Καλοκαίρι στην Κέρκυρα.


Η Κέρκυρα είναι ένα νησί με τεράστια ιστορική και πολιτιστική παράδοση, με σημαντικά αρχαιολογικά μουσεία, ιστορικά μνημεία, ανάκτορα και ναούς που αξίζει κανείς να επισκεφτεί (αν φυσικά πάει διακοπές με τους γονείς του ή με την γιαγιά του).

gif1

Κάτι μου λέει όμως ότι οι κοσμοπολίτικες αλλά και πιο ήσυχες παραλίες που θυμίζουν καραϊβική, τα θαλάσσια sport, οι εξερευνήσεις σε θαλάσσιες σπηλιές και στα γύρω νησάκια και φυσικά το ατελείωτο night life είναι αυτά που θα σε ενδιαφέρουν.

gif 2

Αν λοιπόν έχει σκοπό να εντάξεις στις διακοπές σου για τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού την Κέρκυρα ως προορισμό, αυτά είναι μερικά μέρη που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς.

Κανάλι D’amour

gif 3

Το “Canal d’ Amour” ή “Κανάλι του έρωτα” (if you know what I mean) είναι μια παραλία εξαιρετικής ομορφιάς που βρίσκεται κοντά στο Σιδάρι (32 χλμ. από την πόλη) στη βόρεια Κέρκυρα, σημείο αναφοράς για κάθε επισκέπτη του νησιού. Ανάμεσά στα βράχια κάτω από το Κανάλι υπάρχει ένα υπόγειο μονοπάτι, που μπορείς να κολυμπήσεις, ενώ για σένα τολμηρέ/η της παρέας που ως συνήθως θέλεις να γίνεσαι το επίκεντρο της προσοχής εντυπωσιάζοντας τους λουόμενους με τις ακροβατικές σου ικανότητες το Κανάλι αποτελεί ιδανικό μέρος για περιπετειώδες αναρριχήσεις και βουτιές από τα βράχια (προσοχή μη γκρεμοτσακιστείς βέβαια πάνω σε κάνα βράχο και σε μαζεύουνε με τα κουταλάκια).

Παλιοκαστρίτσα

gif 5

Ένας από τους top τουριστικούς προορισμούς της Κέρκυρας με πανέμορφες παραλίες σε καταπράσινες πλαγιές, βράχους για cliff diving που κόβουν την ανάσα και εντυπωσιακά beach-ο-bara. Αν θες να το παίξεις Ζακ-Υβ Κουστώ υπάρχουν και θαλάσσιες σπηλιές με διάφανα νερά για εξερεύνηση και καταδύσεις. Συνιστώ να νοικιάσετε πάντως ένα ποδήλατο για να μπορέσετε να ανακαλύψετε μονοπάτια και διαδρομές στα οποία διαφορετικά δεν θα μπορούσατε να πάτε. (Στο νησί μπορείτε να βρείτε ποδήλατα προς ενοικίαση σε όλες σχεδόν τις τουριστικές περιοχές).

Aqualand

gif 6

την Κέρκυρα βρίσκεται και η περίφημη Aqualand, ένα από τα πιο εντυπωσιακά υδάτινα πάρκα στην Ευρώπη που προσελκύει κάθε καλοκαίρι χιλιάδες επισκέπτες. Η είσοδος είναι γύρω στα 20 € και επειδή μάλλον θα μείνετε αρκετή ώρα εκεί, μέχρι να δοκιμάσετε φυσικά όλες τις νεροτσουλήθρες που υπάρχουν σε όλες τις πιθανές στάσεις που μπορεί να πάρει το ανθρώπινο σώμα, καλό θα ήταν να πάρετε μαζί σας φαγητό και νερό, για να αποφύγετε έτσι να καταραστείτε τον πολιούχο του νησιού μας, Άγιο Σπυρίδωνα για τις όχι και τόσο προσιτές τιμές.

Παλαιό Φρούριο


8

Μόλις βραδιάσει, και αφού έχεις περάσει την δεύτερη είσοδο του φρουρίου μετά την μικρή γέφυρα, στα δεξιά δεις ένα μεγάλο πορτόνι (πορτόνι=καγκελόπαρτα). Θα το σκαρφαλώσεις λοιπόν με την παρέα σου και θα βρεθείς να περπατάς στον εξωτερικό χώρου του φρουρίου όπου εκεί θα συναντήσεις μια από τις πολλές ανοιχτές καταπακτές. Αφού έφτασες μέχρι εκεί θα πάρεις λοιπόν την πρωτοβουλία με το φως του κινητού να μπεις μέσα και να κατεβείς με την παρέα σου τα επίπεδα που οδηγούν βαθύτερα μέσα στο φρούριο, νιώθοντας ότι βρίσκεσαι στα ορυχεία της Moria από το Lord Οf Τhe Rings. Μια εμπειρία που αξίζει να ζήσεις με την παρέα σου (αν πάς και μόνος σου εντάξει σε παραδέχομαι).

