Κινηματογράφος: Οι πρεμιέρες της εβδομάδας!


Προμηθεύσου με pop-corn, nachos και με αναψυκτικό και καλή παρέα, καθώς το MyStudentpass.gr σου προτείνει τις πρεμιέρες της εβδομάδας:

  • ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΤΗΣ JUPITER:

Υπόθεση:

Από τους δρόμους του Σικάγο σε απομακρυσμένους γαλαξίες, η ταινία ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΤΗΣ ΤΖΟΥΠΙΤΕΡ θα μας διηγηθεί την ιστορία της Τζούπιτερ Τζόουνς (Μίλα Κούνις). Την ημέρα που γεννήθηκε, τα αστέρια έδειχναν ότι προορίζεται για μεγάλα πράγματα. Ενήλικη πλέον, η Τζούπιτερ ονειρεύεται τα αστέρια, αλλά ξυπνάει στην πεζή πραγματικότητα μιας καθαρίστριας σπιτιών με άτυχα περιστατικά.

Μόνο όταν ο Κέιν (Τσάνινγκ Τέιτουμ), ένας γενετικά τροποποιημένος πρώην στρατιωτικός κυνηγός, φτάνει στη Γη για να την εντοπίσει, αρχίζει να αντιλαμβάνεται τι της επιφυλάσσει η μοίρα. Η γενετική της υπογραφή την έχει χαρακτηρίσει ως την κληρονόμο μιας σπουδαίας κληρονομιάς που μπορεί να αλλάξει την ισορροπία στο σύμπαν.

Η νέα ταινία των δημιουργών της τριλογίας THE MATRIX είναι προ των πυλών και οι φαν τους ανυπομονούν να βρεθούν για μια ακόμη φορά στο νέο φανταστικό σύμπαν που έχουν δημιουργήσει.

Δείτε το trailer της ταινίας:

  •   Έγκλημα Ψάχνει Άλλοθι (Elle L’adore)

Υπόθεση:

Χωρισμένη μητέρα δύο μικρών παιδιών, η Μιριέλ είναι η πλέον φανατική θαυμάστρια του τραγουδιστή Βενσάν Λακρουά. Ένα βράδυ αυτός θα χτυπήσει ξαφνικά την πόρτα της ζητώντας της μια ασυνήθιστη, μακάβρια χάρη. Δραματικό θρίλερ χαρακτήρων με πρωτότυπη δραματική προσέγγιση της σχέσης μεταξύ θαυμαστή και διασημότητας.

Κόρη της ηθοποιού Μιού Μιού­ και του τραγουδοποιού Ζιλιέν Κλερκ, η Ζαν Ερί στέκεται για πρώτη φορά πίσω από την κάμερα για ένα θρίλερ πάνω στη σκοτεινή πλευρά της διασημότητας. Ένα θέμα που γνωρίζει καλά και το οποίο επιλέγει να προσεγγίσει χιτσκοκικά, συνυπογράφοντας με τον Γκαέλ Μασέ («Φεύγω», «Grand Central» ) ένα αγωνιωδώς κλιμακούμενο, διακριτικά ειρωνικό κι εύστοχα μελαγχολικό σενάριο. Ήρωές του ο τραγουδιστής Βενσάν­ Λακρουά και η φανατική θαυμάστριά του Μιριέλ, χωρισμένη μητέρα δύο παιδιών. Έχοντας γεμίσει τους τοίχους της με φωτογραφίες και τη ζωή της με φαντασιώσεις του, εκείνη θα εκπλαγεί όταν ένα βράδυ αυτός θα χτυπήσει ξαφνικά την πόρτα της ζητώντας της μια ασυνήθιστη, μακάβρια χάρη.

