Η Microsoft βρίσκει την ηλικία σας με μια φωτογραφία σε λίγα δευτερόλεπτα


Μια νέα μηχανή αναγνώρισης προσώπου που σας λέει πόσο χρονών μοιάζετε 

Η Microsft δημιούργησε μια πανίσχυρη μηχανή αναζήτησης που μοιάζει βγαλμένη από φουτουριστική ταινία κατασκοπείας. Πλέον, μια μόνο φωτογραφία σας αρκεί προκειμένου να ανακαλύψει η εταιρεία την ηλικία και το φύλο μας μέσα από αλγόριθμους.   Η λειτουργία είναι απλή, καθώς μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα η εφαρμογή αναγνώρισης προσώπου αποκαλύπτει την ακριβή ηλικία ( έτσι ισχυρίζεται) αλλά και το φύλο.

Οι αλγόριθμοι χρησιμοποιούνται με βάση τα δεδομένα που λαμβάνονται σε πραγματικό χρόνο και σε πραγματικό χρόνο προκύπτουν και τα αποτελέσματα. Πίσω από αυτή την υπερ-μηχανή για πολλούς, βρίσκεται ένα ζευγάρι από προγραμματιστές που οδηγήθηκαν σε αυτή την ιδέα.   Το πρότζεκτ αυτό ξεκίνησε εντελώς πειραματικά όταν οι προγραμματιστές της Microsoft ζήτησαν από μια μικρή ομάδα πολιτών να λάβουν μέρος στο τεστ και να τους αποστείλουν τη γνώμη τους.

Τελικά, όπως αποδείχθηκε σύντομα, αντί για 50 άτομα που αρχικά επιζητούσαν ως κριτές, κατέληξαν να βλέπουν πάνω από 35.000 χρήστες να επισκέπτονται την ιστοσελίδα και να “παίζουν” με την αναγνώριση του προσώπου τους. Με άλλα λόγια, η εφαρμογή έφερε αποτελέσματα ήδη από την πρώτη μέρα πιλοτικής εφαρμογής της.

Πώς όμως γίνεται στην πραγματικότητα να αναγνωρίσει μια μηχανή το φύλο και την ηλικία μας και μάλιστα με υψηλό ποσοστό ακριβείας στην πλειονότητα των περιπτώσεων;   Όπως αναφέρει η ομάδα που το δημιούργησε βασίστηκε σε ήδη υπάρχοντα μοντέλα αναγνώρισης προσώπου, όπως το Face API στο Azure Machine Learning Gallery, τα οποία ήταν ήδη διαθέσιμα.

Τα δεδομένα συλλέγονται σε πραγματικό χρόνο μέσα από τις υπηρεσίες που προσφέρει το Microsoft Azure. Τα προσωπικά στοιχεία για τον καθένα συγκεντρώνονται την ίδια στιγμή που γίνεται και το upload της φωτογραφίας, γεγονός που αποδεικνύει την ταχύτητα με την οποία λειτουργεί το face detection της Μicrosoft.

Τα social media «πήραν γρήγορα φωτιά» καθώς ολοένα και περισσότεροι δημοσίευαν τις φωτογραφίες με τα αποτελέσματα του how-old.net. Αξίζει να αναφερθεί πως δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός στον αριθμό των φωτογραφιών που θα ανέβουν, οπότε μπορούν να παίξουν και συγγενείς, ή φίλοι.

Ωστόσο μερικά αποτελέσματα είναι κάπως αναπάντεχα και μάλλον η υπερδύναμη του  how-old.net. αμφισβητείται.

CD2x3oyWgAADv0E

 

Πηγή


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
nick

Η Microsoft βρίσκει την ηλικία σας με μια φωτογραφία σε λίγα δευτερόλεπτα

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format