Οι σχέσεις που αναπτύσσονται στο Erasmus!


Όσοι έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα Erasmus ίσως καταλάβουν καλύτερα αυτό το άρθρο και περιμένω σχετικά σχόλια. Για τους υπόλοιπους, λοιπόν, που σκέφτεστε να κάνετε αυτό το βήμα καλό θα ήταν, διαβάζοντας το παρόν άρθρο να πάρετε μια γεύση για τις σχέσεις που αναπτύσονται μέσω αυτού. Παρακάτω σου παραθέτω όρισμένες από αυτές:

1)ΦΙΛΙΚΕΣ:

Οι περισσότεροι που έχουν πάρει μέρος στο πρόγραμμα του Erasmus είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι με τους φίλους που αποκτούν, μιας και όπως λένε, κάθε μέρα μαθαίνουν όλο και κάτι διαφορετικό από αυτους. Φυσικά αυτό είναι απόλυτα λογικό αφού μιλάμε για διαφορετικές κουλτούρες, νοοτροπίες και κοσμοθεωρίες. Επίσης, πολλά είναι τα άτομα που κρατάνε επαφές ακόμα και μετά τη λήξη του προγράμματος μιας και έχουν αναπτύξει πολύ καλές και φιλικές σχέσεις με τα παιδιά από τη χώρα όπου μένουν.

2)ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ:

Η ανάπτυξη επαγγελματικών σχέσεων είναι άλλη μια κατηγορία που θα συναντήσεις, αφού δεν είναι λίγοι εκείνοι που σκέφτονται για μεταπτυχιακό και μελλοντική εργασία στη χώρα αυτή. Αποτελεί ένα πολύ βασικό κομμάτι του προγράμματος αυτού μιας και ο κάθε ένας με τον δικό του τρόπο το βλέπει σαν ευκαιρία για μια επαγγελματική αποκατάσταση στο μέλλον.

3)ΕΡΩΤΙΚΕΣ:

Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει αυτή η κατηγορία από το παρόν άρθρο, αφού είναι σχεδόν αδύνατον να μην αναπτυχθούν λίγο πιο προσωπικές σχέσεις μεταξύ των φοιτητών. Έχω ακούσει αρκετές ιστορίες γυρώ από το συγκεκριμένο θέμα και μάλιστα θυμάμαι χαρακτηριστικά πως ένας φίλος μου έφτασε πολύ κοντά στο να μετακομίσει μόνιμα στην Ισπανία μόνο και μόνο για να είναι κοντά με την αγαπημένη του. Βέβαια κάποιοι εξωτερικοί παράγοντες τον απέτρεψαν.

Αυτά λοιπόν, αγαπητοί μου αναγνώστες, αποφάσισα να αναφέρω στο άρθρο μου, ωστόσο θα χαρώ πολύ αν μου στέλνατε και εσείς τα δικά σας περιστατικά από το Erasmus που κάνατε οι ίδιοι ή που σας έχουν διηγηθεί φίλοι σας.

That’s all folks!

Δείτε επίσης: Συνέντευξη: Η εμπερία του Erasmus στην Ελλάδα

Γράφει: Ερβίσα Μπέιντο

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Οι σχέσεις που αναπτύσσονται στο Erasmus!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format