Η έξυπνη απάντηση ενός δασκάλου όταν τον ρώτησαν πόσα χρήματα βγάζει!


Ο Taylor Mali είναι, όπως και ο ίδιος περιγράφει τον εαυτό του, «ποιητής, performer, καθηγητής και αγωνιστής». Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Bowdoin και του Πανεπιστημίου του Κάνσας και εργάστηκε για εννέα χρόνια ως καθηγητής Μαθηματικών, Αγγλικών και Ιστορίας και ήταν μέλος σε 4 νικήτριες ομάδες Εθνικής Ποίησης.
Αυτό που τον έκανε διάσημο ήταν ένα βίντεο στο οποίο μιλά όπως ένας ποιητής αλλά με το πάθος ενός δασκάλου. Το βίντεο με το όνομα, “ What does a teacher make”,που σημαίνει πόσα χρήματα βγάζει ένας καθηγητής, αναφέρεται στην συνήθεια των Αμερικάνων να κρίνουν τους άλλους από το εισόδημα ή το επάγγελμά τους. Μία τέτοια ερώτηση είναι το λιγότερο μία εισβολή στην προσωπική οικονομική ζωή του άλλου , μία προσπάθεια να γίνει το εισόδημα ο κυριότερος δείκτης της προσωπικής ή κοινωνικής αξίας ενός ανθρώπου. Έτσι, λοιπόν, ο Taylor Mali δίνει την δική του χιουμοριστική απάντηση στην αξία ενός δασκάλου, στην πραγματική του αξία και όχι στην οικονομική του, τονίζοντας πως αυτό που κάνει είναι ένα λειτούργημα.
Προσωπικά πιστεύω πως αυτό το φαινόμενο δεν υπάρχει μόνο στην Αμερική, αλλά και πως στην Ελλάδα είναι αρκετά διαδεδομένο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως πως «τα λεφτά δεν κάνουν τον άνθρωπο».

Επιμέλεια:  Αργυρώ Σαμιώτη


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
argiro

Η έξυπνη απάντηση ενός δασκάλου όταν τον ρώτησαν πόσα χρήματα βγάζει!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format