Συνέντευξη: Γνώρισε την οικογένεια του yolenis.com!


yolenis-logo_nistiko-arkoydi.gif

Ποιος μπορεί να αντισταθεί στις παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις; Για αυτό υπάρχει και η ομάδα του yolenis.com, η οποία μίλησε στο MyStudentpass.gr για τις υπηρεσίες που προσφέρουν, τη μοναδικότητα του έργου τους, τα πρώτα τους βήματα, αλλά και τα μελλοντικά τους σχέδια.

Τι υπηρεσίες προσφέρει η εταιρεία σας στους πελάτες;

Το www.yolenis.com είναι το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό delicatessen, καθώς φιλοξενεί περισσότερα από 1.200 ελληνικά προϊόντα –χωρίς συντηρητικά- από τις περισσότερες περιοχές της πατρίδας μας! Προσπαθούμε να βρίσκουμε μοναδικά προϊόντα, τα οποία να είναι συνώνυμα της μεσογειακής διατροφής!

Έτσι στόχος μας είναι να γίνουμε η μεγαλύτερη ελληνική πλατφόρμα προώθησης ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων στο εξωτερικό, παρέχοντας τη δυνατότητα να προμηθευτεί οποιοσδήποτε καταναλωτής, ελληνικά προϊόντα με ένα… κλικ! Γρήγορα, εύκολα και με ασφάλεια, μέσα σε 16-36 ώρες!

Επίσης έχουμε περισσότερες από 250 συνταγές, από τις 10 σπουδαιότερες τοπικές κουζίνες της Ελλάδος. Οι συνταγές μας είναι βιντεοσκοπημένες, με σπικάζ στα αγγλικά, αλλά και υποτίτλους σε 3 γλώσσες και πάνω από όλα: εύκολες. Με αυτό τον τρόπο μπορεί οποιοσδήποτε να μαγειρέψει σπίτι του σωστά, ελληνικά και να χρησιμοποιήσει τα ποιοτικά προϊόντα, όπως τους αρμόζει.

Κλείνοντας, η Yoleni’s παρέχει τη δυνατότητα δημιουργίας καλαθιών δώρων, για κάθε περίσταση, συνδυάζοντας τα παραδοσιακά προϊόντα στη σύγχρονη εκδοχή δώρων! Σημαντικό μέρος των καλαθιών: το επιχειρηματικό δώρο και οι λύσεις που προσφέρουμε σε εταιρίες που θέλουν να κάνουν ένα διαφορετικό, ιδιαίτερο δώρο. Ενδεικτικά: στο τελευταίο 3μηνο του 2014 μέχρι και τις αρχές του 2015, καταφέραμε να στείλουμε περισσότερα από 2.800 τέτοια δώρα, κάτι που μας δίνει μεγαλύτερο κίνητρο για τη συνέχεια!

Οι υπηρεσίες που προσφέρει η οικογένεια της Yoleni’s είναι μέσω Διαδικτύου. Πόσο εύκολη και προσιτή είναι στον πελάτη η χρήση της ιστοσελίδας σας;

Η περιήγηση στο www.yolenis.com είναι μία εύκολη και ευχάριστη υπόθεση. Καθώς προσπαθήσαμε εξαρχής να έχουμε ένα πολύ καλό περιεχόμενο, αναλυτικό και ακριβές, συνοδευόμενο από αρκετές φωτογραφίες και βίντεο, έτσι ώστε να μπορεί ο επισκέπτης να παραμένει αρκετό χρόνο και να μην έχει την παραμικρή αμφιβολία για το τι θα παραλάβει!

Προσπαθούμε να βελτιώνουμε συνεχώς το content μας και για το λόγο αυτό έχουμε κειμενογράφο και ομάδα studio in house! Στο σημείο αυτό αξίζει αν αναφέρω ότι έχουμε περισσότερες από 320.000 λέξεις ανά γλώσσα (αγγλικά-γερμανικά-ελληνικά) και περισσότερες από 2.000 φωτογραφίες, που όλα παράγονται από τις συνεργαζόμενες ομάδες της Yoleni’s!

Έτσι η εμπειρία του επισκέπτη προσπαθούμε να είναι όντως ένα ταξίδι στη γεύση, από τη στιγμή που θα μας επισκεφθεί μέχρι τη στιγμή που θα ανοίξει το δέμα του, αφού και η συσκευασία της παραγγελίας, είναι μία μοναδική εμπειρία για τον πελάτη και μάλιστα δεχόμαστε καθημερινά σχόλια για αυτή!

Κλείνοντας να σας πω ότι σε έναν χρόνο online παρουσίας, καταφέραμε να αποστείλουμε παραγγελίες σε 11 ευρωπαϊκές χώρες, έχοντας περισσότερους από 5.000 ενεργούς πελάτες.

Τι διαφορετικό προσφέρει η Yoleni’s στον κόσμο; Τι είναι αυτό που σας κάνει ιδιαίτερους;

Η οικογένεια της Yoleni’s προσφέρει μία μοναδική εξερεύνηση στις αυθεντικές ελληνικές γέυσεις! Από την πρώτη στιγμή της επίσκεψης του πελάτη, μέχρι και το άνοιγμα της παραγγελίας του, προσπαθούμε να δώσουμε μία ξεχωριστή εμπειρία! Για αυτό επενδύουμε στο content αρκετά, έχοντας ως πρώτο στόχο να μη μείνει ποτέ και κανένας επισκέπτης μας, δυσαρεστημένος από τις υπηρεσίες μας!

