Βάλε αισιοδοξία στην καθημερινότητά σου!


Μέσα στην ρουτίνα της καθημερινότητας, για όλους έχουν υπάρξει στιγμές θυμού, λύπης, αγανάκτησης, εκνευρισμού, απαισιοδοξίας. Ξεσπάμε στους γύρω μας, θεωρούμε ότι όλα μας πάνε στραβά και ότι το σύμπαν γελάει πίσω απο την πλάτη μας, δεν έχουμε διάθεση για τίποτα ή απλά δεν είναι η μέρα μας.

Όταν όμως τέτοιες καταστάσεις γίνονται συνήθεια, τότε αλλάζει και ο τρόπος που βλέπουμε την ζωή μας γενικότερα. Δημιουργούμε μια αμυντική στάση απέναντί της και γινόμαστε απαισιόδοξοι σε οποιαδήποτε πτυχή της.

Πώς μπορούμε, όμως να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας και βάλουμε μια νότα αισιοδοξίας στην καθημερινότητά μας, ακόμα κι αν συναντάμε μπροστά μας δυσκολίες;

  • Χαμογέλα!

daria smile

Απλά χαμογέλα! Σε στιγμές που θέλεις να αλλάξει η διάθεσή σου προς το καλύτερο, δεν έχεις παρα να σκεφτείς μια όμορφη ανάμνηση, μια αστεία στιγμή με φίλους ή οικογένεια. Μπορείς ακόμα να δημιουργήσεις και καινούργιες τέτοιες στιγμές. Έτσι, όχι μόνο θα αλλάξεις εσύ, αλλά και όλοι όσοι είναι μαζί σου.

  • Αγκάλιασε αυτούς που εκτιμάς!

hug

Και όχι δεν εννοώ να αρχίσεις να μοιράζεις αγκαλίες πάντα και παντού, σε όποιον δεις μπροστά σου. Εννοώ ότι σε στιγμές που θέλεις να ξεσπάσεις από εκνευρισμό, να κλάψεις, να μοιραστείς τη χαρά σου κ.α., αγκάλιασε τον κολλητό/κολλητή σου ή κάποιο μέλος της οικογένειάς σου και μοιράσου τα συναισθήματα μαζί του.

  • Να είσαι ενεργός στη ζωή των ανθρώπων που θέλεις κοντά σου!

giphy

Ο καθένας από εμάς έχει την ανάγκη να μιλήσει σε κάποιο κοντινό του άτομο για ό,τι τον απασχολεί, θετικό ή αρνητικό. Για να έχεις ανθρώπους που μπορείς να επιστεύεσαι στη ζωή σου, πρέπει να δίνεις, όχι μόνο να παίρνεις.

Γίνε κι εσύ το άτομο που θα κάτσει να ακούσει προσεκτικά τον συνομιλητή του, θα τον συμβουλέψει, θα χαρεί με την χαρά του, θα γελάσει με τις γκάφες του, θα καλμάρει τα νεύρα του. Έτσι, όχι μόνο θα δημιουργήσεις γερές φιλίες, αλλά θα εισπράξεις και θετική διάθεση που έκανες κάποιο δικό σου άτομο χαρούμενο.

  • Θέσε στόχους!

prize

Το λάθος είναι να θέτεις στόχους και να μην τους υλοποιείς. Άρχισε με ένα στόχο τη φορά. Σκέψου πώς μπορείς να τον κατακτήσεις, προσπάθησε, πράξε και τέλος φτασε στην επιτυχία του.

Δεν θα σταματήσεις εκεί όμως. Μόλις ένας στόχος σου επιτευχθεί, κάνε σχέδια για τον επόμενο! Το αποτέλεσμα; Περισσότερη αυτοπεποίθηση, σιγουριά, σεβασμό και δύναμη για εσένα, άρα και πιο χαρούμενη διάθεση!

Μην αφήνεις μικροπράγματα να καταστρέφουν τις μέρες σου. Αντιθέτως, προσπάθησε να τα ξεπεράσεις και να δημιουργήσεις όμορφες στιγμές για εσένα και αυτούς που αγαπάς.

Γράφει: Έφη Γκαραβέλα

 


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
Efi

Βάλε αισιοδοξία στην καθημερινότητά σου!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format