Τι συμβαίνει όταν δεν περνάς τα μαθήματα του πρώτου εξαμήνου;


Πέρασε το πρώτο εξάμηνο και μαζί με αυτό η πρώτη σου εξεταστική. Πήρες μια πικρή ή γλυκιά γέυση, ανάλογα με τον αριθμό των μαθημάτων που πέρασες. Το 60% των φοιτητών στο πρώτο εξάμηνο είναι ταλαιπωρημένοι απο τις πανελλήνιες και δεν έχουν όρεξη να διαβάσουν για τα μαθήματα της σχολής τους.Το υπόλοιπο 40% είναι “ψαρωμένο” και διαβάζει προκειμένου να περάσει όλα τα μαθήματα με έναν ευπρεπέστατο βαθμό. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις φοιτητών που διαβάζουν και δεν περνούν τα μαθήματα και άλλοι που δεν ανοίγουν βιβλίο και τα περνούν. Όλοι το έχουμε πάθει αυτό.

Διαβάζεις στις διακοπές των χριστουγένων, για να γράψεις καλά και στο τέλος δεν περνάς. Πολλοί το λένε αδικία και άλλοι ατυχία. Υπάρχει και η άλλη περίπτωση που ο φοιτητής δεν διάβαζει και έχει έτοιμο το επαγγελματικό σκονάκι με όλα τα (sos) θέματα. Ανοίγει το email του και βλέπει οτι έχει γράψει 9, λόγω μιας μικρής χάρτινης βοήθειας. Ενώ ο άλλος που καθόταν και διάβαζε ανοίγει το email του και βλέπει οτι έχει γράψει 3. Σε αυτή την περίπτωση εκνευρίζεσαι και λές τελευταία φορά που διαβάζω, από εδώ και πέρα θα γίνω ο κλασσικός φοιτητής με τον φραπέ στο χέρι, χωρίς να υπολογίζει κανέναν. Από την μια θεωρείται απολύτως φυσιολογικό, καθώς δεν αναγνωρίστηκε η αξία σου και απο την άλλη λές κακό στον ευατό μου κάνω. Εγώ θα χρωστάω πόσα μαθήματα και θα πρέπει να ξεσκιστώ πάλι. Επιπλέον, το πιο βασικό είναι η βαθμολογία του καθηγητή σου , που πολλές φορές είναι αυστηρή και αρνητική. Μεγάλη παγίδα είναι το μάθημα που εξετάζεται λες και παίζεις τζόκερ.

Απλά απο εδώ και πέρα θα τα παίρνεις χαλαρά και θα σκέφτεσαι πως ο σωστός επαγγελματίας είναι αυτός που αφιερώνεται με προσήλωση στον στόχο του, για να τον σέβεται ο πελάτης του. Χωρίς να έχει τύψεις, σε σχέση με αυτόν που πέρασε τα μαθήματα με τα λεγόμενα σκονάκια. Αλλά εκεί πεισμώνεις πιο πολύ και θες να αποδείξεις τι αξίζεις.

Αυτός που αγαπά το αντικείμενο του, δεν μένει στα λίγα αλλά δικτυώνεται όσο περισσότερο μπορεί για να γίνεται όσο το δυνατόν καλύτερος. Πηγαίνει στα σεμινάρια της σχολής του και συμμετέχει ενεργά σε κάθε καινούργια πρόκληση που εμφανίζεται στον δρόμο του. Ενδιαφέρεται για τον ίδιο και όχι πως λειτουργούν οι άλλοι, η λεγόμενη εξυπνάδα. Το συγκεκριμένο θέμα είναι η καλύτερη λύση για να δείς πόσα πολλά πράγματα μπορείς να πετύχεις και πόσο ψηλά μπορείς να φτάσεις τον πήχη.

Γράφει η Χρύσα Μποφίλη


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0
2 shares

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
1
Geeky
Lol Lol
1
Lol
Love Love
2
Love
OMG OMG
1
OMG
Win Win
1
Win
WTF WTF
1
WTF

Τι συμβαίνει όταν δεν περνάς τα μαθήματα του πρώτου εξαμήνου;

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format