Η δύναμη της αλλαγής: Τι είναι αυτό που μας οδηγεί στην αναζήτηση της ανανέωσης;


Έρχονται στιγμές στη ζωή μας που το μόνο που θέλουμε είναι μια αλλαγή. Από μια μικρή αλλάγη που απλά θα φθάσει για να δώσει μια φρέσκια πνοή στην καθημερινότητά μας, έως μια ανατρεπτική και μεγάλη που θα μεταμορφώσει ο,τιδήποτε θεωρούσαμε μέχρι τώρα δεδομένο σε κάτι ολοκαίνουργιο και διαφορετικό.

Αλλά τι είναι αυτό που μας οδηγεί στην αναζήτηση της ανανέωσης; Στην ανατροπή του καθεστώτος της καθημερινότητάς μας; Και όταν οι αλλαγές αυτές πραγματοποιηθούν, πόσο θα κρατήσει το συναίσθημα της χαράς και της ικανοποίησης μέχρι να ξαναγεννηθεί η ανάγκη για κάτι νέο;

Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά

Μικρές αλλαγές. Ένα καινούργιο πουκάμισο, ένα extreme κούρεμα, η καφετέρια που έγινε το καινούργιο στέκι της παρέας, η απόφαση να φας πίτσα σήμερα και όχι σουβλάκι, η απόφαση να πας από άλλη διαδρομή στη σχολή, να διαβάσεις το βιβλίο που σκονίζεται τόσα χρόνια στη βιβλιοθήκη σου, να δεις την ταινία που “έκραζες” σε όλους.

Αλλαγές που φαινομενικά είναι τόσο ασήμαντες, αλλά έδωσαν το στοιχείο της μοναδικότητας στις μέρες σου. Θεωρείς ότι έζησες νέες περιπέτειες, νέες εμπειρίες. Και που σε κάνουν να νομίζεις πώς ζεις τη ζωή σου ομορφότερα από τους άλλους ανθρώπους γύρω σου.

Η μαγεία της ανατροπής

Μεγάλες αλλαγές. Καταφθάνουν, κυρίως, σε στιγμές κρίσεως. Είτε αυτές είναι στιγμές απίστευτης χαράς και απόλαυσης, είτε απόλυτης στεναχώριας και απελπισίας.

Μια μετακόμιση σε νέο διαμέρισμα, μια παραίτηση από τη δουλειά σου, αλλαγή προγράμματος σπουδών, αλλαγή πόλης διαμονής, ένα κατοικίδιο για συντροφιά, ένας χωρισμός ή μια επίσημη δέσμευση.

Αλλαγές που γίνονται για να γκρεμίσουν καταστάσεις που θεωρούσαμε ότι έπρεπε να αλλάξουν, είτε απο ανωτέρα βία, είτε πολύ απλά για να βελτιώσουμε τη ζωή μας. Να ξεχάσουμε τα παλιά και να προχωρήσουμε σε ιστορίες που δεν γνωρίζουμε, αλλά θέλουμε να ανακαλύψουμε. Και να αισθανθείς ότι ζεις μια νέα, ολοκαίνουργια ζωή από την αρχή.

tumblr_m5nhep0Ixa1rya2qqo1_500

Η ρίζα του “προβλήματος”

Όλη αυτή η μανία της αλλαγής που κάθε μέρα ζούμε, αλλά δεν το αντιλαμβανόμαστε, αρχίζει από το ότι θεωρούμε τα πάντα δεδομένα. Όπως και να το κάνουμε είναι στη φύση μας. Δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε αυτά που ήδη έχουμε.

Δεν μας κατηγορώ, γιατί δεν είμαστε σε θέση να το αντιληφθούμε. Στο κάτω κάτω, θα μου πεις “Είναι κακό να ψάχνουμε πάντα το καλύτερο για τον εαυτό μας;”. Εξάλλου, πολλοί πιστεύουν πώς πρέπει να σου λέιψει κάτι για να καταλάβεις την αξία του.

Και ενώ είμαι αντίθετη με αυτή την άποψη, θεωρώ πώς υπάρχει μια δόση αλήθειας μέσα της. Το θέμα είναι να είμαστε έτοιμοι για να δεχθούμε τα θετικά και τα αρνητικά της κάθε νέας αλλαγής που έρχεται στη ζωή μας και να πράττουμε ανάλογα των περιστάσεων στο καλύτερο δυνατό.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, θα είσαι το ίδιο τολμηρός;

Γράφει η Έφη Γκαραβέλα

 


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
Efi

Η δύναμη της αλλαγής: Τι είναι αυτό που μας οδηγεί στην αναζήτηση της ανανέωσης;

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format