Φοιτητική ζωή…με γονείς!


Φοιτητική ζώη! Μμμ…δύσκολο να καταλάβεις ότι την βιώνεις όταν ακόμα ζεις με τους γονείς σου. Εγώ θα την ονόμαζα σχολική ζωή Vol 2! Στην ουσία το μόνο που αλλάζει είναι η παρακολούθηση, ή καλύτερα η μη παρακολούθηση μαθημάτων. Όλα τα υπόλοιπα παραμένουν ίδια, και ακόμα χειρότερα γιατί τότε είναι που χρειάζεσαι περισσότερο από ποτέ την ανεξαρτησία σου…και δεν την έχεις. Αλλά εντάξει, εκτός από τα αρνητικά, υπάρχουν και θετικά, που πρέπει να παραδεχτούμε και να εκτιμήσουμε, ή τουλάχιστον να τα λέμε από μέσα μας όταν νευριάζουμε με τους δικούς μας για να νιώθουμε καλύτερα.

ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ

ΤΟ ΦΑΓΑΚΙ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ:
Όπως και να το κάνεις, το ζεστό φαγάκι της μαμάς σου δεν θα το αντικαταστήσει κανένας! Ακόμα, και μακαρόνια να σου έχει φτιάξει, είναι διαφορετικά από αυτά που θα έφτιαχνες μόνος σου. Είναι νόστιμα! Το κυριότερο όμως είναι ότι είναι έτοιμα, σερβιρισμένα, στην κατάλληλη θερμοκρασία, και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κάτσεις και να τα απολαύσεις. Α και το ακόμα καλύτερο, δεν θα πλύνεις εσύ τα πιάτα!

200 m bjhknjn

ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΚΑΘΑΡΟ ΚΑΙ ΑΣΤΡΑΦΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ :
Δεν χρειάζεται να κάνεις την χαρωπή νοικοκυρούλα, την κάνει η μαμά σου για σένα! Εντάξει, ίσως χρειάζεται να την βοηθάς που και που, μήπως γλιτώσεις λίγη γκρίνια, αλλά αυτό ανήκει στα αρνητικά και το ξεχνάμε προς το παρόν, κρατώντας την εύθυμη διάθεση. Σε γενικές γραμμές, δηλαδή, τα έχεις όλα έτοιμα και καθαρά, καθαρά και σιδερωμένα ρουχαλάκια, καθαρό σπίτι, όλα στην εν τέλεια. Γιατί η Ελληνίδα μάνα είναι μία ηρωίδα (σλουρπ).

200njknkmkl

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ:
Όλα τα παραπάνω, που τα έχεις τόσο απλόχειρα έτοιμα, οδηγούν στο να μην ανησυχείς για τίποτα. Κανένα άγχος για το τι θα φας σήμερα, για το ποιος θα καθαρίσει το σπίτι, ούτε κάν μπαίνεις στην διαδικασία να σκεφτείς ποιος, ποτέ και γιατί τα έκανε όλα αυτά. Απλά, δια μαγείας όταν γυρνάς σπίτι είναι έτοιμα. Έτσι, λοιπόν, τον χρόνο που θα αφιέρωνες για να τα ετοιμάσεις όλα αυτά, μπορείς να τον κάνεις ό,τι θέλεις ή να μην τον κάνεις τίποτα, απλά να κάθεσαι. Είναι δικός σου, και είναι ελεύθερος να τον αξιοποιήσεις με όποιον τρόπο θέλεις!

200njn,,mk

ΜΙΑ ΖΕΣΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ:
Μπορεί να το παίζεις μάγκας, και να λες ότι δεν έχεις ανάγκη κανέναν αλλά στα δύσκολα στην μαμά σου τρέχεις! Σε έναν δύσκολο χωρισμό, σε μία αποτυχία αλλά και σε μία επιτυχία η μαμά σου είναι εκεί να σε στηρίξει, να σε παρηγορίσει, να χαρεί με την χαρά σου! Που αλλού θα βρεις αυτή την αγκαλιά που θα είναι πάντα εκεί για σένα; Και όταν είσαι άρρωστος, θα σε φροντίσει μέχρι να γίνεις τελείως καλά. (Μήπως έπρεπε να ονομάσω το άρθρο ο “ Ύμνος για την Ελληνίδα μάνα”;).

