Συνέντευξη: Η εμπερία του Erasmus στην Ελλάδα


Η εμπειρία του να ζήσεις και να σπουδάσεις στην Ευρώπη, μέσω του προγράμματος Erasmus είναι σίγουρα μοναδική. Φανταζόμαστε πώς θα είναι η ζωή εκεί έξω, αλλά αυτό που δεν έχουμε σκεφτεί είναι πώς την ζει ένας ευρωπαίος στην Ελλάδα.

Μιλήσαμε στον Remus Rasca, φοιτητή από τη Ρουμανία στο University of Oradea, ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα για να σπουδάσει πάνω στη διαφήμιση και το management στο ΤΕΙ Αθήνας. Μοιράστηκε μαζί μας την εμπειρία του να είσαι φοιτητής από το εξωτερικό σε ένα ελληνικό ίδρυμα, αλλά και τις σκέψεις του για την Ελλάδα.

  1. Ποια είναι η εντύπωσή σου για τις σπουδές σου σε μια ελληνική σχολή μέχρι στιγμής;

Πολύ ενδιαφέρουσα θα έλεγα, καθώς έχω την ευκαιρίανα σπουδάζω μαζί με φοιτητές από κάθε γωνιά της Ευρώπης. Επιπλεόν, έχω τη δυνατότητα να βελτιώσω τα Αγγλικά μου, αλλά και να πάρω πολλά από τους καθηγητές, οι οποίοι λειτουργούν με διάφορες εκπαιδευτικές μεθόδους.

  1. Υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στο University of Oradea και στο ΤΕΙ Αθήνας;

Βεβαίως και υπάρχουν, όσον αφορά τους τρόπους διδασκαλίας των μαθημάτων και στις σχέσεις μεταξύ καθηγητών και φοιτητών. Παρόλα αυτά, και στα δύο ιδρύματα οι καθηγητές είναι σωστά προετοιμασμένοι. Επίσης, υπάρχουν διαφορές και στα προγράμματα σπουδών.

  1. Σου ήταν εύκολο να δημιουργήσεις φιλίες εδώ; Και αν ναι, πιστεύεις ότι οι φιλίες αυτές θα κρατήσουν για πολύ καιρό;

Ήταν πολύ εύκολο να κάνω νέους φίλους εδώ, και Έλληνες και άλλους Ευρωπαίους φοιτητές. Σίγουρα οι φιλίες αυτές θα κρατήσουν για καιρό, γιατί έχουμε σκοπό να επισκεπτόμαστε συχνά ο ένας τον άλλο, στις χώρες από τις οποίες κατάγεται ο καθένας.

  1. Τι σου αρέσει περισσότερο στο να ζεις στην Ελλάδα;

Μου αρέσει ο καιρός, το φαγητό, τα ξεχωριστά ιστορικά μνημεία της Αθήνας και γενικότερα της Ελλάδας, αλλά πιο πολύ από όλα λατρεύω τον ελληνικό τρόπο ζωής που είναι χαλαρός. Ευχαριστιέμαι την κάθε στιγμή και την ομορφιά του μεσογειακού τρόπου ζωής.

  1. Ποιες θα είναι οι πιο όμορφες αναμνήσεις σου από τις σπουδές σου στην Ελλάδα;

Η αγαπημένη μου και πιο όμορφη ανάμνησή μου από την Ελλάδα θα είναι οι στιγμές με την ευρωπαϊκή παρέα μου, τα ταξίδια στα μέρη της Ελλάδας, και οι νυχτερινές έξοδοι, με το ελληνικό στοιχείο.

Συνέντευξη από την Έφη Γκαραβέλα


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Συνέντευξη: Η εμπερία του Erasmus στην Ελλάδα

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format