Φοιτήτρια μόνη ψάχνει!


Φοιτήτρια μόνη ψάχνει ,λοιπόν ,γιατί στην πρωτεύουσα στην αρχή τουλαχιστον είσαι μόνος .Μόνος ψάχνεις για σπίτι,για φίλους ,για καινούρια μέρη .

Και δίνεις πανελλήνιες. Και βγαίνουν τα αποτελέσματα .Και περνάς στην πρωτεύουσα .Και σε πιάνει εγκεφαλικό.

Δεν θα μπορούσα να σκεφτώ μεγαλύτερη αλλαγή στην ζωή ενός 18χρονου από το να ζήσει μόνος του στην Αθήνα! Άλλη ζωή στην επαρχία ,άλλη στην πρωτεύουσα!Άλλη αίγλη έχει η μία ,άλλη η άλλη. Άλλα προβλήματα έχει η πρώτη ,άλλα η δεύτερη. Σίγουρα όμως η κάθε μία έχει την μαγεία της . όμως πώς είναι η αρχή; Χωρίς καμία αμφιβολία ,δύσκολη με Δ κεφαλαίο και υπογραμμισμένο!

Με την άφιξη σου «επαρχιώτη» στην ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ,εντυπωσιάζεσαι ή ξαφνιάζεσαι . Θαυμάζεις ή φοβάσαι . Επικροτείς την επιλογή σου ή μετανιώνεις για αυτήν . Ατελείωτες ώρες στους δρόμους ,ψάχνοντας για το φοιτητικό σου σπίτι , βλέποντας και μαθαίνοντας την νέα σου γειτονιά.

Ναι μεν ,αλλάζεις ζωή,αλλάζεις όμως και παραστάσεις! Η Ομόνοια φαντάζει σωστή παρακμή στα μάτια σου και η Πλάκα η πιο όμορφη περιοχή. Στερεότυπα ,που ενώ τα άκουγες τόσες φορές, τώρα τα βλέπεις ,τα ζεις και τα επιβεβαιώνεις! Εμείς στην επαρχία ,δεν έχουμε τέτοιες εικόνες . Οι άνθρωποι,τα σκηνικά ,οι γειτονιές ,οι μυρωδιές είναι αλλιώς. Και αν θέλεις ,στις μικρότερες πόλεις ,είναι τελείως διαφορετικά από όποια πλευρά και αν επιλέξεις να το αξιολογήσεις!

Στην αρχή είσαι στην φάση της απόλαυσης της ανεξαρτησίας και της ελευθερίας σου . Απολαμβάνεις κάθε λεπτό χωρίς έλεγχο και χωρίς επίβλεψη. Είσαι εσύ και ο εαυτός σου. Στην αρχή κάνετε τα πάντα μαζί, εσείς οι δύο .Φτιάχνετε το σπίτι μαζί, προσπαθείτε μαζί ,ξεκινάτε μια καινούρια ζωή μαζί! Όμως αυτή η παρέα δεν είναι και ό,τι καλύτερο παρά μόνο για συγκεκριμένες ώρες .

Μετά ξεκινάς την σχολή . Εκεί νομίζεις πως θα μπεις μέσα και θα πουν όλοι «Ουαου-τύπου Βαρουφάκη» ,θα εντυπωσιαστούν όλοι και θα τρέξουν για να σε γνωρίσουν . ΟΧΙ ,ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΧΙ! Όπως εσύ ,έτσι και οι υπόλοιποι ,βρίσκονται ακριβώς στην ίδια μοίρα με εσένα . Μόνοι σε μία νέα και ξένη πόλη .Και όλοι πιστεύουν ακριβώς το ίδιο με εσένα ,οπότε στις αρχές βρίσκεσαι σε μία ιδιαίτερη κατάσταση.

Αφού τελειώνει η σχολή ,γυρνάς σπίτι και ξαφνικά σου λείπει η φαμίλια!
Ναι ,ναι σου λείπουν οι δικοί σου ,που μέχρι να τελειώσεις το Λύκειο έβαζες λυτούς και δεμένους για να μην σε ελέγχουν ,παρακαλούσες δωδεκάθεα να πάψουν να ασχολούνται μαζί σου. Αλλά τώρα είναι διαφορετικά .Τώρα τους θες κοντά σου .Νιώθεις νοσταλγία και τους αναζητάς.

Παρέες όμως αρχίζουν και φτιάχνονται . Με άλλους δένεις, με άλλους «λύνεις» ! Με άλλους έρχεσαι πιο κοντά ,με άλλους κρατάς μία απόσταση. Γνωρίζεις τόσο κόσμο ,ειδικά στις αρχές ,που με το που θα σου πουν το ονομα τους ,στο «Χάρηκα» θα το έχεις ξεχάσει. Και αυτοί το ίδιο. Είναι απόλυτα φυσιολογικό .Με όσους κρατήσεις επαφή θα θυμάσαι και το μικρό τους και την φάτσα τους και όλα όσα χρειάζονται για την αρχής μιας νέας φιλίας ή παρέας. Επίσης ξεχωρίζεις όσους θέλεις δίπλα σου ,βγαίνεις με αυτούς γιατί περνάς καλά μαζί τους .Όλα αυτά όμως θέλουν χρόνο ,δεν γίνονται από την μία μέρα στην άλλη. Θα απογοητευθείς και θα αρχίζεις να σκέφτεσαι πόσο ωραία θα ήταν να ήσουν πίσω στην «μαμά,πατρίδα».

Όσοι έχουν έρθει από την «επαρχιΑΡΑ» ,αντιλαμβάνονται ίσως με μεγαλύτερη ευκολία τα όσα λέω. Αν αγαπάς την Αθήνα ,θα περάσεις πολύ ωραία, θα βρεις καλές παρέες και τίποτα δεν θα σταθεί εμπόδιο στο να περάσεις,όπως έχεις φανταστεί! Αν πάλι ,δεν σου αρέσει η πρωτεύουσα ,θα δυσκολευτείς λίγο περισσότερο ,δεδομένου ότι η αλλαγή είναι κάτι παραπάνω από μεγάλη .Σκέψου ότι η Αθήνα προσφέρει ευκαιρίες ,απίστευτες δυνατότητες ,τρομερές ιδέες για διασκέδαση , άπειρες λύσεις για το οτιδήποτε μπορείς να σκεφτείς. Δεν σου ζητώ να παραλείψεις τα αρνητικά (είναι πολλά και ακόμη και όσοι αγαπούν την Αθήνα δεν τα παραλείπουν ) ,αλλά να τονίσεις και να λατρέψεις τα θετικά και τα όποια πλεονεκτήματα.

Για το Mystudentpass.gr : Κατερίνα Ρούβαλη


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Φοιτήτρια μόνη ψάχνει!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format