Πώς να επιβιώσεις το Πάσχα στο χωριο!


Υπάρχουν άνθρωποι που δεν εχουν internet ή ακόμα χειρότερα, υπάρχουν περιοχές που δεν έχουν internet. Επειδή, λοιπόν, πολλοί απο εσάς  – εγώ την γλίτωσα – με τον έναν ή τον άλλο τρόπο και λόγο, τις επισκέπτεστε κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα, πρέπει να βρεθεί και ένας τρόπος να περάσετε όσο πιο ανώδυνα αυτές τις 5–6 μέρες, μακριά απο τον πολιτισμό, το ιντερνετς, τα σοσιαλικά δίκτυα, τα ινσταγκράμια και τα φεϊσμπούκια.

Φίλε αναγνώστη, είσαι τυχερός, γιατί προσπάθησα να βάλω τον εαυτό μου στη θέση σου και να καταλάβω τι θα τραβήξεις. Βάση αυτών που είδα στη μαγική μου σφαίρα, θα προσπαθήσω να σου δώσω μερικά tips για να την περάσεις ταράτσα μιας και το δορυφορικό ίντερνετ που πιάνει σε κάθε γωνιά της γής, για να το αποκτήσεις πρέπει να πουλήσεις τη γιαγιά σου.

1. Ρίξε όλες τις μονάδες σου στα ΜΒ.

Σοβαρά, έτσι κ αλλιώς όλοι μαζί θα’ στε, μη βάλεις λεπτά και μηνύματα βάλε ΜΒ ρε αδερφέ!

Hot tip: Άσε ένα ξάδερφο ή μια ξαδέρφη – θύμα να βάλει πριν απο σένα για να σιγουρευτείς οτι το σήμα είναι καλό…Μη με βρίζεις μετά.

phone

2. Ετοίμασε λίστα με τραγούδια.

Οι Αθηναϊκοί ραδιοφωνικοί σταθμοί είναι… ασύμβατοι με απομακρισμένες περιοχές – περίεργο ε? – οπότε αν δεν έχεις αποθηκευμένα τραγούδια στη συσκευή σου, σε βλέπω να ακούς Κλαρίνο FM.

3. Φόρτωσε παιχνιδάκια τη συσκευή σου.

Ψάξε τα top free games, εγκατέστησέ τα και προσπάθησε όσο μπορείς να μην τα τερματίσεις στο ταξίδι για να έχεις και κάτι για τις μαρτυρικές μέρες που ακολουθούν. Μόνο πρόσεχε μη το μάθουν τα 10χρονα ξαδέρφια ε… μετά θα το κλαίς το τηλέφωνο.

4. Πάρε οπωσδήποτε ένα power bank!

Σου μιλάω για θάμα. Φορητός φορτιστής, που τον…φορτίζεις για να…φορτίζεις το κινητό σου παντού. Πρακτικά, είναι μια μπαταρία με μια θύρα USB, που σου επιτρέπει να βάζεις το καλώδιο φόρτισης της συσκευής σου και να το φορτίζεις on-the-go.

Το νου σου: Αν έχεις σκοπό να φορτίσεις τάμπλετ, πρέπει να έχεις power bank που αποδίδει ανάλογα.

To νουνού σου: Αν δε το φορτίσεις δεν… φορτίζει. Πρόσεχε ε…

giphy

5. Κάνε προπόνηση.

Άρχισε να μην ασχολείσαι τόσο με το κινητό σου και το internet μέχρι να φύγεις. Σιγά – σιγά βγάλτο απο πάνω σου, ώστε όταν πας στο χωριό να μην κυκλοφορείς σα να έχεις βαρέσει ντάγκλες.

6. Απόλαυσε την εξοχή. Αποτοξινόσου.

Έλα, σοβαρά. Σε καταλαβαίνω, είναι δύσκολο αλλα κάνε μια προσπάθεια και θα αναμειφθείς! Απόλαυσε τον ήλιο, το οξυγόνο, πράγματα που δεν έχεις τη δυνατότητα να κάνεις στην πόλη.

Στο κάτω – κάτω, απλά, ζαμπόνιασε ρε φίλε στον ήλιο, άραξε την πέτσα σου. Είναι μια καλή ευκαιρία να κάνεις και λίγη αποτοξίνωση.

apo

7. Plan ahead!

Μια καλή ιδέα είναι να βάλεις τον εαυτό σου να κάνει ενα καλό πλάνο για πράγματα που πρέπει να κάνεις όταν επιστρέψεις, πράγματα που κάθε μέρα λες πως θα κάνεις αύριο, χωρίς βέβαια να σε πιάσει το άγχος οτι όταν γυρίσεις θα πρέπει να τρέχεις σαν τρελός! Απλά οργανώσου.

8. Βοήθα στις ετοιμασίες.

Ντάξ, δεν είπα να σφάξς του γιδ ή να τλξς τα ‘ντέρια στο σβλί, αλλα βοήθα στις ετοιμασίες, βγες να κάνεις κανα ψώνιο, make your self useful που λέμε και στο χωριό μου! Θα νιώσεις καλύτερα, θα περάσει η ώρα, θα είσαι και χρήσιμος.

Το βασικό είναι να μην είμαστε υπερβόλες. Το ξέρω και εγώ, το ξέρεις και εσύ, είμαστε εθισμένοι, μας αρέσει, αλλα για να είμαστε ειλικρινείς δεν έγινε και τίποτα να μην έχεις μια βδομάδα internet. Καλό θα σου κάνει.

Άντε! Καλό Πάσχα και καλά να περάσετε…!

Γράφει ο Σπύρος Γιαννάκης

 

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Πώς να επιβιώσεις το Πάσχα στο χωριο!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format