Πανελλαδικές 2015: Τετάρτη ή Πέμπτη οι βάσεις για τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ


Πιθανότερη ημέρα η Πέμπτη – Καθοδική πορεία των βάσεων ακόμα και σε Ιατρικές και Νομικές σχολές δείχνουν όλες οι εκτιμήσεις

Αγωνία τέλος για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων καθώς αυτήν την εβδομάδα – με πιθανότερες ημέρες την Πέμπτη ή αν προλάβουν οι υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας την Τετάρτη – θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Η επίσημη ημερομηνία, πάντως, αναμένεται να ανακοινωθεί την Τρίτη από το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις των εδικών καθοδική θα είναι η πορεία των βάσεων ακόμα και στις Ιατρικές και Νομικές σχολές ενώ πτώση θα έχουν τα τμήματα του Πολυτεχνείου. Χαρακτηριστικό των φετινών αποτελεσμάτων, όπως δείχνουν όλες οι εκτιμήσεις, είναι η πτώση ακόμα και στις περιζήτητες Ιατρικές και Φαρμακευτικές σχολές καθώς και η σαφής καθοδική πορεία των Νομικών και Πολυτεχνικών Σχολών, που αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες υποψήφιους.

Η πτώση μπορεί να ξεκινά από λίγα μόρια και να ξεπερνά τα 2.000. Ακόμα και η Ιατρική Αθήνας αναμένεται να «πέσει» από το «βάθρο» των 19.000 μορίων και σύμφωνα με εκτιμήσεις θα κυμανθεί στα 18.690 μόρια. Κάτω από το φράγμα των 18.000 μορίων θα κυμανθεί η Ιατρική Αλεξανδρούπολης που εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 17.850 μόρια. Η Νομική Αθήνας θα «πέσει» στα 18.500 μόρια ενώ το τμήμα Αεροναυπηγών Πάτρας θα έχει πτώση μεγαλύτερη των 1.200 μορίων.

Σε ό,τι αφορά τα ΤΕΙ, «σφαγή» αναμένεται στις σχολές της επαρχίας, ενώ κάποια τμήματα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη θα αντέξουν στις πιέσεις, καθώς οι βάσεις θα διατηρηθούν κοντά σε αυτές των πανεπιστημίων προκειμένου οι υποψήφιοι να μείνουν στα μεγάλα αστικά κέντρα. Εκτός από την πανωλεθρία σε Μαθηματικά και Φυσική σημαντικό ρόλο στη φετινή πορεία των βάσεων παίζει και ο δραστικός περιορισμός των μετεγγραφών, καθώς λιγότεροι υποψήφιοι θα δηλώσουν σχολές της επαρχίας με την ελπίδα να πάρουν αργότερα μετεγγραφή.

Φέτος οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών αναμένεται να γίνουν με ηλεκτρονικό τρόπο σε όλα τα Πανεπιστήµια και τα ΤΕΙ, προκειµένου τόσο οι γονείς όσο και τα παιδιά να αποφύγουν τις πολλές µετακινήσεις που κοστίζουν χρήματα. Ηδη το μέτρο εφαρμόστηκε από πέρυσι σε κάποιες σχολές Πανεπιστημίων και εκτιμήθηκε οτι εξυπηρέτησε τους φοιτητές που με ηλεκτρονικό τρόπο αρχικά αποκτούν τη φοιτητική ιδιότητα και στη συνέχεια προσκομίζουν κάποια δικαιολογητικά.

Πηγή:protothema.gr|Το διαβάσαμε ΕΔΩ


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
nick

Πανελλαδικές 2015: Τετάρτη ή Πέμπτη οι βάσεις για τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format