Η συνέντευξη σου δεν πάει καλά; Αντιμετώπισε το.


Αυτό είναι ο εφιάλτης κάθε υποψήφιου εργαζόμενου και αυτή είναι μια πολύ καλή ερώτηση, διότι η διαδικασία της συνέντευξης δεν είναι απλά το πόσο καλά απαντάς τις ερωτήσεις, αλλά και πως ανακτάς την έλξη μετά τις δοκιμασίες.

Μπορεί τα πράγματα να μη πηγαίνουν πολύ καλά επειδή είσαι υπερβολικά αγχομένος, επειδή δεν υπαρχει καλή χημεία μεταξύ υπεύθυνου και εργαζόμενου ή ακομά και για πολλούς άλλους λόγους, αλλά εσυ προφανώς δεν θα το βάλεις κάτω. Δεν πρέπει να βρεθείς σε αυτή τη θέση η ακόμα και αν βρεθείς να προσπαθήσεις να επαναφέρεις τη συνέντευξη σου με κάποια τιπς.

1.Μην είσαι σκληρός με τον εαυτό σου.

Όταν απαντάς σε κάποια ερώτηση μη μπαίνεις στη διαδικασία να σκεφτείς αν ή κατά πόσο απάντησες σωστά ή πιθανώς και τι άλλο θα μπορούσες να είχες απαντήσει. Αυτό σε κάνει να σκέφτεσαι πολλά και εν τέλη να μετανιώσεις και να γίνεσαι σκληρός με εσένα.

2.Stay Cool.
Οποιαδήποτε και να είναι η ερώτηση – και γενικά το κλίμα της συνέντευξης – εσύ προσπάθησε να είσαι φιλικός, ευγενικός και ζεστός. Θα σε βοηθήσει να είσαι πιο χαλαρός και να φέρει ενδεχομένως το καλό κλίμα πίσω.

3.Επαναδιατύπωσε ή εξήγησε.
Αν συνειδητοποιήσεις ότι σε κάποια ερώτηση δεν απάντησες αυτό που τελικά ήθελες ή οτι για κάποιο λόγο θές να προσθέσεις και να διατυπώσεις καλύτερα κάτι καντο.

Είναι ενα θετικό στοιχείο για εσένα επειδή ενδεχομένως θα βελτιώσεις την εικόνα σου.

4.Άκου προσεκτικά.
Μη βιάζεσε να απαντήσεις και μην μπαίνεις στη διαδικασία να σκέφτεσε τη πιθανή απάντηση, ενώ ο υπεύθυνος ρωτάει, διότι πιθανόν να χάσεις σημαντικές πρωτοβουλίες.

5. Μείνε δραστήριος και θετικός.
Ακόμα και αν κάτι πάει στραβά, με το να έχεις μια θετική διάθεση σε βοηθάει να κρατάς ή ακόμα και να επαναφέρεις το καλό κλίμα.

6.Συνέχισε να χαμογελάς.
Μη χάσεις ούτε μια στιγμή τη διάθεση σου και μη δείξεις ότι σε ενόχλησε κάτι.

7.Να είσαι ειλικρινής.
Ο,τιδήποτε και αν σε ρωτάει ο υπεύθυνος της συνέντευξης, πρέπει να απαντάς με άμεση ειλικρίνια.

8.Αν δεν καταλαβαίνεις ρώτα.
Αν δεν καταλάβεις πλήρως τι σε ρωτάει ο υπεύθυνος,τότε ρώτα τον να επαναδιατυπώσει την ερώτηση ώστε να αποφύγεις τις άσχετες απαντήσεις.

Γράφει: Βλαντή Κατερίνα


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
kate

Η συνέντευξη σου δεν πάει καλά; Αντιμετώπισε το.

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format