Από εκεί θα αρχίσει ένα γεμάτο σασπένς παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι, καθώς στην υπόθεση της εξαφανισμένης γυναίκας του Λακρουά θα εμπλακούν πρώτα τα media και κατόπιν η αστυνομία. Αν και οι περιφερειακοί χαρακτήρες συνεισφέρουν ελάχιστα (φανερά άστοχη η σχέση μεταξύ του ζευγαριού των αστυνομικών ), το μυστήριο συντηρείται έντεχνα και η περίπλοκη ψυχολογική κατάσταση των δύο βασικών «παικτών» περιγράφεται με λιτή ευστοχία. Παράλληλα το υποδόριο χιούμορ διατηρεί τη σωστή απόσταση από τους συμπαθητικά αντιπαθείς ήρωες, οι οποίοι λειτουργούν συμπληρωματικά, γρανάζια ενός κοινωνικού μηχανισμού που παράγει διαρκώς συναρπαστικές, μα πλαστές μυθοπλασίες και λαμπερές, αλλά ρηχές προσωπικότητες.

Δείτε το trailer της ταινίας:

  • FOCUS

Υπόθεση:

Ο Νίκι Σπέρτζον (Γουίλ Σμιθ) είναι ένας έμπειρος απατεώνας, ο οποίος εκπαιδεύει τη νεαρή ερασιτέχνη απατεώνισσα, Τζες (Μάργκοτ Ρόμπι), και της μαθαίνει τα κόλπα του “παιχνιδιού”. Όλα όμως περιπλέκονται, όταν θα μπει το ρομαντικό στοιχείο στη σχέση τους, κάτι που θα οδηγήσει τελικά στη διακοπή της. Τρία χρόνια αργότερα, η ελκυστική και πλέον καταξιωμένη femme fatale Τζες εμφανίζεται στο Μπουένος Άιρες, αλλά αυτή τη φορά ως ανταγωνίστρια του Νίκι στην ίδια απάτη, που έχει στόχο έναν δισεκατομμυριούχο που οργανώνει αγώνες αυτοκινήτων.

Στο «Focus» πρωταγωνιστούν οι Γουίλ Σμιθ («Το Κυνήγι της Ευτυχίας», «Οι Άνδρες με τα Μαύρα», «Ζωντανός Θρύλος», «Ημέρα Ανεξαρτησίας»), Μάργκοτ Ρόμπι («Ο Λύκος της Wall Street) και Ροντρίγκο Σαντόρο («300», «Love Actually»). Η σκηνοθεσία και το σενάριο είναι των Γκλεν Φικάρα και Τζον Ρέκουα, δημιουργών του αγαπημένου «Crazy, Stupid, Love».

Δείτε το trailer της ταινίας:

  • Όχθες (Riverbanks)

Υπόθεση:

Σ’ ένα σημείο στο χάρτη, όπου τα κύματα της ιστορίας ξεβράζουν ανθρώπινες ψυχές, σ’ ένα τοπίο όπου οι πρωταρχικές, αρχετυπικές, ανάγκες κινούν τους ανθρώπους, διασταυρώνονται συχνά ορισμένοι ασυνήθιστοι δρόμοι. Στους παράξενους δρόμους της αγάπης, μια λεπτή κόκκινη γραμμή καθορίζει την πορεία και τη διαδρομή μας.

Έβρος: Ένα ποτάμι σύνορο Ανατολής και Δύσης. Στη μία του όχθη υπάρχει ένα φονικό ναρκοπέδιο, το οποίο προσπαθεί να καθαρίσει μια διμοιρία φαντάρων ναρκαλιευτών. Ο Γιάννης είναι ένας από αυτούς. Ένας μοναχικός γητευτής του κακού και μυστηριώδης καλλιτέχνης του επίφοβου. Ένας πραγματικός αλτρουιστής «καμικάζι» που δεν διστάζει στιγμή να υψώσει το ανάστημά του μπροστά στο στόμα του Άδη. Οι νάρκες είναι εκεί μπροστά του. Τις βλέπει, τις νιώθει, σχεδόν τις αγγίζει, όμως ποτέ, μα ποτέ δεν τις φοβάται.

