«ΓΚΟΥΓΛΑΡΕ ΤΟ» ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕ 14 ΕΞΥΠΝΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ!


Η Google είναι η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης που κάνει ευκολότερη την ζωή μας, αφού μας δίνει την δυνατότητα για απλή και γρήγορη αναζήτηση πληροφοριών κάθε είδους. Μικροί και μεγάλοι μπορούν με το πάτημα κάποιων κουμπιών να βρουν αυτό που θέλουν. Παρόλα αυτά υπάρχουν μικρά μυστικά για ευκολότερη και πιο συγκεκριμένη αναζήτηση πληροφοριών. Και αν δεν με πιστεύετε, μπορείτε απλά να το «Γκουγκλάρετε»!

1. Αναζητάτε κάτι συγκεκριμένο;
Χρησιμοποιήστε εισαγωγικά! Με αυτό τον τρόπο θα βρείτε την ακριβή φράση που θέλετε με την ίδια σειρά. Το κόλπο αυτό είναι πολύ χρήσιμο για την αναζήτηση στίχων από τραγούδια ή για ατάκες από ταινίες και βιβλία. Προσοχή: με αυτόν τον τρόπο όμως αποκλείονται συναφή αποτελέσματα.

2. Χρειάζεστε πληροφορίες από συγκεκριμένο ιστότοπο ή τύπου ιστότοπου (.org, .edu);
Απλά πληκτρολογήστε τη λέξη «site», άνω και κάτω τελεία, την ιστοσελίδα και τις λέξεις κλειδιά των πληροφοριών που αναζητάτε. Για παράδειγμα: site:edu , περιορίζοντας την αναζήτησή σας μόνο σε εκπαιδευτκά ιδρύματα.

3. Δεν γνωρίζετε κάποια λέξη από αυτό που αναζητάτε;
Χρησιμοποιήστε τους αστερίσκους (*) στα σημεία που σας διαφεύγουν για ευκολότερη αναζήτηση.
Συνδιάζοντας βέβαια, τους αστερίσκους με τα εισαγωγικά θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα.

4. Θέλετε να σας εμφανιστούν αποτελέσματα και για τα συνώνυμα των λέξεων που πληκτρολογείτε;
Χρησιμοποιήστε το σύμβολο (~) μπροστά από την λέξη που σας ενδιαφέρει, και η Google θα σας εμφανίσει αποτελέσματα και των συνωνύμων της. Για παράδειγμα, ψάχνετε Χριστουγεννιάτικα επιδόρπια; Πληκτρολογήστε απλά «Χριστούγεννα~ συνταγές για επιδόρπια» και θα σας εμφανιστούν αποτελέσματα για επιδόρπια, καθώς και γλυκά, μπισκότα και άλλα κεράσματα.

5. Αναζητάτε ένα συγκεκριμένο εύρος; Ψάχνετε για ημερομηνίες, στατιστικά στοιχεία ή μετρήσεις;
Μπορείτε πολύ απλά να προσθέσετε 2 τελείες ανάμεσα σε 2 αριθμούς και η Google θα σας δώσει τις πληροφορίες που ζητάτε. Για παράδειγμα, αναζητάτε αυτοκίνητο με ιπποδύναμη από 1000 μέχρι 1500 ή γενικότερα πάνω από 1000; Απλά πληκτολογήστε «1000.. 1500 ίπποι» ή «1000.. ίπποι».

6. Θέλετε να βρείτε σελίδες που σχετίζονται με τις ήδη γνωστές σας;
Απλά χρησιμοποίηστε την λέξη related, άνω και κάτω τελεία και την ήδη γνωστή σε εσάς διεύθυνση. Με αυτόν τον τρόπο θα εντοπίσετε παρόμοιους ιστότοπους που σας ενδιαφέρουν. Για παράδειγμα, αν ψάχνετε ιστοσελίδες που σχετίζονται με το eBay, πληκτρολογήστε «related:eBay.com».

