Πως θα γιατρέψεις τον υπολογιστή σου αν έχει προσβληθεί απο κάποιον ιό!


Χαίρετε, χαίρετε. Αν έχεις υποψίες οτι το σύστημα σου την…. «άρπαξε», κολλάει, σου σπάει τα νεύρα και κάνει τα δικά του, ήρθε η ώρα να μάθεις πως θα το λύσεις!

  • Quick Scan: Το πρώτο και γρήγορο βήμα είναι να βάλεις το Antivirus σου, να κάνει ενα επιφανειακό ψάξιμο.
  • Σκανάρισμα εις βάθος: Εκκινώντας το αντιβιοτικό σου πρόγραμμα, στην καρτέλα έλεγχος, επιλέγεις το πιο hardcore scanning που θα βρείς! Η δουλειά θα γίνει σωστή, και αν το πρόγραμμα σου είναι της προκοπής θα σου ζητήσει να κάνει το επόμενο σκανάρισμα στην επόμενη εκκίνηση του συστήματος.
  • Antimalware Scanning: Σίγουρα θα πρέπει να κάνεις ενα σκανάρισμα με το Malware Bytes – Antimalware, το οποίο θα αναλάβει να ξηλώσει όλες τις απειλές, προσωπικά θεωρώ οτι είναι αυτό που θα κανει όλα τη δουλειά.
  • Σκανάρισμα μέσω Safe mode: Αν δε βλέπεις φως με όλα τα παραπάνω, τότε έχοντας ήδη εγκατεστημένο το antivirus, επανεκκινείς τον υπολογιστή κρατάς πατημένο το Shift και πατάς και αφήνεις το F8 μέχρι να δείς το παρακάτω μενού επιλογών:

εικονα4

Έπειτα αφου έχει εκκινήσει το σύστημα, επαναλαμβάνεις τις διαδικασίες 2 και 3 απο πάνω.

  • Διαφημίσεις παντού! Σιγουρέψου οτι δεν έχεις εγκαταστήσει κάποιο πρόγραμμα, που επιτρέπει να σου επιτίθονται διαφημίσεις! Κάτι τέτοιο, συχνά δεν εντοπίζεται απο τα αντιβιοτικά προγράμματα και εσύ σπάς το κεφάλι σου να δεις τι δεν κάνεις σωστά.
  • Ολική επαναφορά: Αυτό είναι ενα πολύ καλό feature του συστήματος, να επανερχεται σε ένα παλαιότερο σημείο στο χρόνο, στο οποίο… έσφυζε απο υγεία! Είναι ένας απο τους καλύτερους τρόπους αντιμετώπισης, με την προϋπόθεση οτι δεν έχεις δημιουργήσει κάποιο σημαντικό αρχείο στον υπολογιστή σου μεταξυ της ημερομηνίας επαναφοράς και της στιγμής που το επαναφέρεις.

tumblr_m5l8ieO5qi1qcmrkno1_500
Και θυμίσου! Επειδή το προλαμβάνειν εστί φιλοσοφείν, διάβασε εδώ πως θα αποφύγεις να κάνεις όλα τα παραπάνω!

Γράφει: Σπύρος Γιαννάκης

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Πως θα γιατρέψεις τον υπολογιστή σου αν έχει προσβληθεί απο κάποιον ιό!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format