5 websites που έχουν πάρει φωτιά!!


Μπαίνουμε ξάνα και ξανά και μετά άλλη μία φορά και άλλη μία…και πάει λέγοντας! Γενικά τα websites αυτά είναι χρήσιμα και διευκολύνουν την καθημερινότητά μας αλλά κάποια είναι απλά κόλλημα! Τα χρησιμοποιούμε σχεδόν κάθε μέρα. Αλήθεια, τι θα κάναμε χωρίς αυτά;

1. GOOGLE
Οτιδήποτε θες, το πατάς στο google και τσουπ σου εμφανίζεται σε κλάσματα του δευτερολέπτου! Είναι η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης! Έχει φτάσει σε σημείο να μπει στο λεξιλόγιο μας, αφού πλεόν δεν λέμε “ψάξ’το” αλλά “γκούγλκαρέ το”. Ξεκίνησε από τους Larry Page και ο SerGOOGLE-HEARTgey Brin, δύο απόφοιτους της σχολής επιστήμης υπολογιστών του Στάνφορντ. Το 1998 ήταν αρχή της επιτυχίας τους. Κατά κύριο λόγο η επιτυχία αυτή οφείλεται στο αλγόριθμό τους. Σου δίνει ακριβείς πληροφορίες με απλές λέξεις κλειδιά, εύκολα και γρήγορα! Έφερε καινοτόμες ιδέες, όπως ήταν οι χάρτες, και προσπάθησε, και ακόμα προσπαθεί να συγκεντρώσει όλες τις πληροφορίες του κόσμου! Όπως είχε πει ο Larry Page, δεν αντιμετωπίζουν την επιτυχία της Google ως ένα τέλος, αλλά ως μία αρχή (Google does not accept being the best as an endpoint, but a starting point).

 

2. FACEBOOK
Αν δεν μπεις έστω και για λίγο, νιώθεις πως κάτι δεν πάει καλά! Πως κάτι έχει αλλάξει και εσύ δεν θα είσαι εκεί! Και ναι είχες δίκιο! Μία ειδοποίηση!Από παιχνίδι!
Το facebook έρχεται 2ο σε επισκεψιμότητα μετά το Google. Την εμφάνισή του την έκανε 2004. Ιδρυτής ο φοιτητής του Harvard Mark Zuckerberg. Φήμες λένε ότι η ιδέα άνηκε σε 2 συμφοιτητές του αλλά εμείς θα αρκεστούμε στο ότι έχει εξασφαλίσει περίοπτη θέση στην ιστορία του Διαδικτύου!facebook-friends-ftr
Όταν εμφανίστηκε, μπορεί να υπήρχαν και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά αυτό ήταν που έφερε έναν διαφορετικό κόσμο στην ζωή μας! Αυτό που το έκανε ξεχωριστό, και νίκησε για παράδειγμα το Myspace, ήταν η απλότητά του. Τα πάντα είναι απλά και κατανοητά για κάθε χρήστη. Επίσης, επικεντρώθηκε στις ανθρώπινες εμπειρίες και οι ενοχλητικές διαφημίσεις που κάποτε πετάγονταν σε κάθε σελίδα, τώρα μπήκαν στην άκρη.
Γρήγορα το facebook έγινε μόδα και πλέον μας έχει γίνει απαραίτητο.

3.YOUTUBE
Από την εφεύρεσή του το 2005, το Youtube εξελίχθηκε από ιστοσελίδα για ερασιτεχνικά videos, σε site με πραγματικό αυθεντικό περιεχόμενο. Ιδρύθηκε από τους Chad Hurley, Steve Chen, και Jawed Karim. Το πρώτο video που ανέβηκε ήταν με τον Jawed Karim και ονομαζόταν “Me at the Zoo”. Τον Σεπτέμβριο του 2005, το πρώτο video που έφτασε το 1 εκατομμύριο views ήταν μία διαφήμιση της Nike.youtube
To Youtube έδωσε την ευκαίρια στον καθένα να μετατρέψει αυτό που του αρέσει σε επιχείρηση. Κάθε video που αποκτούσε μεγάλη επισκεψιμότητα, είχε μεγάλα οικονομικά οφέλη για τον δημιουργό του. Έπαιξε σημαντικό ρόλο σε διάφορες περιπτώσεις, όπως οι live μεταδόσεις των Ολυμπιακών Αγώνων και των εκλογών του 2012 στις Η.Π.Α. Έδωσε την δυνατότητα στον κόσμο να βλέπει οτιδήποτε θέλει, μία εικονική πραγματικότητα.
Μην ξεχνάμε και την συνεισφορά του στην ανάδειξη πολλών καλλιτεχνών, όπως ήταν ο PSY με το Gangnam Style και τα μέχρι τώρα 2,3 δισεκατομμύρια views!

4.AMAZON
Είναι η μεγαλύτερη εταιρεία για την πώληση αγαθών και υπηρεσιών μέσω του Διαδικτύου.
Ιδρύθηκε από τον Jeff Bezos τον Ιούλιο του 1994. Αυτό που την έκανε διαφορετική από τις άλλες ήταν η απλότητά της αφού για κάθε αντικείμενο δίνει μόνο μία λίστα. Επίσης, σου εμπνέει εμπιστοσύνη γιατί σου προτείνει πωλητές που έχουν γενικά ανταπόκριση και έναν ικανοποιητικό αριθμό πωλήσεων. c19e0587-1ee1-4a99-bc16-3fab44c15ca6.fileΕπιτρέπει στους πωλητές να δημοσιεύουν πολλές εικόνες των προϊόντων δωρεάν, οι οποίες εμφανίζονται στο ίδιο σημείο σε κάθε λίστα, κάτι που κάνει την αναζήτηση των πελατών πιο εύκολη. Παίρνεις γρήγορα και εύκολα αυτό που θες!
“Amazon is obsessed with making its customers happy”, όπως είχε πει ο Henry Blodget, ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Business Insider.

5.WIKIPEDIA
Η χαρά του κάθε φοιτητή! Εργασία έχει; Εξεταστική; Μία είναι η λύση σε τέτοιες κρίσεις πανικού! Το Wikipedia! Η επιτυχία του οφείλεται στο ότι είναι ανοιχτό σε όλους, δίνοντας την ευκαιρία και να ανεβάσουμε κάτι αλλά και να διαβάσουμε, χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις πληροφορικής. Υπάρχει η δυνατότητα να κάνουμε αλλαγές και να προσφέtopics_wikipedia_395ρουμε ότι γνώση έχουμε. Είναι πολύ εύκολο στην χρήση και βρίσκεις πληροφορίες πολύ γρήγορα σε πάρα πολλές γλώσσες!

 

Γράφει η Αργυρώ Σαμιώτη

Δείτε επίσης : 10 περίεργα πράγματα που δεν ήξερες σίγουρα για το Wikipedia!


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
argiro

5 websites που έχουν πάρει φωτιά!!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format