Τα βράδια συμμορίες περνούν παράνομους μετανάστες από το ποτάμι και κάποιες ώρες το ναρκοπέδιο λύνει τη σιωπή του στο σκοτάδι. Μια νέα γυναίκα, η Χρύσα, περνάει τα παιδιά απέναντι, προκειμένου να καταφέρει να εξασφαλίσει τα προς το ζην γι’ αυτή, για τον πατέρα της, αλλά και για το παιδί της, τον καρπό του παράνομου δεσμού της με τον Levo, που κάνει κουμάντο στη μαφία του ποταμού (αρχιμαφιόζο και συντονιστή της εν λόγω ανταλλαγής).Ένοχη σε κάθε της κοίταγμα και με ψυχή γλυκιά και ατίθαση, η Χρύσα, αργά η γρήγορα, θα βρεθεί στο διάβα του Γιάννη και τότε θα πρέπει πλέον να αναμετρηθεί με τη ματιά του «αγίου» της όχθης. Γιατί η μοίρα τους είναι κοινή και δεν είναι άλλη από το καθημερινό παιχνίδι με τον θάνατο.

Ο Γιάννης θα βρει την οικογένειά του κοντά στην Χρύσα και το παιδί της. Όμως ο δρόμος για την ευτυχία δείχνει τελικά αδιάβατος γι’ ατίθασες ψυχές σ’ αυτόν τον κόσμο. Η Χρύσα θα χαθεί κι ο Γιάννης θα απομείνει να προσπαθεί να καταλάβει τι είναι η αγάπη, περιμένοντας ένα θαύμα.

Δείτε το trailer της ταινίας:

  • Νυχτερινός Ανταποκριτής

Υπόθεση:

Ο «Νυχτερινός Ανταποκριτής» είναι ένα δυνατό θρίλερ με φόντο το νυχτερινό υπόκοσμο του Λος Άντζελες.

Ο Τζέικ Τζίλενχαλ πρωταγωνιστεί ως ο Λου Μπλουμ, ένας φιλόδοξος νέος που αναζητά απεγνωσμένα δουλειά και ανακαλύπτει τον αδυσώπητο κόσμο του εγκληματολογικού ρεπορτάζ. Θα γνωρίσει μια ομάδα από κινηματογραφικά συνεργεία που τραβούν πλάνα από τρακαρίσματα, φωτιές, φόνους και άλλες καταστροφές, και θα αποφασίσει να δοκιμάσει την τύχη του στην επικίνδυνη πραγματικότητα του nightcrawling, όπου η κάθε αστυνομική σειρήνα ισοδυναμεί με μια πιθανή αποκλειστικότητα και τα θύματα μετριούνται με δολάρια και δημοσιότητα.

Με τη βοήθεια της Νίνα (Ρενέ Ρούσο), μια παλαίμαχο των δελτίων ειδήσεων, ο Λου θα γίνει πρωταγωνιστής της δικής του ιστορίας, θολώνοντας το όριο μεταξύ παρατηρητή και συμμετέχοντα.

Ο «Νυχτερινός Ανταποκριτής» διεκδικεί το Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου για τον Νταν Γκιλρόι, ενώ ο Τζέικ Τζίλενχαλ ήταν υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα Α’ Ανδρικού Ρόλου. Η ταινία είναι στις 10 καλύτερες ταινίες της χρονιάς στην ετήσια και σημαντική λίστα του National Board of Review.

Δείτε και το trailer της ταινίας:

  •  Η Μαχαιριά (The Cut)

Υπόθεση:

Μαρντίν, 1915. Η τουρκική αστυνομία συλλαμβάνει όλους του Αρμένιους άντρες μέσα σε μια νύχτα και ο νεαρός σιδηρουργός, Nazaret Manoogian, αποχωρίζεται βίαια την οικογένειά του. Χρόνια αργότερα, αφού ο Nazaret έχει επιβιώσει από τη γενοκτονία, μαθαίνει ότι οι κόρες του είναι κι αυτές ζωντανές. Κάνει σκοπό της ζωής του να τις ξαναβρεί και περιπλανιέται από την έρημο της Μεσοποταμίας ως την Αβάνα και τα απομονωμένα βοσκοτόπια της Βόρειας Ντακότα. Σε αυτή την οδύσσειά , θα συναντήσει απλούς ανθρώπους έτοιμους να του συμπαρασταθούν και να τον βοηθήσουν αλλά και την άλλη πλευρά της απαξίωσης και της βαρβαρότητας.

Δείτε το trailer της ταινίας:

 

Επιμέλεια: Χρύσα Μποφίλη

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
Efi

Κινηματογράφος: Οι πρεμιέρες της εβδομάδας!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format