Το φετινό TEDxAUEB ανοίγει τις πόρτες του στις 14 Μαρτίου στο Art Factory (Λαμίας 6, Ταύρος) και σας υποδέχεται με μια ανατρεπτική προσέγγιση της λέξης “Αδράνεια”.


Σε λιγότερο από 24 ώρες, 12 ομιλητές και 3 καλλιτέχνες θα ανέβουν στο κόκκινο χαλί του TEDxAUEB 2015 Inertia.

Οι άνθρωποι που θα μας βοηθήσουν να επαναπροσδιορίσουμε την “Αδράνεια” ξετυλίγοντας όλες τις πτυχές της, είναι:

Γιώργος Πιντέρης: Διδάκτωρ Συμβουλευτικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ball State της Indiana. Πρωτοεμφανίστηκε ως συγγραφέας το 1982. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί 25 βιβλία του.

Jason Spyromilio: Αστροφυσικός στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Αστρονομικής Έρευνας στο Νότιο Ημισφαίριο. Έχει διακριθεί με το βραβείο Gruber στην κοσμολογία και το Breakthrough Prize for Fundamental Physic.

Νίκος Ερηνάκης: Υποψήφιος διδάκτωρ Φιλοσοφίας στο Λονδίνο. Έχει σπουδάσει οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, φιλοσοφία και συγκριτική λογοτεχνία στο Warwick και φιλοσοφία των κοινωνικών επιστημών στο LSE. Παράλληλα, έχει εκδώσει δύο βιβλία ποίησης με τίτλο “Σύντομα όλα θα καίγονται και θα φωτίζουν τα μάτια σου” και “Ανάμεσα σε όσα πέφτει η σκιά”.

Nicolò Ceccarelli: Αναπληρωτής Καθηγητής στο Alghero Department of Architecture, Design and Planning στην Ιταλία. Έχει προσανατολίσει το ερευνητικό του έργο στις αλληλεπιδράσεις μεταξύ του σχεδιασμού και της ψηφιακής τεχνολογίας, διερευνώντας τομείς όπως 3D modeling, animation και design visualization.

Isabelle Moser: Senior Manager στη PwC. Hγείται της ομάδας People & Change/ Συμβουλευτικές υπηρεσίες Ανθρώπινου Δυναμικού και είναι στέλεχος ανθρώπινου δυναμικού, με πολυετή εμπειρία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε συμβουλευτικές εταιρείες και σε εταιρείες στη Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού.

Μαρία Παναγιωτίδου: Κοινωνική λειτουργός σε διάφορους φορείς που υποστηρίζουν μετανάστες και πρόσφυγες και μέλος του προσωπικού εκπαίδευσης του ΚΕΘΕΑ ΜΟSAIC (πρόγραμμα του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων που υποστηρίζει θεραπευτικά μετανάστες και πρόσφυγες, χρήστες ουσιών και μη). Προσφέρει εθελοντική εργασία στην Asante, μία οργάνωση που ιδρύθηκε από μετανάστες δεύτερης γενιάς.

Rolf Leger: Executive Creative Director στη διαφημιστική Kolle Rebbe (τη γερμανική εταιρεία με τις περισσότερες βραβεύσεις στο διεθνές φεστιβάλ δημιουργικότητας των Καννών), μέλος του ADC Germany και κριτής στα Cannes Lions, ADC of Europe και αρκετά άλλα φεστιβάλ διαφήμισης.

Αλέξανδρος Κωστόπουλος: Εμπνευστής του RepowerGreece και ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της FORESIGHT, σχεδιάζει και υλοποιεί στρατηγικές διαχείρισης φήμης και δημόσιας διπλωματίας και προγράμματα public affairs και civil society engagement. Είναι εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, εκπρόσωπος στην Ελλάδα του διεθνή οργανισμού American Citizens Abroad και συνιδρυτής του Ινστιτούτου Περιφερειακού Διαλόγου και Στρατηγικής.

Καλυψώ Καραντινού: Λέκτορας στο Μάρκετινγκ στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές. Έχει κερδίσει βραβεία ακαδημαϊκής αριστείας και υψηλής διδακτικής επίδοσης. Από το 2013 είναι η εκλεγμένη εκπρόσωπος της Ελλάδος στη Διοικούσα Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Μάρκετινγκ (EMAC).

