Σύγχρονος τρόπος ζωής και μυωπία!


 

Υπάρχουν πολλές έρευνες για το πως τα smartphones μας επηρεάζουν αρνητικά τη νοητική μας ικανότητα ή τον ύπνο μας. Πρόσφατα έγινε μία έρευνα, σύμφωνα με την οποία ένας μεγάλος αριθμός νέων θα έχουν πρόβλημα όρασης.

Μπορεί να νομίζεις ότι οφείλεται στο γεγονός ότι κοιτάμε την οθόνη του κινητού για πολύ ώρα, αλλά οι επιστήμονες πιστεύουν πλέον ότι η αύξηση της μυωπίας οφείλεται στο ότι δεν βγαίνουμε αρκετά έξω στο φυσικό φως.

Το επιστημονικό περιοδικό Nature αναφέρει ότι η μυωπία φτάνει στα όρια επιδημίας. Περίπου το 90% των εφήβων στην Κίνα έχει μυωπία, σε σύγκριση με πριν από έξι δεκαετίες που το ποσοστό ήταν 10-20%. Παγκοσμίως, περίπου 2,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να εμφανίσουν μυωπία μέχρι το 2020.

Μετά την εξέταση άλλων παραγόντων, όπως η διάρκεια που καθόμαστε μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή, οι ερευνητές υπέθεσαν ότι το πρόβλημα δημιουργείται επειδή δεν εκτιθόμαστε αρκετά στο φυσικό φως.

Στα μυωπικά μάτια το φως, λόγω επιμήκυνσης του ματιού, εστιάζει πριν να χτυπήσει το πίσω μέρος του αμφιβληστροειδή. Όπως έχει αποδειχθεί το φυσικό φως επηρεάζει την ανάπτυξη του ματιού εμποδίζοντας την επιμήκυνσή του. Το περιοδικό Esquire προσθέτει ότι η μυωπία μπορεί να οδηγήσει σε καταρράκτη, γλαύκωμα και τύφλωση.


Ένας ερευνητής εκτιμά ότι αν τα παιδιά εκτίθενται για 3 ώρες την ημέρα στο φως του ήλιου, θα μπορούσαν να αποτρέψουν την εμφάνιση της μυωπίας. Η φωτεινότητα που χρειάζεται είναι τόση όση παίρνουμε όταν φοράμε γυαλιά ηλίου στη σκιά σε μια καλοκαιρινή ημέρα.

Στην Αυστραλία μόνο το 30% των δεκαεπτάχρονων έχουν μυωπία, αφού περνούν περισσότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους , σε σύγκριση με τη μία ή δύο ώρες κατά μέσο όρο που περνούν οι νέοι στην Αμερική, την Ευρώπη και την Ανατολική Ασία, με αποτέλεσμα τα ποσοστά μυωπίας να είναι πολύ υψηλότερα.

Ήρθε, λοιπόν η στιγμή να σταματήσουμε να ζούμε σαν βαμπίρ και να βγούμε έξω στο φως του ήλιου.

Επιμέλεια : Αργυρώ Σαμιώτη


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
argiro

Σύγχρονος τρόπος ζωής και μυωπία!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format