Τι παροχές προσφέρει το Πανεπιστήμιο Πειραιώς στους φοιτητές; | Part 1


Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς ιδρύθηκε το 1938 από το Σύνδεσμο Βιομηχάνων και Βιοτεχνών, ως “Σχολή Βιομηχανικών Σπουδών”. Από τότε έχει μετονομασθεί πολλές φορές κατά την πορεία λειτουργίας του. Το 1989 μετονομάσθηκε σε Πανεπιστήμιο Πειραίως και σήμερα προσφέρει προγράμματα σπουδών μέσα από τις ακόλουθες σχολές:

Το ίδρυμα προσφέρει, επίσης, έναν μεγάλο αριθμό παροχών στους φοιτητές του, μερικές από τις οποίες θα παρουσιάσουμε στο πρώτο μέρος του αυτού του άρθρου:

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ:

Η Βιβλιοθήκη βρίσκεται στο κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου. Η είσοδός της είναι στην κεντρική κυκλική σκάλα στο μέσον του ισογείου. Επίσης, για τα ΑΜΕΑ. χρησιμοποιείται και ο ανελκυστήρας στην αριστερή πλευρά του κτιρίου.

Η λειτουργία της προσφέρει σε φοιτητές, καθηγητές και ερευνητές τις εξής υπηρεσίες για την κάλυψη των εκπαιδευτικών και ερευνητικών αναγκών:

  • Γενική πληροφόρηση: στην υποδοχή δίνεται πληροφόρηση σχετικά με τη βιβλιοθήκη και το υλικό της, όπως κανόνες δανεισμού, φωτοτυπίες, χρήση οπτικοακουστικού υλικού, τοποθεσία τεκμηρίων κλπ. Για τον ίδιο λόγο έχουν εκδοθεί 9 ενημερωτικά φυλλάδια.
  • Εξειδικευμένη πληροφόρηση: Η βιβλιοθήκη παρέχει online θεματικές συνδρομητικές και ανοικτής πρόσβασης βάσεις δεδομένων.
  • Με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, τηλεφωνικά ή προσωπικά υποβάλλονται εξειδικευμένα ερωτήματα έρευνας που διεκπεραιώνονται από βιβλιοθηκονόμους του σχετικού τμήματος.
  • Δανεισμός: κάθε μέλος του Πανεπιστημίου εγγράφεται μέλος στη βιβλιοθήκη, ώστε να δανείζεται το υλικό της. Λειτουργεί επίσης υπηρεσία ανανεώσεων και κρατήσεων για δανεισμένο υλικό και τήρηση προτεραιότητας δανεισμού κατά την επιστροφή.
  • Απόκτηση υλικού που δεν υπάρχει στη βιβλιοθήκη, είτε με προτάσεις για τον εμπλουτισμό της ή με διαδανεισμό από τις ελληνικές βιβλιοθήκες ή συνεργαζόμενες του εξωτερικού.
  • Εκπαίδευση χρηστών: το προσωπικό της βιβλιοθήκης προσφέρει στους νεοεισερχόμενους φοιτητές, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο, υποστήριξη και ενημέρωση στη χρήση της βιβλιοθήκης, του καταλόγου της, των υπηρεσιών και των ηλεκτρονικών πηγών πληροφόρησης που παρέχει.

Το ωράριο λειτουργίας της βιβλιοθήκης είναι 8.00 π.μ. – 8.00 μ.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης: www.lib.unipi.gr

ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ – ERASMUS:

Το ίδρυμα παρέχει θέσεις συμμετοχής των φοιτητών σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα, όπως αυτό του Erasmus (πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών ανάμεσα σε πανεπιστήμια της Ευρώπης).

Οι φοιτητές μπορούν να αντλήσουν πολλές πληροφορίες για το πρόγραμμα, όπως είναι τα πανεπιστήμια που συνεργάζονται με το Πα.Πει, τις προϋποθέσεις συμμετοχής, τα απαραίτητα δικαιολογητικά κ.α., μέσα από το Τμήμα Διεθνών και Δημόσιων Σχέσεων από Τρίτη έως Παρασκευή 10.00 – 12.00.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ:

Σκοπός λειτουργίας του Γραφείου Διασύνδεσης είναιη φροντίδα της ομαλής ένταξης των φοιτητών στην αγορά εργασίας και της επιτυχημένης σταδιοδρομίας τους.