Επίσης φιλοξενούμε 1200 ελληνικά προϊόντα, που μας καθιστά ως το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό delicatessen και μία ειδοποιός διαφορά από τον ευρωπαϊκό ανταγωνισμό είναι η αποστολή προϊόντων ψυγείων, καθώς έχουμε βρει μία ειδικά διαμορφωμένη συσκευασία που διατηρεί τα προϊόντα μέχρι και 5 ημέρες από την αποστολή τους!

Πότε κάνατε τα πρώτα σας βήματα και πόσο εύκολο ήταν να υλοποιήσετε τα αρχικά σας σχέδια και στόχους;

Τα πρώτα βήματα του www.yolenis.com ξεκίνησαν online πριν 15 μήνες! Φυσικά η προετοιμασία μετρά ήδη 4 χρόνια και η ιδέα του project είναι αρκετά χρόνια πίσω, στο 1996, όταν καν δεν υπήρχε η έννοια του διαδικτύου και της πώλησης μέσα από αυτό.

Οι δυσκολίες που συναντήσαμε, πέραν κάποιων συχνών καθυστερήσεων σε θέματα που αφορούν την εταιρεία σε σχέση με το κράτος, -τα οποία και ξεπεράστηκαν σύντομα- ήταν το να μπορέσουμε να πείσουμε αρκετούς από τους παραγωγούς μας, ότι θα παρουσιάσουμε την εικόνα που βλέπουμε τώρα. Συγκεκριμένα αναλυτικές πληροφορίες για το προϊόν, την περιοχή, τον παραγωγό, φωτογραφικό υλικό και βίντεο συνταγών, καθώς ήταν «δύσπιστοι» αν όντως πραγματοποιηθούν.

Φυσικά καταβάλλαμε τεράστια προσπάθεια να βρούμε τους αντίστοιχους συνεργάτες για να τα υλοποιήσουμε και τα καταφέραμε, διατηρώντας μακροχρόνιες συνεργασίες μαζί τους –κάτι που μας δίνει σημαντικό κίνητρο- καθώς οι περισσότεροι είναι καταξιωμένοι και με μακρόχρονη εμπειρία στον τομέα τους!

Έτσι μετά από όλη αυτή τη διαδικασία, προχωράμε με κάποιους από τους παραγωγούς, στο επόμενο βήμα μας, που είναι η επέκταση στην αγορά των Η.Π.Α. από φέτος το καλοκαίρι!

yolenis-2_Νηστικό-Αρκούδι

Η εταιρεία σας είναι ανοιχτή σε νέες συνεργασίες, όπως είναι για παράδειγμα η εκπόνηση πρακτικής άσκησης στους σπουδαστές μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής;

Οι συνεργασίες με άλλους φορείς είναι βασικό στοιχείο του «DNA» της ομάδας μας! Η Yoleni’s ήδη συμμετέχει σε συνέργειες με ορισμένες από τις πιο δυναμικές και εξωστρεφείς startups της Ελλάδος ενώ, παράλληλα, συνεργάζεται με ΜΚΟ αλλά και δημόσιους οργανισμούς.

Ενδεικτικά, τον Σεπτέμβριο του 2014 είχαμε την τιμή να συμμετέχουμε στο συνέδριο “Mediterranean diet and workplace health”, το οποίο διοργανώθηκε από το Harvard School of Public Health, σχεδόν κάθε μήνα συμμετέχουμε σε ημερίδες και συνέδρια σχετικά με τα best practices στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου, αλλά και σε κοινωφελείς δράσεις.

Παράλληλα, η Yoleni’s είναι επιχείρηση υποδοχής για την πρακτική άσκηση φοιτητών από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, και συγκεκριμένα για τελειόφοιτους του τομέα των εφαρμοσμένων οικονομικών.

Ως μία νέα ομάδα και επιχείρηση, πάντως, είμαστε ανοιχτοί σε φοιτητές από κάθε αντικείμενο και background: θα ήταν χαρά μας να υποδεχτούμε φοιτητές/ σπουδαστές που μοιράζονται τις αξίες της Yoleni’s και ενδιαφέρονται να κάνουν την πρακτική τους στην εταιρία μας!

Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον;

Στο άμεσο μέλλον, όπως σας ανέφερα, είναι η επέκταση στην αγορά των Η.Π.Α. με τη νέα έκδοση του site και με επιλεγμένα προϊόντα για την αρχή. Θα ακολουθήσει η παρουσία μας στις ευρωπαϊκές αγορές με έμφαση στην Αγγλία & Γερμανία, εκπονώντας το αντίστοιχο διαφημιστικό πλάνο και η σταδιακή αύξηση επισκεπτών στην ελληνική αγορά, μέσω επωφελών συνεργασιών και συνεργειών (όπως έχουμε κάνει ήδη μέχρι στιγμής).

Επίσης, ένας βασικός στόχος είναι η παροχή όλο και πιο ολοκληρωμένων και μοναδικών υπηρεσιών επιχειρηματικού δώρου. Τα μηνύματα που λαμβάνουμε από τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις είναι ήδη πολύ θετικά: οι ελληνικές επιχειρήσεις αρχίζουν να αναγνωρίζουν πως το ποιοτικό παραδοσιακό τρόφιμο μπορεί να γίνει ο καλύτερος πρεσβευτής και εμπιστεύονται τις υπηρεσίες μας για καλάθια δώρου, δώρα συνεδρίου αλλά και ειδικές δημιουργίες δώρων για συνεργάτες.

 

Ευχαριστούμε την ομάδα του Yolenis.com για την συνέντευξη που μας παραχώρησαν! Εμείς με τη σειρά μας, να ευχηθούμε σε εσάς Καλή Όρεξη!

Συνέντευξη από την Έφη Γκαραβέλα


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Συνέντευξη: Γνώρισε την οικογένεια του yolenis.com!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format