3+1 παιχνίδια για να παίξεις με την παρέα σου!


Καλείς τους φίλους σου στο σπίτι και ενώ έχετε φάει, είδατε την ταινία για την οποία μαζευτήκατε και τώρα απλά κάθεστε και κοιτάτε ο ένας τον άλλον και λέτε μεταξύ σας για το πόσο βαριέστε.Η καλύτερη ιδέα για να σταματήσετε να βαριέστε είναι να ξεκινήσετε ένα παιχνίδι. Μερικά από τα οποία μου αρέσουν εμένα να παίζω με την παρέα μου είναι τα παρακάτω:
1)Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο…
Το μόνο που χρειάζεται η παρέα είναι ένα φύλλο χαρτί και ένα στυλό ή μια τράπουλα.Το παιχνίδι περιλαμβάνει δύο δολοφόνους, ένα καρφί και αθώα θύματα.
Δολοφόνοι: Ο ένας δολοφόνος θα είναι κρυφός και ο άλλος φανερός. Ο φανερός δολοφόνος θα αναγνωριστεί μόνο από το καρφί.
Καρφί: Ο ρόλος του είναι να δει ποιος είναι ο φανερός δολοφόνος, να κατευθύνει με τρόπο τα αθώα θύματα να τον βρουν, χωρίς όμως να φανεί ότι αυτός είναι το καρφί και ξέρει τον δολοφόνο.
Αθώα θύματα: Προσπαθούν να ανακαλύψουν τους δολοφόνους και να τους βγάλουν από το παιχνίδι.
Ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων, κανονίζετε και τα χαρτάκια που θα κόψετε. Αφού γράψετε στα χαρτάκια, τα διπλώνετε, τα ανακατεύετε και δίνετε στον καθένα να διαλέξει.Μόλις πάρουν όλοι το χαρτάκι τους και δουν το ρόλο που θα έχουν στο παιχνίδι, επιλέγετε αυτόν που θα συντονίσει αρχικά το παιχνίδι. Ο συντονιστής ανεξάρτητα με το ρόλο του στο παιχνίδι, ξεκινάει τη διαδικασία λέγοντας:
<<Η νύχτα πέφτει στο Παλέρμο, κλείνουμε όλοι τα μάτια μας >>.(και ο συντονιστής μαζί)
Όσο όλοι έχουμε κλειστά τα μάτια, ο συντονιστής συνεχίζει:
<< Θέλω τώρα οι δύο δολοφόνοι να ανοίξουν τα μάτια τους και να αναγνωριστούν μεταξύ τους… (δίνω λίγο χρόνο) … Ωραία, τώρα θέλω να κλείσετε τα μάτια σας και να τα ανοίξει μόνο το καρφί…Ο φανερός δολοφόνος να σηκώσει παρακαλώ το χέρι με τρόπο για να τον αναγνωρίσει το καρφί…..(δίνω λίγο χρόνο). Τώρα κλείνει το καρφί τα μάτια του και τα ανοίγουμε όλοι γιατί ξημέρωσε νέα μέρα στο Παλέρμο >>.
Μόλις ανοίξουν όλοι τα μάτια τους, αρχίζουν τις κατηγορίες τύπου: Νομίζω ότι είναι ο Γιάννης γιατί, μόλις πήρε το χαρτάκι του χαμογέλασε. / Εγώ πάλι νομίζω ότι είναι η Γιώτα, γιατί δεν πολυμιλάει. Όλοι κατηγορούν, όλους. Σε κάποια φάση, όταν σταματήσουν οι κατηγορίες, αρχίζει η ψηφοφορία για να βγει ο πρώτος παίκτης εκτός παιχνιδιού και να δούμε τι ήταν τελικά. Τώρα αναλαμβάνει αυτός το ρόλο του συντονιστή και λέει:
<< Η νύχτα πέφτει στο Παλέρμο, κλείστε όλοι τα μάτια σας. Τώρα θέλω οι δύο δολοφόνοι να ανοίξουν τα μάτια τους και να μου δείξουν ποιόν θέλουν να σκοτώσουν>>.Αφού τον δείξουν, συνεχίζει:
<< Κλείστε τώρα τα μάτια σας….(δίνω λίγο χρόνο). Ξημερώνει νέα μέρα στο Παλέρμο για όλους, εκτός από τον Πέτρο >>.
Αυτός που φεύγει νύχτα δεν επιτρέπεται να μας δείξει το χαρτάκι του.
2)Έλα λίγο να σου σπικάρω δύο φωνήεντα…

