Κινέζικα: Η γλώσσα του μέλλοντος;


Όλοι μας γνωρίζουμε πως η αγορά της Κίνας έχει εξαπλωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο τις τελευταίες δεκαετίες. Το 80% των υλικών προϊόντων που χρησιμοποιούμε έχουν την περίφημη φράση “Made in China” τυπωμένη πάνω στην ετικέτα τους. Φθηνά και οικονομικά προϊόντα, τα οποία έκαναν την αχανή χώρα της ανατολής έναν από τους μεγαλύτερους οικονομικούς γίγαντες στον κόσμο.

Με αυτήν την οικονομική δύναμη στα χέρια τους, οι Κινεζικές εταιρίες επενδύουν σε διάφορες χώρες, εκμεταλλευόμενες τη γεωγραφική τους θέση και χρησιμοποιώντας αυτήν την τακτική για να επιδιώξουν περαιτέρω επέκταση των αγορών τους. Πριν μόλις 3 χρόνια περίπου, η μεγαλύτερη εταιρία μεταφορών στον κόσμο, η κινεζική Κόσκο, επένδυσε μεγάλο ποσό στο μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας, τον Πειραιά. Οι επενδύσεις της Κόσκο όμως δεν σταματούν εδώ. Προκειμένου να εδραιώσει την παρουσία της, η εταιρία σκοπεύει να επενδύσει ακόμα περισσότερα στη χώρα μας.

Λαμβάνοντας υπόψη τις επίκαιρες συνθήκες με την οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας, αλλά και πολλές άλλες χώρες του κόσμου και γνωρίζοντας ότι η Κίνα θα εξακολουθεί την κυριαρχία της στην παγκόσμια αγορά, ήρθε η ώρα να αναρωτηθούμε πώς θα εξελιχθεί στο μέλλον. Τα αγγλικά δεν είναι πλέον νούμερο ένα επιλογή ξένης γλώσσας για πολλούς επιχειρηματίες, αλλά τα κινέζικα. Πολλές ευρωπαϊκές και αμερικάνικες εταιρίες αναζητούν τη συνεργασία με την Κίνα και για αυτού πολλοί επιχειρηματίες στρέφονται προς την κινεζική γλώσσα. Είναι λοιπόν θέμα δημόσιων σχέσεων. Για τη νέα γενιά είναι προφανώς ακόμα μεγαλύτερη η απαίτηση να μάθουν τη γλώσσα της ανατολής, αφού από εδώ και στο εξής η Κίνα θα παίζει μεγάλο ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας.

Χωρίς αμφιβολία, είναι μια από τις δυσκολότερες γλώσσες του κόσμου, όμως εάν θέλεις και εσύ να γίνεις παίκτης στο παγκόσμιο παιχνίδι της ανάπτυξης είναι ένας καλός τρόπος για να σε πάει μπροστά.
Εξάλλου, όποια γλώσσα και να μάθεις, σου ανοίγει όλο και περισσότερες πόρτες για το μέλλον, οπότε ξεκίνα το ταξίδι σου όσο πιο γρήγορα μπορείς! 我 祝 你 好运 (Καλή τύχη!)

Γράφει: Άννα Κλωνάρη

 


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Κινέζικα: Η γλώσσα του μέλλοντος;

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format