Το Γραφείο παρέχει προς τους φοιτητές / αποφοίτους πληροφόρηση, συμβουλευτική καθοδήγηση και ενεργή υποστήριξη στην προετοιμασία και εύρεση απασχόλησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στην επιλογή μεταπτυχιακών σπουδών και στα πρώτα βήματα επιχειρησιακής δράσης.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Γραφείου Διασύνδεσης: career.unipi.gr

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ:

Το Συμβουλευτικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πειραιά δημιουργήθηκε με σκοπό την παροχή ενός χώρου συνάντησης, επικοινωνίας και στήριξης των φοιτητών σε θέματα, οπως είναι: η ενεργητική μάθηση, η κοινωνική επιδεξιότητα, σχέσεις και οικογένεια, η αντιμετώπιση αγχογόνων καταστάσεων, τρόποι δημιουργικής έκφρασης και ψυχαγωγίας, η ανάπτυξη δεξιοτήτων απαραίτητων για επιτυχημένη πορεία.

Το ΣΥ.ΚΕ.Π.Π. βρίσκεται στο ισόγειο του κεντρικού κτιρίου του Πανεπιστημίου Πειραιώς, αίθουσα 018.

Η ταχυδρομική διεύθυνση του ΣΥ.ΚΕ.Π.Π. είναι: Καραολή & Δημητρίου 80 185 34, ΠειραιάςΤηλέφωνα επικοινωνίας: 210-4142042 & 210-4142043 Fax: 210-4142402
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: sykep@unipi.gr

Ώρες επικοινωνίας με φοιτητές: 9:00π.μ.-15:00μ.μ. Δευτέρα ως Παρασκευή

ΙΑΤΡΕΙΟ:

Το πανεπιστήμιο διαθέτει και Ιατρείο, το οποίο παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας στους φοιτητές του ιδρύματος.

Λειτουργεί καθημερινά στο Ισόγειο του κεντρικού κτιρίου. Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 4142166

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ:

Οι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές και οι υποψήφιοι διδάκτορες, που δεν έχουν άλλη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, δικαιούνται πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (Ε.Σ.Υ.).

Οι δικαιούχοι μπορούν να αποκτήσουν βιβλιάριο υγείας κάνοντας αίτηση και προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο Τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 4142088-89

ΣΙΤΙΣΗ:

Το Πανεπιστήμιο Πειραιά παρέχει δωρεάν σίτιση σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς ενεργούς φοιτητές του ιδρύματος και σε υποψήφιους διδάκτορες, με βάση κυρίως την οικογενειακή ή ατομική οικονομική τους κατάσταση και την εντοπιότητα τους.

Οι προϋποθέσεις για δωρεάν σίτιση, τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη λήψη και ανανέωση της ειδικής ταυτότητας σίτισης καθώς και οι προθεσμίες υποβολής αίτησης για σίτιση ανακοινώνονται από το Τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας.

Σχετική ανακοίνωση για ενημέρωση των φοιτητών εκδίδει το τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας στην αρχή του ακαδημαϊκού έτους.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας με τη Φοιτητική Μέριμνα: 210 4142088-89

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ:

Οι προπτυχιακοί φοιτητές του Πα.Πει., οι οποίοι φοιτούν για την απόκτηση του πρώτου πτυχίου, δικαιούνται ετήσιο στεγαστικό επίδομα 1.000 ευρώ, για τόσα έτη διαρκέσουν οι σπουδές τους.

Οι προϋποθέσεις, τα απαραίτητα δικαιολογητικά καθώς και οι προθεσμίες υποβολής αίτησης για τη χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος, ανακοινώνονται από το Τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 4142088-89

Περισσότερες παροχές αναλύονται στο δεύτερο μέρος του άρθρου.

Γράφει η Έφη Γκαραβέλα, βασισμένο σε πληροφορίες από το www.unipi.gr


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
Efi

Τι παροχές προσφέρει το Πανεπιστήμιο Πειραιώς στους φοιτητές; | Part 1

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format