Χορευτικός Τομέας ,Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο!


Ο Χορευτικός Τομέας είναι ένα νεανικό χορευτικό συγκρότημα που ιδρύθηκε το 1990 στα πλαίσια του Μουσικού Τμήματος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με σκοπό την εκμάθηση των ελληνικών χορών στους φοιτητές ως μέσο έκφρασης και ψυχαγωγίας, αλλά και σαν αφορμή για επικοινωνία και δημιουργία κλίματος φοιτητικής ζωής μέσα στην Πολυτεχνειακή κοινότητα. Στελεχώνεται σχεδόν αποκλειστικά από φοιτητές του ιδρύματος που αγαπούν το χορό και δραστηριοποιείται στο χώρο του ελληνικού παραδοσιακού, λαϊκού, ευρωπαϊκού – λάτιν χορού με την πραγματοποίηση τόσο εβδομαδιαίων μαθημάτων, όσο και πλήθους παραστάσεων εντός και εκτός Πολυτεχνείου.

Κάθε χρόνο ο Χορευτικός Τομέας πραγματοποιεί δύο τακτικές εμφανίσεις κατά τον εορτασμό των εθνικών επετείων στο Ε.Μ.Π., ενώ συμμετάσχει αφιλοκερδώς σε πλήθος οργανωμένων από δήμους ή άλλους μη κερδοσκοπικούς φορείς, παρουσιάζοντας χορούς από όλη την Ελλάδα. Επιπλέον, οργανώνει στο τέλος κάθε ακαδημαϊκού έτους μια μεγάλη παράσταση, συχνά με τη συμμετοχή μεγάλων ονομάτων της παραδοσιακής μουσικής (Σ. Μπέλλος, Κ. Δοϊτσίδης, Α. Κονιτοπούλου), όπου και παρουσιάζεται το αποτέλεσμα της ετήσιας δουλειάς του. Στην υπερδεκαετή παρουσία του ο Χορευτικός Τομέας έχει μεταξύ άλλων συμμετάσχει με μεγάλη επιτυχία στις εκδηλώσεις της Γ’ Πολιτιστικής Πανεπιστημιάδας – Πάτρα ’94, στη Γ’, Δ’ και Ε’ Συνάντηση Νεανικών Χορευτικών Συγκροτημάτων για την Παγκόσμια Ημέρα Χορού – Αθήνα ’97/’98/’99, στις εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων για την Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο – Αθήνα ’00, σε εκδηλώσεις διοργανωμένες στα πλαίστια της Πανεπιστημιακής Ελληνοτουρκικής Φιλίας – Αθήνα ’99, σε Φεστιβάλ στην Τουρκία – ’99, στο Φεστιβάλ παραδοσιακής μουσική και χορού “Κύρβεια” – Ιεράπετρα ’01, ενώ έχει εμφανιστεί και σε πρόγραμμα της ΕΤ 1. Παράλληλα, έχει λάβει μέρος και σε πλείστες άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα (Λέρος ’94, Μέτσοβο ’97, Κύθνος ’99, Αιδηψός ’99, Χίος ’00, Μήλος ’01, Κουφονήσια ’01, Παρθένι Αρκαδίας ’01, Πύλη Τρικάλων ’02, Κύθηρα ’03, Σάμος ’03, Πύργος Ηλείας ’03, Τροφώνια – Λιβαδειά ’03, Βοβούσα ’04, Πύργος Ηλείας ’04).

Σήμερα στο Χορευτικό Τομέα λειτουργούν τμήματα παραδοσιακών χορών, ευρωπαϊκών – λάτιν, σάλσα, αργεντίνικου τάνγκο, λαϊκών καθώς και κρητικών χορών για αρχάριους και προχωρημένους. Τα μαθήματα είναι δωρεάν και πραγματοποιούνται σε χώρους του Πολυτεχνείου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι δάσκαλοι – φοιτητές στην πλειοψηφία τους – προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους με μοναδικό κίνητρο την αγάπη για το χορό. Τα μέλη που τον απαρτίζουν αγαπούν το χορό και προσπαθούν κατά τη βραχεία παρουσία τους στο Πολυτεχνείο να τον υπηρετούν όσο το δυνατόν καλύτερα. Και όπως φαίνεται τα καταφέρνουν, καθώς τα τελευταία χρόνια ο Χορευτικός Τομέας βρίσκεται σε μια πορεία κατακόρυφης ανόδου, κάτι που πιστοποιείται τόσο από τους εκατοντάδες φοιτητές που έχει προσελκύσει όσο και από το πλήθος των παραστάσεων που έχει δώσει. Αξίζει να σημειωθεί ότι η καλλιτεχνική προσφορά του Χορευτικού Τομέα αναγνωρίστηκε και τιμήθηκε το 2000 με μετάλλιο από την Societe d’ Encouragement au Progres, μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας που βραβεύει από το 1908 προσωπικότητες και φορείς που προάγουν διεθνώς την επιστήμη και τις τέχνες.

  • Διεύθυνση: Ηρώων Πολυτεχνείου 9, Ζωγράφου, 15780, Αθήνα
  • Προϊστάμενος του Χορευτικού Τομέα είναι ο Προϊστάμενος του Μουσικού τμήματος του Ε.Μ.Π., κος Γ. Βαρσαμάκης.
  • τηλ. επικοινωνίας κου Βαρσαμάκη: 210-772-3463, 210-772-4004, ΕΜΠ Πατησίων, Κτ. Πολυδύναμης Μονάδας, 3ος όροφος

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Χορευτικός Τομέας ,Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format