Τι παροχές προσφέρει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στους φοιτητές;| Part 2


Στο πρώτο μέρος του άρθρου παρουσιάσαμε μερικές από τις παροχές που προσφέρει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στουε φοιτητές του, όπως είναι η δωρεάν διαμονή και σίτιση, τοκέντρο υπολογιστών, τη βιβλιοθήκη, το συμβουλευτικό κέντρο, κ.α.

Το ίδρυμα, βέβαια, προσφέρει ακόμα περισσότερα στους σπουδαστές, πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες, φοιτητικά προγράμματα και πολλά άλλα που θα αναλυθούν παρακάτω:

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΘΕΣΠΙ:

Στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, μέσα στα πλαίσια των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του, διαθέτει και την θεατρική ομάδα “ΘΕατρική Συντροφιά Πανεπιστημίου Ιωαννίνων”. Η ομάδα έκανε τα πρώτα της βήματα το 1983, όπου και αναγνωρίστηκε νομικά.

Για να μάθετε τις δραστηριότητες, να δείτε φωτογραφικό υλικό από τις δράσεις της, τρόπου επικοινωνίας, κ.α., επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της ΘΕΣΠΙ: users.uoi.gr

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ:

Ιδρύθηκε το 1985 και κύριος στόχος της είναι η προώθηση του κινηματογράφου στην φοιτητική κοινότητα, μέσα από τις προβολές ταινιών από όλο τον κόσμο.

Για να δείτε μάθετε περισσότερες πληροφορίες για το έργο της ομάδας, τα προγράμματα που παρουσιάζει, αλλά και τις κριτικές που λαμβάνει, πατήστε εδώ.

ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ:

Η χορευτική ομάδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ιδρύθηκε το 1987 από τους ίδιους τους φοιτητές, οι οποίοι αγαπούσαν τον χορό, ενώ ο στόχος λειτουργίας της είναι η διατήρηση της πολιτιστικής ελληνικής κληρονομιάς.

Λειτουργούν 3 ομάδες παραδοσιακών χορών, αυτή των αρχάριων, προχωρημένων, αλλά και φοιτητών του εξωτερικού.

Μάθε περισσότερα για την χορευτική ομάδα του ιδρύματος στην ιστοσελίδα που ακολουθεί: folklore-dance.uoi.gr

ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ Π.Τ.Δ.Ε:

Το Ιανουάριο του 2003 δημιουργήθηκε η ομάδα χορωδίας του Π.Τ.Δ.Ε. , στην οποία συμμετέχουν φοιτητές όχι μόνο του τμήματος, αλλά και όλου του ιδρύματος.

Οι φοιτητές που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη Χορωδία μπορούν να επικοινωνήσουν με την κ. Ειρήνη Νικολάου στο τηλ. 2651 0 05873 ή στο email enikolau@cc.uoi.gr

ΜΟΥΣΕΙΑ:

Στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων λειτουργούν τα ακόλουθα μουσεία:

  • Μουσείο εκμαγείων και αντιγράφων των κλασσικών και βυζαντινών χρόνων,
  • Μουσείο λαϊκής τέχνης
  • Λαογραφικό Μουσείο Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (μάθε περισσότερα εδώ )
  • Μουσείο Τυπογραφίας και Τεχνολογίας (μάθε περισσότερα εδώ )

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΗΠΕΙΡΟΥ:

Το πάρκο ιδρύθηκε το 1999 από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και την Περιφέρεια Ηπείρου.

Ο κύριος ρόλος του Ε.ΤΕ.Π.Η. είναι να διαχέει την τεχνογνωσία που παράγεται στην ακαδημαϊκή κοινότητα και τα ερευνητικά κέντρα / ινστιτούτα, µε στόχο τη δημιουργία ενός νέου πόλου ανάπτυξης στην Ήπειρο. Το Ε.ΤΕ.Π.Η. αποσκοπεί επίσης να λειτουργήσει σαν «Θερμοκοιτίδα» νέων επιχειρήσεων και για τις τέσσερις πρωτεύουσες των Περιφερειακών Ενοτήτων της Ηπείρου, όπου μικρές αλλά δυναμικά ανερχόμενες επιχειρήσεις έχουν σκοπό την προώθηση της καινοτομίας σε συνεργασία µε ερευνητικά ιδρύματα για την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών.

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για το Πάρκο, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα: step-epirus.gr

ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ:

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων προσφέρει στους φοιτητές του τα ακόλουθα ευρωπαϊκά προγράμματα:

  • Erasmus (για να μάθεις περισσότερα πάτησε εδώ )
  • Chemistry (για να μάθεις περισσότερα πάτησε εδώ )

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:

Οι Αθλητικές Εγκαταστάσεις της Πανεπιστημιούπολης περιλαμβάνουν στάδια στίβου και ποδοσφαίρου, ανοικτά γήπεδα τένις, μπάσκετ και βόλεϊ και ένα κλειστό γυμναστήριο με χωρητικότητα 1.000 θεατών. Μια κλειστή πισίνα στις φοιτητικές κατοικίες που βρίσκονται στην πόλη των Ιωαννίνων είναι επίσης στη διάθεση των φοιτητών και του προσωπικού του Πανεπιστημίου.

Γράφει: Έφη Γκαραβέλα, βασισμένο σε πληροφορίες από το www.uoi.gr

 

 

 

 

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
Efi

Τι παροχές προσφέρει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στους φοιτητές;| Part 2

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format