Τι παροχές προσφέρει το ΤΕΙ Καλαμάτας στους φοιτητές του; | Part 1


Αρχικά, το ΤΕΙ Καλαμάτας ξεκίνησε την λειτουργία του ως παράρτημα του ΤΕΙ Πάτρας το ακαδημαϊκό έτος 1987-88. Λίγα χρόνια αργότερα, κατηργήθηκε ως παράρτημα και ιδρύθηκε το ΤΕΙ Καλαμάτας. Σήμερα, προσφέρει προγράμματα σπουδών σε φοιτητές από όλη την Ελλάδα μέσα από τις ακόλουθες σχολές και τμήματα:

1. Σχολη Τεχνολογιας Γεωπονιας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής (Έδρα Καλαμάτα):

  • Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
  • Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων

2. Σχολή Διοίκησης & Οικονομίας (Έδρα Καλαμάτα):

  • Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών
  • Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

3. Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (Έδρα Καλαμάτα):

  • Τμήμα Λογοθεραπείας

4. Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών (Έδρα Σπάρτη):

  • Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε.

Για να μάθετε αναλυτικές πληροφορίες για την κάθε σχολή και τμήμα του ιδρύματος, πατήστε εδώ.

Φυσικά, το ΤΕΙ Καλαμάτας παρέχει στους φοιτητές του και μια σειρά από υπηρεσίες για την κάλυψη των ακαδημαϊκών, κοινωνικών και ψυχαγωγικών αναγκών τους. Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε μερικές από αυτές:

ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ:

Το Τμήμα Περίθαλψης και Κοινωνικής Μέριμνας πρόκειται για ένα αυτοτελές τμήμα της σχολής, το οποίο φροντίζει για θέματα σωματικής και ψυχικής υγείας των σπουδαστών. Τα γραφεία του τμήματος είναι ανοικτά Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 7.30 έως τις 19.30.

  • Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη:

Οι φοιτητές του ΤΕΙ Καλαμάτας έχουν την δυνατότητα να εκδόσουν σπουδαστικό βιβλιάριο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης η οποία περιλαμβάνει: Ιατρική εξέταση, Νοσοκομειακή περίθαλψη, Φαρμακευτική περίθαλψη, Παρακλητικές εξετάσεις, Επίδομα τοκετού, Φυσιοθεραπείες, Οδοντιατρική περίθαλψη, Ορθοπεδικά είδη.

Για να μάθετε περισσότερα για τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση του σπουδαστικού βιβλιαρίου, τους δικαιούχους κ.α., πατήστε εδώ.

  • Κέντρο Ψυχολογικής, Συμβουλευτικής Υποστήριξης Φοιτητών:

Στόχος και σκοπός λειτουργίας του Κέντρου είναι να προσφέρει βοήθεια και στήριξη στους φοιτητές του ιδρύματος πάνω σε θέματα που αφορούν την φοιτητική ζωή τους, τις διαπροσωπικές τους σχέσεις και τα προσωπικά προβλήματα που μπορεί να τους απασχολούν.

Το έργο αυτό επιτυγχάνεται μέσω συνεργασίας του ΤΕΙ με τον οργανισμό ΟΚΑΝΑ. Η διεξαγωγή των συνεδριών υλοποιείται μια φορά την εβδομάδα δωρεάν και θα γίνεται κατόπιν προγραμματισμού σε συνεννόηση με το Τμήμα Περίθαλψης και Κοινωνικής Μέριμνας στο χώρο του Τμήματος αιθ.90 και στο τηλ. 2721045190.

ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ:

  • Σπουδαστική Εστία:

Η Εστία του ΤΕΙ Καλαμάτας έχει δυναμικότητα 235 κλινών για τη φιλοξενία Ελλήνων σπουδαστών και σπουδαστών από το εξωτερικό μέσω του προγράμματος Erasmus. Επίσης στη διάρκεια του καλοκαιριού φιλοξενεί ελληνόπουλα της διασποράς που λαμβάνουν μέρος σε ειδικά προγράμματα. Η διαχείριση και λειτουργία της εστίας έχει ανατεθεί στο Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας (Ε.Ι.Ν).

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τον κανονισμό λειτουργίας της και άλλα, πατήστε εδώ.

  • Στεγαστικό Επίδομα:

Tο Στεγαστικό Επίδομα των 1000 ευρώ χορηγείται στους προπτυχιακούς φοιτητές (πρώτου κύκλου σπουδών) των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις και υποβάλλουν τα σχετικά δικαιολογητικά σύμφωνα με την οριζόμενη διαδικασία αίτησης.

Για να μάθετε τις προϋποθέσεις διεκδίκησης, τους δικαιούχους, τα απαραίτητα δικαιολογητικά και άλλες πληροφορίες σχετικά με το επίδομα, πατήστε εδώ.

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ:

Το ΤΕΙ Καλαμάτας διαθέτει 2 Βιβλιοθήκες, την κεντρική στην Καλαμάτα και την Βιβλιοθήκη στο παράρτημα της Σπάρτης προκειμένου να καλύψει τις άναγκες όλων των σπουδαστών σε ακαδημαϊκό, εκπαιδευτικό, αλλά και λογοτεχνικό υλικό, αλλά και σε χώρους μελέτης.

Η Βιβλιοθήκη της σχολής διαθέτει και ιστοσελίδα, με ηλεκτρονικούς καταλόγους για την γρήγορη εξυπηρέτηση των φοιτητών, αλλά και με το ηλεκτρονικό περιοδικό που “εκδίδει”: lib.teikal.gr

Στο δεύτερο μέρος του άρθρου θα αναλυθούν και άλλες παροχές του ιδρύματος.

Γράφει η Έφη Γκαραβέλα, βασισμένο σε πληροφορίες από το www.teikal.gr

 

 

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
Efi

Τι παροχές προσφέρει το ΤΕΙ Καλαμάτας στους φοιτητές του; | Part 1

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format