Μάριος Στρόφαλης: Πιανίστας, συνθέτης κινηματογράφου, θεάτρου και τηλεόρασης. Δημιουργός του Αθηναϊκού Καλλιτεχνικού Δικτύου που έχει ως στόχο την ανάδειξη του ελληνικού καλλιτεχνικού δυναμικού σε παγκόσμιο επίπεδο, την ενίσχυση του πολιτιστικού τουρισμού και τη στήριξη των πολιτιστικών και κοινωνικών αξιών. Διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής των μουσικών φεστιβάλ στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Αγγέλικα Βαξεβανίδου: Ενεργή καλλιτέχνης με διεθνή αναγνώριση που ζει και εργάζεται στην Πάρο. Τα εντυπωσιακά, ευαίσθητα, μεγάλων διαστάσεων σχέδιά της με μολύβι που έχουν εκτεθεί σε πολυάριθμες εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Αλέξανδρος Παπανδρέου: Υπεύθυνος του τομέα Χαρισματικών Παιδιών της ελληνικής Mensa και υπεύθυνος των εκπαιδευτικών της προγραμμάτων. Έχει στήσει τα πρώτα προγράμματα για Χαρισματικά Παιδιά στην Ελλάδα τα οποία διαχειρίζεται εδώ και τρία χρόνια. Είναι ένα από τα πέντε μέλη της Gifted Youth Committee της διεθνούς Mensa και έχει επιλεγεί ως Leadership Ambassador για το 2014-2015, τιμητικός τίτλος της διεθνούς Mensa, ο οποίος τον επιφορτίζει με την ευθύνη να κινητοποιεί νέους ανθρώπους, να δημιουργεί συνεργασίες και να στηρίζει καινοτόμες προσπάθειες.

Την εκδήλωση θα εμπλουτίσουν καλλιτεχνικά οι:
Idra Kayne: Η νέα Soul Funk Queen της πόλης. Από το 2000 έχει εμφανιστεί στις περισσότερες μουσικές σκηνές της Αθήνας κι έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως Stavento, ΝΕΒΜΑ κ.λ.π. Το 2011 κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο “Don’t walk away». Έχει εμφανιστεί στα: φεστιβάλ Meet The Streets, “Η Κόρη της Καταιγίδος” και στα μιούζικαλ RENT, FAME, ΑΝΝΙΕ και PRISCILLA.

Remi: Τραγουδιστής και συνθέτης. Από το 2009 συμμετέχει ενεργά με live εμφανίσεις ως μουσικός της Folk, Country, Bluegrass και Rock & Roll μουσικής σε συναυλιακούς χώρους της Ελλάδας και της Ευρώπης. Έγινε γνωστός στο ευρύτερο κοινό μέσα από το άλμπουμ του “The Gospel Of The Road”.

Ελένη Γλάρου: Τελειόφοιτη της Ανώτερης Σχολής Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις στην Εθνική Λυρική Σκηνή και σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς, ενώ έχει λάβει το 3ο βραβείο International Dance Competition of Hellas 2013.

Ο οικοδεσπότης του φετινού TEDxAUEB είναι ο:

Γιώργος Λεμπέσης: Συγγραφέας – Παραγωγός. Έχει ιδρύσει τη δική του εταιρεία εκτέλεσης παραγωγών, Gold Producta Handling, μετρώντας συνολικά μέχρι σήμερα περισσότερες από τετρακόσιες παραγωγές σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το 2010, το διήγημά του «4 ΣΕΛΙΔΕΣ» απέσπασε το βραβείο πρωτότυπης ιστορίας και κοινού στο 5ο Φεστιβάλ Παραμυθιών και το 2011 ο μονόλογος “Πρώτη Πτήση” απέσπασε το πρώτο βραβείο στο pocket theater festival.

Όσοι δε μπορέσουν να παρευρεθούν στo Art Factory θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν την εκδήλωση μέσω Live Streaming είτε στα i-bank stores της Εθνικής Τράπεζας στην Αθήνα (The Mall Athens στο Μαρούσι) και στη Θεσσαλονίκη (πλατεία Αριστοτέλους 6), είτε σε link που θα ανακοινωθεί την ημέρα της εκδήλωσης στα social media του TEDxAUEB (facebook.com/TEDxAUEB, twitter.com/TEDxAUEB).
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη μέρα της εκδήλωσης μπες στο  : http://2015.tedxaueb.com/faq/.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

texauebagenda (1)

partners banner


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
nick

Το φετινό TEDxAUEB ανοίγει τις πόρτες του στις 14 Μαρτίου στο Art Factory (Λαμίας 6, Ταύρος) και σας υποδέχεται με μια ανατρεπτική προσέγγιση της λέξης “Αδράνεια”.

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format