Ελεύθερη η 22χρονη που μαχαίρωσε τις συμφοιτήτριές της


Σύμφωνα με τη συνήγορο, είχε ενημερώσει τους καθηγητές για το bullying αλλά δεν είχαν ασχοληθεί

Η 22χρονη, που τραυμάτισε χθες με μαχαίρι τρεις συμμαθήτριές της στην τεχνική σχολή του ΟΑΕΔ στου Ρέντη, αφέθηκε ελεύθερη το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σύμφωνα με το αθηναϊκό πρακτορείο, ορίστηκε δικάσιμος για τις 8 Ιουνίου στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά, ενώ η κοπέλα θα παραπεμφθεί σε ψυχολόγο και ψυχίατρο, συνοδεία αστυνομικών, προκειμένου να διαγνωστεί αν είναι κλονισμένη η ψυχική της κατάσταση και υγεία.

Η 22χρονη που κατηγορείται για επικίνδυνες σωματικές βλάβες σε απόπειρα και κατ’ εξακολούθηση. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, εξερχόμενη από το δικαστικό μέγαρο με τη συνήγορό της Γιάννα Παναγοπούλου, ήταν ταραγμένη και σε φορτισμένη ψυχολογική κατάσταση και δεν θέλησε να πει κάτι στους δημοσιογράφους

Από την πλευρά της, η δικηγόρος της υποστήριξε ότι η κοπέλα είναι ένα παιδί που έχει πέσει θύμα bullying, κάτι που ισχυρίστηκε και η ίδια στην κατάθεσή της. Τόνισε ότι υφίσταται σχολικό εκφοβισμό και βία με όλες τις μορφές. Η δικηγόρος πρόσθεσε ότι στις ιδιόχειρες σημειώσεις της, που βρέθηκαν μέσα στη σχολική της τσάντα, στο σημείο όπου έγινε το χθεσινό αιματηρό περιστατικό, γράφει μέρες πριν το συμβάν τα εξής: «Δεν θέλω να τους σκοτώσω- Δεν θέλω να τους τραυματίσω- Θέλω απλώς να τους σταματήσω».

Τόνισε ότι η 22χρονη ισχυρίστηκε στην κατάθεσή της ότι οι συμμαθήτριές την κορόιδευαν για την εξωτερική της εμφάνιση, την περιέπαιζαν επειδή φορούσε γυαλιά, την σχολίαζαν ότι δεν είναι τόσο όμορφη και δεν είχε τόσο καλή εξωτερική εμφάνιση όσο εκείνες. Αυτό που την ώθησε να επιτεθεί, υπογράμμισε η συνήγορος, ήταν ότι τις τελευταίες ημέρες στο σχολείο γίνονταν συζητήσεις για το θέμα του σχολικού εκφοβισμού λόγω της επικαιρότητας αλλά και της υπόθεσης του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η συνήγορος ανέφερε ότι η 22χρονη επανειλημμένως είχε εκφράσει και γνωστοποιήσει την κατάσταση την οποία περνούσε στον διευθυντή της σχολής της και στους καθηγητές, όμως κανείς δεν ασχολιόταν με την ίδια, αλλά μόνο με τα θύματα, τις συμμαθήτριές της που την ενοχλούσαν.

«Η ίδια έχοντας πέσει θύμα του σχολικού εκφοβισμού και ασπαζόμενη το γεγονός ότι κανείς δεν αντιλαμβάνεται, κανείς δεν αφουγκράζεται τη δεινή ψυχολογική θέση στην οποία έχει περιέλθει, προσπάθησε να εξηγήσει στις καθηγήτριές της την κατάσταση την οποία περνούσε. Όμως ένοιωθε ότι κανείς δεν την αντιλαμβανόταν», τόνισε η Γ. Παναγοπούλου και πρόσθεσε ότι «αντίστοιχο περιστατικό είχε σημειωθεί στην αρχή της σχολικής χρονιάς και είχε πάει στο σχολείο κοινωνική λειτουργός και ψυχολόγος, όπου είχε μιλήσει με την 22χρονη και η ίδια είχε πει αυτά που περνούσε».

«Δεν ήταν κάτι το εφήμερο και το προσωρινό», τόνισε υπογραμμίζοντας ότι  δεν ήταν μία κατάσταση των τελευταίων ημερών ήταν μία χρόνια κατάσταση».

Πηγή: www.lifo.gr


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
nick

Ελεύθερη η 22χρονη που μαχαίρωσε τις συμφοιτήτριές της

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format