Διακοπές εξ΄αποστάσεως: Όταν οι διακοπές σου είναι πιο μοναχικές από όσο υπολόγιζες


Θα σε πάω λίγο πίσω, στις αρχές Ιουνίου. Τρεις μήνες καλοκαιριού ήταν όλοι μπροστά σου και τα σχέδια που έκανες ήταν να ζήσεις τις πιο έξαλλες εμπειρίες. “Αυτό είναι!”, έλεγες, “Όταν θα τελειώσει η εξεταστική, το party αρχίζει!”. Έλα, όμως, που ίσως να υπολόγισες λίγο λάθος τα πράγματα…

relax 1o

Μέχρι να πεις “κύμινο” έρχεται ο καιρός για διακοπές. Ρωτάς φίλους, γνωστούς, αδέρφια, ξαδέρφια, αλήτες, πουλιά και όλοι έχουν κλείσει ήδη προορισμό, εισιτήρια και ξενοδοχεία. Εσύ ακόμα τίποτα. Αλλά δεν πτοείσαι. Χρόνος υπάρχει…

Το facebook γεμίζει με παραλίες, check-in από όλη την Ελλάδα – και εξωτερικό μη σου πω. “Απολαμβάνω τον χρόνο μου στην Αθήνα, χωρίς υποχρεώσεις.”, σκέφτεσαι και η εικόνα σου στο σπίτι μοιάζει κάπως έτσι:

παραγωγικα

Η ανάγκη σου για να ξεφύγεις και να κάνεις τα μπανάκια σου δεν έχει φύγει, οπότε αναζητάς παρέα για να κανονίσεις διακοπές. Αρχίζεις τα τηλέφωνα, αλλά κανείς δεν απαντά. Προφανώς, όλοι θα κάνουν ηλιοθεραπεία σε κάποια παραλία και το κινητό τους θα είναι σε δεύτερη μοίρα.

Ιούλιος μήνας και το δερματάκι σου ακόμα άσπρο. Η διαδρομή δωμάτιο – κουζίνα και καναπές – υπολογιστής είναι η καθημερινότητά σου, ενώ τα καλοκαιρινά βράδια σου, αντί για μπύρες στην παραλία με την παρέα ή cocktails σε beach bar με τον ωραίο του νησιού, είναι γεμάτα με επεισόδια του Αστυνόμου Μπέκα.

v

Έρχεται και ο Αύγουστος και η άδεια των γονιών σου έρχεται να σου χαρίσει λίγες στιγμές στο χωριό. Πρωινό μπάνιο, μεσημεριανό με τη γιαγιά, απογευματινός καφές με τα παιδιά του χωρίου και το βράδυ περίπατος στο λιμάνι ή φαγητό στην ταβέρνα της πλατείας. Οι διακοπές αυτές σου φέρνουν στο νου παιδικές αναμνήσεις και μπροστά στην κόλαση της ζωής στην πόλη κατακαλόκαιρο, σου μοιάζουν όαση.

Μετά από κανά 10ήμερο, η όλη μαγεία τελειώνει και αναζητάς τη ζωή της Αθήνας σα το οξυγόνο. Σου λείπει η καθημερινή δόση internet και τσιμέντου, ενώ στο μυαλό σου τα σχέδια περί εξόδων στο Γκάζι και στην παραλιακή οργιάζουν ξανά. Σιγά σιγά, μαζεύονται και οι φίλοι σου πίσω και η ζωή σου αποκτά και πάλι νόημα.

Τέλη Αυγούστου και η επερχόμενη εξεταστική αρχίζει και σε απασχολεί όλο και περισσότερο, αλλά η όρεξη για ξεφάντωμα και ξάπλα ακόμα εκεί. Νομίζεις ότι το καλοκαίρι σου ήταν πολύ ουδέτερο και βαρετό σε βαθμό τρέλας.

Αλλά δεν είναι έτσι. Σημασία δεν έχει που θα πας ή με ποιους θα είσαι. Γιατί αν πραγματικά έχεις τη διάθεση μπορείς να περάσεις τέλεια παντού. Μην ξεχνάς: Μόνο οι βαρετοί άνθρωποι μπορούν να βαρεθούν. Καλό Χειμώνα!

tumblr_m09i5sro8y1rqkjaho1_500

Γράφει η Έφη Γκαραβέλα


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
Efi

Διακοπές εξ΄αποστάσεως: Όταν οι διακοπές σου είναι πιο μοναχικές από όσο υπολόγιζες

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format