Το bullying κατακλύζει και την Ελλάδα!


Αυτές τις μέρες είμαι βαθιά επηρεασμένη από το bullying που κυριαρχεί στην Ελλάδα στον αιώνα που βρισκόμαστε! Είναι απαράδεκτο να συμβαίνει κάτι τέτοιο και να μην αντιδρούμε σαν ενεργοί πολίτες που είμαστε. Εκεί που κυριαρχούσε στην Αμερική τώρα αρχίσει και κατακλύζει και την Ελλάδα. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το γνωρίζουν, καθώς έχουν άλλα προβλήματα που τους απασχολούν. Τι γίνεται όμως όταν σκάει βόμβα είδηση που κάνει να θρηνήσει όλο το πανελλήνιο;

Τότε όλοι μας ασχολούμαστε και προσπαθούμε να στηρίξουμε με την προσπάθεια μας, όλους αυτούς που έχουν πέσει θύματα bullying. Τα άτομα που δέχονται σε ποσοστό 90% το λεγόμενο bullying είναι αυτά που είναι χαμηλών τόνων. ‘Εχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση και επίσης είναι τα άτομα που ανήκουν σε διαφορετικές κοινωνικές ομάδες ,όπως είναι οι άριστοι μαθητές, οι ομοφυλόφυλοι και πολλοί ακόμη. Όταν, λοιπόν συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι πολύ σημαντικό να ζητάμε βοήθεια από κάποιον ή υπάρχουν ομάδες υποστήριξης που μπορείς να λύσεις το πρόβλημα σου μόνο αν τους καλέσεις.

tumblr_mgbtztc0OK1rk6y5eo1_500_largeΕπιπλέον, η βία παρουσιάζεται σε πολλές μορφές όπως είναι η λεκτική,η σωματική, η διαδικτυακή και η σχολική. Κανένας δεν έχει το δικαιώμα να ασκεί βία σε κανέναν. Όποιος το κάνει, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει με λέξεις το άτομο που του τρέφει αρνητικά συναισθήματα και έτσι αντιδρά το ξύλο. Οι λόγοι που αρχίζει η βία είναι πάρα πολλοί και καμιά φορά γελοιοί. Στην Ελλάδα βρισκόμαστε και καλώς ή κακώς πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας και κυρίως οι αρχές, ώστε να μειωθεί σε σημαντικό βαθμό το bullying, πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα.

Κανείς δεν είναι καλύτερος από κάποιον. Όλοι είμαστε ίσοι και δεν θα αλλάξει ποτέ αυτό όσο και αν το προσπαθούν κάποιοι. Πρέπει να μιλήσουμε σε κάποιον για το πρόβλημα και να μην φοβόμαστε, όπως και να έχει. Η αδράνεια πολλές φορές μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνες καταστάσεις, όπως είναι ο θάνατος. Τα άτομα που ασκούν την βία πρέπει να τιμωρούνται, δεν θα τους άρεσε να τους κάνουν το ίδιο ή στα αδέρφια τους.

Γι΄αυτό, λοιπόν είναι καλό να σκεφτόμαστε και να δρούμε, ώστε να μπαίνουμε στην θέση του άλλου.

Για συνεχή ενημέρωση πάνω σε νέα και θέματα που απασχολούν τους φοιτητές πάτησε ΕΔΩ

Γράφει: Χρύσα Μποφίλη

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Το bullying κατακλύζει και την Ελλάδα!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format