Ένα από τα πιο διασκεδαστικά παιχνίδια που απολαμβάνω ΠΑΝΤΑ να παίζω με την παρέα μου είναι αυτό.Έχει πολύ πλάκα γιατί ακούγονται περίεργες λέξεις σε άσχετες προτάσεις.Και για να μην τα πολυλογώ το παιχνίδι έχει να κάνει ως εξής: Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε το φωνήεν με το οποίο θα παίξετε. Αν επιλέξετε να κάνετε παιχνίδι με το “α” για παράδειγμα, θα πρέπει να αντικαταστήσετε όλα τα φωνήεντα των λέξεων που θα λέτε με το “α”.
Αν θέλετε να πείτε: Πω ρε συ…είμαι πολύ κουρασμένος σήμερα.Θα πρέπει να το πείτε: Πα ρα σα… άμα παλά καρασμάνας σάμαρα.
Όποιος χάσει, θα πρέπει να μιμηθεί το ζώο που θα του πει η παρέα.
3)Παντομίμα!
Φυσικά δεν χρειάζεται περιγραφή για αυτό το παιχνίδι γιατί όλοι το ξέρουμε και όλοι το λατρεύουμε ειδικά όταν η παρέα είναι μεγάλη και υπάρχει χαβαλές.Εμένα προσωπικά μου θυμίζει κάτι καλοκαίρια στη γειτονία μου, η οποία γέμιζε από παιδιά και αφού τελειώναμε τις βόλτες με τα ποδήλατα μαζευόμασταν στο παρκάκι και παίζαμε παντομίμα.Αξέχαστες και ονειρικές στιγμές.
4)Celebrity Game
Κολλάς χαρτάκια με διάφορους celebrities στο μέτωπο της παρέας ώστε όλοι να μπορούν να δουν των υπολοίπων, εκτός από το δικό τους. Μετά ο καθένας με τη σειρά κάνει ερωτήσεις που μπορούν να απαντηθούν μόνο με ναι ή με όχι. “Είναι άντρας;/ μελαχρινός;/ ζει;/ είναι πολύ γνωστός; κτλ”. Αν είναι καταφατική η απάντηση συνεχίζει να ρωτάει, αν όχι συνεχίζει ο επόμενος. Νικητής είναι αυτός που θα βρει πρώτος τον celebrity που του έβαλαν.
Αυτά είχα να σας προτείνω αγαπητά μου παιδιά,ελπίζω να σας βοήθησα.
Α! και για να μην το ξεχάσω, προσωπικά δεν παραλείπω ΠΟΤΕ να βάλω ραδιόφωνο ή ένα playlist να παίζει και να κάνω ατμόσφαιρα όταν θα καλέσω την παρέα σπίτι. Είναι γνωστό ότι η καλή ατμόσφαιρα φτιάχνει τη διάθεση όλων!Καλή διασκέδαση λοιπόν.
Γράφει: Ερβίσα Μπέιντο.


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
7
Angry
Cute Cute
10
Cute
Fail Fail
8
Fail
Geeky Geeky
1
Geeky
Lol Lol
4
Lol
Love Love
1
Love
OMG OMG
2
OMG
Win Win
2
Win
WTF WTF
6
WTF
eri

3+1 παιχνίδια για να παίξεις με την παρέα σου!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format