Κάβος

10

Κάτι σαν τα Μάλια της Κρήτης, ο Κάβος είναι ο φημισμένος προορισμός της Κέρκυρας για σεξ-ο-τουρισμό όπου κάθε καλοκαίρι κατακλύζεται με καταπιεσμένους βορειοευρωπαίους που έρχονται για να κολλήσουν STDs και άλλα αφροδίσια νοσήματα. Αν είστε της λογικής μια ζωή την έχουμε αν δεν την γλεντήσουμε.. τότε ο Κάβος είναι το ιδανικό μέρος για εσάς. Βάζοντας βενζίνη στο αυτοκίνητο πάρτε και λίγη για ποτό έτσι και αλλιώς τέτοια θα πιείτε και εκεί… Αν θέλετε να πάρετε μια ιδέα για το τι γίνεται εκεί μέχρι και σειρά έχει γυριστεί.
https://www.youtube.com/watch?v=g-BjDtK8aS0

Ποντικονήσι

12
Όχι δεν πρόκειται για ένα μέρος που κατακλύζεται από ποντίκια αλλά για ένα καταπράσινο νησάκι μέσα στη θάλασσα, που ονομάστηκε έτσι πιθανός εξαιτίας του μικρού μεγέθους του. Το μόνο που υπάρχει εκεί βέβαια είναι μια εκκλησία που χρονολογείται στο 12ο αιώνα ενώ κάθε χρόνο στις 6 Αυγούστου γίνεται και ένα μικρό πανηγύρι. Ωραία και τι να πάω να κάνω εκεί θα μου πεις.

13

 

  1. Να πάς στην καφετέρια του Κανονιού που διαθέτει μια από τις ομορφότερες θέες που έχεις δει ποτέ. Ναι αυτή τη φορά, η περιοχή πήρε το όνομά της από το ομώνυμο πυροβόλο όπλο που έστησαν εκεί οι Γάλλοι το 1798 και βρίσκεται μέχρι σήμερα στο ίδιο σημείο. Αν λοιπόν πας ποτέ εκεί, βγάλεις selfie και δεν την βάλεις profile στο facebook η έστω cover photo εγώ σου επιστρέφω τα έξοδα του ταξιδιού σου.

  2. Να αράξεις στη γέφυρα που ενώνει το Κανόνι με το Πέραμα χαζεύοντας τα αεροπλάνα που προσγειώνονται και απογειώνονται από το αεροδρόμιο περνώντας κυριολεκτικά 10 μέτρα πάνω από το κεφάλι σου.

  3. Να πάρεις μια από τις μικρές βαρκούλες και να πας στο νησάκι να συναντήσεις τον μοναδικό κάτοικο που μένει εκεί. Αν θέλεις φυσικά να το παίξεις αθληταράς μπορείς να πας και κολυμπώντας (είναι κάνα εικοσάλεπτο κολύμπι, κοιτά μην έχεις σαβουριάσει τίποτα προηγουμένως).

Το νησί του Βίδο

14

“ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΒΙΔΟ” (στην Κέρκυρα έχει επικρατήσει το όνομα Βίδος για κάποιο λόγο) είναι ένα μικρό νησάκι που βρίσκεται απέναντι από την πόλη (μισή ώρα με το καραβάκι γιατί πάει και σαν χελώνα). Στο νησάκι εκτός από τεράστια πεύκα και κυπαρίσσια θα δεις να περπατάνε ανενόχλητα δίπλα σου φασιανοί, πέρδικες. αγριοκούνελα, και σκαντζόχοιροι (δεν είναι για φάγωμα). Υπάρχουν πολλές ωραίες μικρές και κρυμμένες παραλίες αλλά συνιστώ να περπατήσετε ως το βόρειο μέρος του νησιού. Εκεί υπάρχει μια παραλία όπου μπορείτε να κολυμπήσετε έως το σημείο όπου βρίσκονται δελφίνια. Μην παραλείψετε πάντως να κάνετε όλο το γύρο του νησιού ακολουθώντας το παραθαλάσσιο μονοπάτι (περίπου μιάμιση ώρα).

Παλαιά πόλη

16

Δεν γίνεται φυσικά να θες να ζήσεις έστω και λίγο Κερκυραϊκά χωρίς:

  • Να χαθείς περιπλανώμενος στα καντούνια της Παλιάς Πόλης χωρίς κάποιον συγκεκριμένο προορισμό (αλλά ακόμη και κάποιον προορισμό να έχεις πάλι θα…χαθείς).

  • Να πιείς ένα πικάντικο νεροζούμι ή αλλιώς “τσιτσιμπύρα” ή να μη δοκιμάσεις κουμ-κουάτ σε όλες τις παραλλαγές του (γλυκό του κουταλιού, λικέρ, ποτό, σκέτο κτλ).

  • Να παραγγείλεις μια πίτα με από όλα και να σου βάλουν μέσα την γνωστή κόκκινη σάλτσα που είτε θα λατρέψεις είτε θα τη φέρεις καπέλο στο σουβλατζή (μόνο στην Κέρκυρα)

  • Να μην συναντήσεις τουλάχιστον έναν από τους γνωστούς τρελούς που κυκλοφορούν στην πόλη.

  • Να υιοθετήσεις φράσεις όπως: “Που ‘σαι ωρέ παιδί; “Δεν άφηκε στάχτη”, “Εγίνηκα μποχός”, “Γαμώ τον Αϊ- Μάη”, “Μη κουτίζεις”, Που ‘σαι ωρέ μάτια”, “Ω,μα ψυχή τσι ψυχής μου”, “Ε που να μπει ο Δια-ε-ολος μέσα σου” κ.α.

  • Να κανονίσεις να συναντηθείτε με την παρέα σου στο πεντοφάναρο. Τι είναι αυτό θα μου πεις. Είναι ένα στύλος με πέντε φανάρια (τα οποία δεν ανάβουν και ποτέ) στην αρχή του liston, ένα από το γνωστά σημείο συνάντησης των Κερκυραίων.

  • Να πιεις τον καφέ σου μαζί με όλη την αφρόκρεμα της Κέρκυρας στο Liston με τις χαρακτηριστικές καμάρες και να νιώθεις λες και βρίσκεσαι σε επίδειξη μόδας του Giorgio Armani μπανίζοντας μοντέλα στην ξακουστή πασαρέλα. (κεντρικός πεζόδρομος).

17

Γράφει : Πέτρος Κωσταντάς


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
kate

Καλοκαίρι στην Κέρκυρα.

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format