200mkkm,

ΤΟ ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΙ:
Στο σημείο αυτό έρχεται και ο ρόλος του πατέρα. Θα σου δώσει το χαρτζιλίκι σου, και επειδή δεν έχεις τα έξοδα ενός φοιτητή που μένει μόνος του μπορεί να πάρεις και κάτι παραπάνω, καλά και άμα του κάνεις και λίγο τα γλυκά μάτια κάνεις ζωάρα! Προσοχή όμως, χωρίς υπερβολές γιατί μπορεί η χρηματοδότηση να σταματήσει από κει που δεν το περιμένεις!

200nmhmbng

ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ

NO PRIVACY:
Μαμά, μπαμπάς, αδέρφια και έσυ, όλοι στο ίδιο σπίτι! Και όταν δεν έχεις και δικό σου δωμάτιο, είναι ακόμα χειρότερα. Για να έχεις λίγο προσωπικό χρόνο, λίγες ώρες μες στην μέρα που θα είσαι εσύ και ο εαυτός σου μόνοι σας χωρίς κανέναν άλλον, θα πρέπει ή να έχεις τεράστιο σπίτι ή απλά να γίνεις αόρατος. Και επειδή αυτές οι δύο επιλογές ειναι λιγάκι δύσκολο να πραγματοποιηθούν, καταλήγεις να βάζεις τα ακουστικά και μουσική στο τέρμα και να κάνεις ότι δεν ακους τίποτα. Και εκεί που νομίζεις ότι έμεινε μόνος…τσουπ ξαναεμφανίζονται.

200nkghjvbvghhb

ΟΤΑΝ Η ΜΟΥΡΜΟΥΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ…:
“Κουράστηκα, και άμα δεν είχατε εμένα μες στην βρώμα θα ζούσατε, βρε δεν θα κάνετε οικογένεια θα με καταλάβετε, και τι είμαι εγώ υπηρέτρια σας να τρέχω από πίσω σας να σας καθαρίζω…” . Αυτές και άλλες πολλές είναι κλασσικές φράσεις που χρησιμοποιούν οι Ελληνίδες μαμάδες. Είναι τρομερό πως όλες λένε τα ίδια. Λες και υπάρχει οδηγός γκρίνιας! Όλα αυτά όμως δεν θα υπήρχαν άμα έμενες μόνος. Αντιθέτως, όλο γλυκές κουβεντούλες θα ήταν γιατί θα της έλειπε το καμάρι της!

200mkmkjhnm

ΕΛΕΓΧΟΣ:
Οι γονείς σου είναι επαγγελματίες δημοσιογράφοι και μάλιστα πολύ καλοί. Σου παίρνουν καθημερινά κανονική συνέντευξη χωρίς να σου κάνουν πάντα ξεκάθαρα τις ερωτήσεις τους για να μην σου δείξουν κιόλας ότι σε ελέγχουν και αρχίζεις να φωνάζεις, αλλά εκμαιεύοντας τις απαντήσεις που θέλουν χωρίς καν να το καταλάβεις!

200jkji

ΜΙΑ ΠΛΑΣΤΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ:
Μπορεί να σου λένε πως πλέον είσαι ενήλικας και ελεύθερος να κάνεις ό,τι θέλεις, αλλά όχι, είναι μία αυταπάτη! Με τον τρόπο τους θα σε πείσουν να κάνεις αυτό που θεωρούν εκείνοι σωστό. Μπορεί να έχουν δίκιο, μπορεί όμως και όχι, και θα το ανακαλύψεις μόνο όταν επιλέξεις τι θα κάνεις.

200nbnbkhj

Γράφει η Αργυρώ Σαμιώτη


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

1
1 point

What's Your Reaction?

Angry Angry
2
Angry
Cute Cute
7
Cute
Fail Fail
3
Fail
Geeky Geeky
2
Geeky
Lol Lol
1
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
1
Win
WTF WTF
0
WTF
argiro

Φοιτητική ζωή…με γονείς!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format