Αγαπητέ φοιτητή, δώσε προσοχή στη διατροφή σου!


Τα βράδια δεν μπορείς να κοιμηθείς και τα πρωινά δεν μπορείς να ξυπνήσεις. Αυτή η ιστορία πιστεύω πως μας αντιπρόσωπευει όλους. Όμως ας αφήσουμε τα λάθη που κάνουμε στον ύπνο και ας πιάσουμε τα λάθη που κάνουμε στην διατροφή.

Έχεις ακούσει άπειρες φορές το πόσο σημαντικό είναι στην διατροφή σου το πρωινό, όμως εσύ πιστεύεις ότι τα λίγα λεπτά περισσότερος ύπνος θα σε σώσουν και αξίζει να θυσιάσεις το πρωινό σου.

ΚΑΝΕΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ! Και θα σου δώσω ένα παράδειγμα για να στο απόδειξω. Έχεις πρωινό μάθημα και ξυπνάς τελευταία στιγμή όπως πάντα, τρέχεις να ετοιμαστείς ίσα ίσα, να βάλεις ότι βρεις μπροστά σου και να φύγεις για την σχολή. Στο δρόμο παίρνεις καφέ, η ώρες περνάνε και εσύ πείνας αφάνταστα. Φτάνει η ώρα του μεσημεριανόυ, τρως σας “βόδι” (με το συμπάθιο). Στη συνέχεια, δεν μπορείς να κουνηθείς με αποτέλεσμα να παρατάς το μάθημα και να καταλήγεις για καφέ και tichu με την παρέα σου. Έλα πες, πόσο μέσα έπεσα?

Το να ξυπνήσεις 5 λεπτά πιο πριν από την συνηθισμένη σου ώρα, να φας ένα τόστ και να πιεις μια γουλιά χυμό, δεν φέρει και την καταστροφή του κόσμου. Μεταξύ μας τώρα, το ξέρεις και εσύ, ξύπνα και φάε ένα σωστό πρωινό. Κάντο για σένα.

feel-good-fitness-healthy-sport-Favim.com-2430608

Επίσης, πολλοί περνάμε πολλές ώρες έξω από το σπίτι μας, με αποτέλεσμα να τρώμε 2 μεγάλα γεύματα τη μέρα. Μετά ακούω την Μαρία και την κάθε Μαρία να μου λέει “Μα καλά, πώς είναι δυνατόν να παίρνω κιλά, ενώ τρώω μόνο δύο φορές την μέρα;”

Η απάντηση είναι απλή: όταν αφήνετε τον οργανισμό σας να αισθανθεί πείνα, τότε αποθηκεύει λίπος για να μπορέσει να αυτόσυντηρηθεί, με αποτέλεσμα να αποκτάτε κιλά.

Διαχειριστείτε καλύτερα τον χρόνο σας και προσπαθήσετε να τρώτε 5 γεύματα την ημέρα έτσι ο οργανισμός σας να είναι συνέχεια σε εγρήγορση. Έτσι, θα είναι πιο εύκολο να χάσετε κιλά. Όπως λέει και μια παροιμία το σώμα σας είναι η μοναδική σας κατοικία,άρα να το προσέχετε…

Until next time… Indrit Shenaj

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Αγαπητέ φοιτητή, δώσε προσοχή στη διατροφή σου!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format