Οι ανθρώπινες σχέσεις στις μέρες μας


Βρισκόμαστε σε μια κοινωνία που συνεχώς αλλάζει. Αυτό πολλές φορές έχει θετικά και αρνητικά αποτελέσματα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, μάλλον έχει αρνητικά αποτελέσματα. Όλες οι σχέσεις, πλέον έχουν εξευτελιστεί. Σε φιλικό επίπεδο, σε ερωτικό επίπεδο, σε οικογενειακό επίπεδο, ακόμα και σε ανθρώπινο επίπεδο. Ο άνθρωπος δεν υπολογίζει τίποτα, παρά μόνο θέλει να ικανοποιήσει τον εαυτό του. Έτσι, οδηγούμαστε στην καταστροφή και μετά δεν υπάρχει λόγος να δίνεις αξία στα συναισθήματα.

Σε φιλικό επίπεδο είναι σπάνιο πλέον να βρεις έναν φίλο/φίλη που να ταιριάζετε και να μην υπάρξουν προβλήματα. Ο καθένας κοιτάει να εκμεταλλευτεί, αυτό που για κάποιον άλλον είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Το μυστικό είναι να κρατάς απόσταση και να λες ένα “Γεια” μόνο. Όλα τα υπόλοιπα είναι περιττά. Οι πραγματικοί φίλοι φαίνονται καθώς περνάνε τα χρόνια, και όχι οι εβδομάδες. tumblr_lxtir94GBI1qk7emao1_400

Σε ερωτικό επίπεδο, άντρες και γυναίκες έχουν καταντήσει να ντρέπεσαι για το φύλο που είσαι. Οι άντρες βρίζουν τις γυναίκες ,με την έννοια ότι όλες είναι ίδιες και οι γυναίκες αντίστοιχα για τους άντρες. Με λίγα λόγια μιλάμε για έναν φαύλο κύκλο. Υπάρχουν και σπάνιες εξαιρέσεις, που πλέον τις κάνουν έτσι, ώστε να γίνονται ένα με την παραπάνω μάζα. Δεν υπάρχει το μυστήριο, ώστε να κάτσεις να σκεφτείς διάφορα. Όλα από την πρώτη νύχτα δίνονται έτοιμα, αν όχι όλα τα μισά. Ο άντρας πλέον δεν θεωρείται ο κυνηγός, αλλά και η γυναίκα δεν θεωρείται το θήραμα.

Σε οικογενειακό επίπεδο, πάλι το ίδιο ισχύει. Κάθε μέρα ακούς για ένα διαζύγιο. Οι γονείς θεωρούνται πλέον ως πεινασμένοι έφηβοι που θέλουν να δοκιμάσουν τα πάντα και τους πάντες. Δεν σκέφτονται σε τόσο μεγάλο βαθμό τα παιδιά τους, αλλά και την ψυχολογική κατάσταση που θα τα περιμένει. Παλιά ήταν εντελώς διαφορετικά τα πράγματα. Υπήρχε ο σεβασμός απέναντι στο ζευγάρι, αλλά και στα παιδιά.Ο γάμος πλέον είναι μια θηλιά που με τα χρόνια θέλουν να την διώξουν. Λίγες είναι οι οικογένειες που είναι δεμένες.

Σε ανθρώπινο επίπεδο, έχουν ισοπεδωθεί όλα. Το άτομα πλέον δεν ικανοποιούνται με τίποτα και αναζητούν όλο και περισσότερα. Χάνουν τις μικρές και όμορφες απολαύσεις τις ζωής, κάτι που στο μέλλον θα τους στοιχίσει πολύ ακριβά. Όσο είσαι νέος, κοίτα να το ευχαριστηθείς και να μην το θεωρείς δεδομένο, γιατί περνάει ο καιρός σαν το νερό.

Τέλος, ελπίζω να σε έφερα στην πραγματικότητα. Να απολαμβάνεις καθημερινά, αυτά που σου προσφέρει απλόχερα η ζωή.

large

Γράφει η Χρύσα Μποφίλη


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Οι ανθρώπινες σχέσεις στις μέρες μας

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format