Το ήξερες ότι το όνομα σου καθορίζει τις επιλογές σου;


Σ’αρέσει, δεν σ’αρέσει το όνομά σου, αυτό είναι που θα σε χαρακτηρίζει μια ζωή! Και όχι μόνο θα σε χαρακτηρίζει αλλά θα καθορίσει και τις επιλογές σου! Ναι ναι καλά διάβασες! Υπάρχουν ενδείξεις ότι τα ονόματά μας συνδέονται με την συμπεριφορά και την προσωπικότητά μας.
Σύμφωνα με έρευνες γινόμαστε ιδιαίτερα προκατειλημμένοι με τα γράμματα στο όνομά μας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επηρρεάζομαστε για τους ποιούς επιλέγουμε για φίλους αλλά και για συντρόφους αλλά ακόμα και για τα πόσα χρήματα ξοδεύουμε! (Αργυρώ- άφραγκη…μμμ ταιριάζει…ρε λες να έχουν δίκιο;).

tumblr_muiqgcxPEg1s7s011o1_250
Δεν υπάρχει τίποτα πιο προσωπικό από το όνομά μας και έτσι είναι λογικό να προτιμάμε ήχους και γράμματα που σχετίζονται με αυτό. Πόσο εγωιστικό είναι αυτό; Τέλος πάντων…
Σύμφωνα με έρευνες, που δημοσιεύτηκαν στο Journal of Personality and Social Psychology, οι άνθρωποι επιλέγουν να κατοικούν σε μέρη που έχουν αρκετές ομοιότητες με το όνομά τους. Για παράδειγμα, στο εξωτερικό στο δρόμο St. Louis, λέγεται πως θα συναντήσεις πολλούς με το όνομα Louis. Πολλοί επίσης, επηρρεάζονται και για την επιλογή της εργασίας τους (Dennis- dentist).

2bond-gif

Επίσης, υποστηρίζουν ότι τα ονόματα των ανθρώπων που επιλέγουμε να έχουμε στην ζωή μας, είτε ως σύντροφους είτε ως φίλους, έχουν τα ίδια αρχικά ή ακούγονται το ίδιο ηχητικά με το δικό μας. Αυτό ίσχύει τόσο για το όνομα όσο και για το επίθετο! (Πως σε λένε; Βαγγέλη;
Ακου εκεί όνομα! Εμένα Αργυρώ! Φύγε από δω, δεν ταιριάζουμε!- Μμμμ παράνοια!).

10-Things-I-Hate-About-You-Whats-Your-name-Again-Gif

Κατά τον ίδιο τρόπο, το όνομά μας επηρρεάζει και το τι μας ευχαριστεί να αγοράζουμε, και πόσα χρήματα είμαστε διατεθειμένοι να ξοδέψουμε, ακόμα και αν δεν είναι η πιο φτηνή επιλογή!
Για παράδειγμα, σύμφωνα με δημοσίευση του Journal of Marketing το 2014, οι άνθρωποι που τα ονόματά τους ξεκινούν με F, νιώθουν πιο άνετα να ξοδεύουν $44 παρά $33.
Αν το σκεφτούμε δηλαδή, σύμφωνα με τα ελληνικά δεδομένα, για παράδειγμα ο Παύλος νιώθει πιο άνετα να πληρώσει 50 ευρώ από 20; Όταν τον βρείτε αυτόν τον άνθρωπο, φέρτε τον να το συζητήσουμε γιατί δεν είναι καλά (τα 30 ευρώ υπόλοιπο δικά μου!).

Now-Say-My-Name-Walter-White-In-Breaking-Bad-Gif

Επιμέλεια: Αργυρώ Σαμιώτη


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
1
WTF
argiro

Το ήξερες ότι το όνομα σου καθορίζει τις επιλογές σου;

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format