Πανελλήνιες : ΠΡΙΝ και ΜΕΤΑ


Πλησιάζουν οι μέρες για τις πανελλαδικές εξετάσεις και όσοι δίνετε φέτος αισθάνεστε έναν κόμπο –για την ακρίβεια ,πολλούς κόμπους ,ΠΑΝΤΟΥ! Όσοι ,όμως δεν δίνουν αισθάνονται ,να πώς να το πω, ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ. Αν υπήρχε φωτογραφία δίπλα από τον ορισμό της αδιαφορίας για τις πανελλήνιες θα είχε όλους όσους πέρασαν και άλλαξαν πορεία. Δεν θέλω να ξύσω τις πληγές των τελειόφοιτων και δεν θα το κάνω γιατί έχω βρεθεί στην θέση τους. Έτσι ,έχουμε το ΠΡΙΝ ,με όσους θα δωσουν φέτος εξετάσεις και το ΜΕΤΑ με όσους θα έκαναν τα πάντα για να μην ξαναπεράσουν την φάση του ΠΡΙΝ.

ΠΡΙΝ

Είσαι λίγους μήνες μακριά ,λογικά ξεκίνησες τις επαναλήψεις και αν είσαι κορίτσι κάτι μου λέει πως δεν θυμίζεις και πολύ σε θηλυκό . Τα μαλλιά σου μαζεμένα κότσο ,φοράς κάτι σε φόρμες ,πουλοβερ ,ugg και ό,τι σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα. Αδιαφορείς για το οτιδήποτε συμβαίνει γύρω σου και προσπαθείς να κάνεις αυτό που μετά από τόσο διάβασμα ,έχεις μάθει καλά. Οι ερωτήσεις σχετικά με τις πανελλήνιες από την μία δεν θες να τις ακούς ,αλλά από την άλλη χαίρεσαι που δείχνουν ενδιαφέρον για την προσπάθειά σου. Θα μπορούσαν να εξαιρεθούν αυτές που γίνομνται σε καθημερινό επίπεδο. Έχεις άγχος ,πιέζεσαι και θες να φας ό,τι τρώγεται . Το φαγητό είναι η μόνη σου απόλαυση φέτος και το ευχαριστιέσαι . Απόλαυσέ το γιατί από Ιούνη δίαιτα . Είναι φυσιολογικό και τίποτα δεν πρέπει να σε στρεσάρει σε αυτό. Αν έχεις κοπιάσει για τις εξετάσεις του Μαίου ,πλέον δεν σε απασχολεί τίποτα άλλο εκτός από αυτές ,πρώην ,τι θα βάλεις ,που θα βγεις ,σου φαίνονται αρκετά αδιάφορα. Επίσης ,θα έχεις σίγουρα παρομοιάσει τις πανελλήνιες με μία εγκυμοσύνη –ε κάπου εδώ φεύγει ένα βάρος από πάνω σου . Εσείς αγόρια –ναι εμείς το ζούμε πιο έντονα και για εσάς άφησα λίγα προς το τέλος- ,είστε ανυπόμονοι κυρίως για το καλοκαίρι , οι εξετάσεις μοιάζουν ως το εισιτήριό σας σε «ξέφρενα» καλοκαιρινά πάρτι . Έχετε ‘αγχος και πολλοί από εσάς θυμηθήκατε πρόσφατα πως δίνετε και κάτι εξετάσεις . Όλα cool, keep going!

ΜΕΤΑ

Μετά τις πανελλήνιες είσαι άλλος άνθρωπος, πας για κούρεμα ,για ρούχα ,βγαίνεις όσο δεν βγήκες ,ξεκινάς κάτι για να σου γεμίζει τον χρόνο και ΚΟΙΜΑΣΑΙ . Αλήθεια ο ύπνος σου έλειψε τόσο πολύ που τώρα δεν τον χορταίνεις . Κυρίως ,δεν σε απασχολεί τίποτα ! Δίπλα σου να γίνεται χαμός ,εσύ δεν θα ρίξεις ούτε βλέφαρο . Εσείς αγορια ,πίνετε ,πίνετε ,κοιμάστε και πίνετε και κοιμάστε ,γενικά προετοιμάζεστε για την φοιτητική σας ζωή όπου τίποτα δεν φαίνεται να αλλάζει . Πας διακοπές ,βγαίνουν τα αποτελέσματα και περνάς –μετά είσαι στην εξής φάση «Ποιες πανελλήνιες; Τι είναι; Τρωγονται;» Δεν σκέφτεσαι καθόλου το ενδεχόμενο να τις φέρεις στον νου σου σαν μια ανάμνηση . Συμπεριφέρεσαι σαν να μην υπήρξαν ποτέ και αδιαφορείς πλήρως για το πότε θα ξεκινήσουν ,τι θέματα θα πέσουν ,τι θα γίνει τέλος πάντων. Φτάνεις στο σημείο που η επόμενη γενιά καλείται να κάτσει στα θρανία ,να περάσει το ίδιο μαρτύριο και όταν ανατρέχεις στο «πέρυσι την ίδια μέρα» ,βλέπεις ένα κενό ,δεν θυμάσαι τίποτα.

ΠΡΙΝ και ΜΕΤΑ, δεν έχει σημασία , πέρασαν ,θα περάσουν ,πραγματικά δεν είναι το τέλος του κόσμου. Δικαιολογείται το όποιο άγχος κυρίως λόγω εξωτερικών παραγόντων αλλά όσοι φέτος κάνετε το «ντεμπούτο» σας να είστε ακμαίοι , δυνατοί ,διαβασμένοι και με αέρα! Καλή σας επιτυχία!

Για το mystudentpass.gr :Κατερίνα Ρούβαλη


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
1
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Πανελλήνιες : ΠΡΙΝ και ΜΕΤΑ

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format