Sos! Οι γονείς μου χωρίζουν…


Όταν ήσουν στο δημοτικό και σου ΄πε ο Δημητράκης ότι οι γονείς του χωρίζουν, αναρωτήθηκες τι πάει να πει χωρισμός. Από τότε τα βράδια πριν κοιμηθείς , σε στοίχειωνε η σκέψη να χαθεί η λατρεμένη σου οικογένεια. Μεγαλώνοντας, το ξεπέρασες και αυτή η σκέψη εξαφανίστηκε από το μυαλό σου βλέποντας τους γονείς σου αγαπημένους. Μια μέρα όμως μαζεύεστε όλοι μαζί στο τραπέζι και τότε έρχεται η είδηση: “Παιδί μου, αποφασίσαμε να χωρίσουμε!”.

“Και πως σας ήρθε αυτό; Μα εσείς είστε 20 χρόνια παντρεμένοι; Και είστε πολιτισμένοι και ώριμοι άνθρωποι, γιατί δεν κάθεστε να τα βρείτε;” είναι κάποιες από τις πρώτες ερωτήσεις-αντιδράσεις που κατακλύζουν αυτόματα το μυαλό σου. Είσαι 20 χρονών, δεν γίνεται να σε πανικοβάλει ο χωρισμός των γονιών σου. Θυμάσαι ξαφνικά και τους δικούς σου χωρισμούς, ειδικά στην πρώτη σου αγάπη που έκλαψες, άκουγες για μέρες ολόκληρες το Μy Immortal και έφαγες πολύ παγωτό, αλλά τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό!

Ξαφνικά γίνεσαι ένα μπαλάκι του πινγκ πονγκ! Η μητέρα σου κατηγορεί τον πατέρα σου και το αντίστροφο, με σένα να βρίσκεσαι στη μέση θεατής αυτής της διαμάχης μη μπορώντας να πάρεις θέση γιατί αγαπάς και νοιάζεσαι εξίσου το ίδιο και τους δύο. Δείξε ψυχραιμία και γίνε ο ειρηνοποιός. Δώσε τους να καταλάβουν ότι αυτά τα ζητήματα πρέπει να λυθούν με ηρεμία για να βρεθεί μια λύση που να μην αφήνει κανέναν αδικημένο. Ξεκαθάρισε τους πως εσύ δεν μπορείς να διαλέξεις “στρατόπεδο” και ότι θα τους βοηθήσεις σε ότι χρειαστούν. Μην ξεχνάς πως ο δικός τους χωρισμός είναι ακόμα πιο δύσκολος και επίπονος από τον δικό σου με τον/την πρώην, οπότε το μόνο που χρειάζονται είναι να ξέρουν πως έχουν κάποιον να τους καταλαβαίνει. Ίσως η γκρίνια υπερβεί το φυσιολογικό και συνηθισμένο στάδιο σε αυτή τη περίοδο, αλλά με μια βόλτα με τον κολλητό σου όλα θα γίνουν πάλι καλά!

Συμμερίζοντας την κατάσταση και προσπαθώντας να ζυγίσεις τα υπέρ και τα κατά βλέπεις ότι από την “αρνητική” πλευρά των πραγμάτων από εδώ και πέρα τα Κυριακάτικα οικογενειακά γεύματα θα ανήκουν στο παρελθόν. Ο πατέρας σου δεν θα είναι μαζί σας στο σπίτι και η μητέρα σου θα κοιμάται μόνη της σε ένα διπλό κρεβάτι. Ένα νόμισμα όμως έχει δυο όψεις και οι ανθρώπινες σχέσεις είναι τόσο εύθραυστες και ευάλωτες όπως ένα κέρμα που έχεις στην τσέπη σου. Ας επικεντρωθούμε στα θετικά λοιπόν! Οι καυγάδες που άκουγες τόσο καιρό θα πάψουν να υπάρχουν! Στο σπίτι θα υπάρχει η πολυπόθητη ησυχία για να ξεκουραστείς, να ακούσεις μουσική ακόμα και να διαβάσεις –σε περίοδο εξεταστικής για να μην είμαστε και υπερβολικοί- και παραδέξου το: το μεσημεριανό οικογενειακό τραπέζι της Κυριακής πάντα σε κουράζει μετά το hangover του Σαββάτου!

Στην ουσία των πραγμάτων, οι γονείς σου θα ναι πάντα εκεί για σένα ακόμα και ας μην μένουν μαζί. Το να τους βλέπεις χωριστά είναι κάτι που σου φαίνεται παράξενο αλλά γίνεται για το δικό τους καλό και κυρίως για το δικό σου.

ενδ

Γράφει η Φωτεινή Αθηνέλη


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Sos! Οι γονείς μου χωρίζουν…

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format