7. Αναζητάτε συγκεκριμένους τύπους αρχείων, όπως PDF, PPT ή XLS;
Πληκτρολογείτε την λέξη filetype, άνω και κάτω τελεία και τη συντομογραφία του αρχείου η οποία αποτελείται από 3 γράμματα.

8. Θέλετε να λάβετε συγκεκριμένες οδηγίες και τον ορισμό μίας λέξης;
Τοποθετήστε την λέξη define, άνω και κάτω τελεία μπροστά από οποιαδήποτε λέξη για να λάβετε τον ορισμό της λέξης.

9. Θέλετε να αποκλείσετε συγκεκριμένες έννοιες από την αναζήτησή σας;
Μπορείτε απλά να βάλετε το σύμβολο μείον (-) μπροστά από την λέξη που θέλετε να αποφύγετε. Για παράδειγμα, αγορά κατοικίας στην Αττική – Περιστερίου, αποκλείοντας με αυτόν τον τρόπο την περιοχή του Περιστερίου από την αναζήτηση.

10. Θέλετε να περιλαμβάνει η αναζήτηση σας και μία συγκεκριμένη λέξη;
Βάλτε το σύμβολο (+) πριν από μία λέξη και θα βρείτε τα αποτελέσματα που θέλετε. Για παράδειγμα, ενοικίαση κατοικίας + Βόλος, για να βρείτε πληροφορίες ενοικίασης σπιτιού και στον Βόλο.

11. Θέλετε η το ένα ή το άλλο αποτέλεσμα;
Χρησιμοποιείστε την αγγλική λέξη OR για να ενημερώσετε το Google ν’ αναζητήσει το ένα ή το άλλο αποτέλεσμα.
Προσοχή όμως: το γράφουμε μόνο με κεφαλαία γράμματα, διαφορετικά το Google απλά θ’ αναζητάει τη λέξη ‘or’ μέσα σε κείμενα.

12. Θέλετε να κάνετε γρήγορη αναζήτηση με εικόνες και όχι λέξεις; Κάντε αναζήτηση με το Goggles.
Σε συσκευές Android, ανοίξτε την εφαρμογή σας Google Goggles (σε συσκευές iPhone, ανοίξτε την εφαρμογή Αναζήτησης Google και επιλέξτε Goggles), κάντε λήψη μιας φωτογραφίας του αντικειμένου το οποίο θέλετε να αναζητήσετε και περιμένετε να εμφανιστούν τα αποτελέσματα, χωρίς να πληκτρολογήσετε απολύτως τίποτα.

13. Θέλετε να κάνετε αναζήτηση μέσω ομιλίας χωρίς να πληκτρολογήσετε τίποτα;
Πατήστε το κουμπί του μικροφώνου στο πλαίσιο αναζήτησης Google στην αρχική σας οθόνη ή πιέστε παρατεταμένα για μερικά δευτερόλεπτα το πλήκτρο αναζήτησης του τηλεφώνου σας για να ενεργοποιήσετε την οθόνη “Μιλήστε τώρα”.

14. Επίσης, να λάβετε υπόψην ότι:
• Το Google δε διαχωρίζει στην αναζήτηση πεζά με κεφαλαία: συνεπώς είτε γράφουμε τις λέξεις με μικρά είτε με κεφαλαία γράμματα, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.
• Δεν εστιάζει ιδιαίτερα σε σημεία στίξης όπως: ; ! , … κλπ
• Το Google συνήθως παραβλέπει στην αναζήτηση, μικρές λέξεις όπως άρθρα, αντωνυμίες κ.ο.κ.
• Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την ορθογραφία αφού το Google προεπιλέγει αυτόματα την πιο συχνή ορθογραφία μιας συγκεκριμένης λέξης, είτε την έχετε γράψει σωστά είτε όχι.

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ!!

Γράφει η Αργυρώ Σαμιώτη ( βασισμένο εδώ)


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
argiro

«ΓΚΟΥΓΛΑΡΕ ΤΟ» ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕ 14 ΕΞΥΠΝΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format