ΤΕΙ Αθήνας: «Μαζικά Ανοιχτά Διαδικτυακά Μαθήματα (MOOC)»


Στόχος είναι η εκπαίδευση των συμμετεχόντων με απώτερο σκοπό τη συμμετοχή τους στη συνεργατική ανάπτυξη Έργου συνεισφοράς για δημιουργία (ανάπτυξη κώδικα) νέων blocks στην πλατφόρμα MOOC του EdX.
Το ΤΕΙ Αθήνας στο πλαίσιο του έργου «Μονάδες Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ» προσκαλεί φοιτητές, προγραμματιστές, εκπαιδευτικούς και όλους όσους ασχολούνται ή επιθυμούν να ασχοληθούν με το ανοικτό λογισμικό στις Θεματικές Περιοχές Εκπαιδευτικού Λογισμικού & Βασικών Εφαρμογών ΕΛ/ΛΑΚ, στον Κύκλο Εκπαίδευσης «Μαζικά Ανοιχτά Διαδικτυακά Μαθήματα (MOOC)»
Στόχος είναι η εκπαίδευση των συμμετεχόντων με απώτερο σκοπό τη συμμετοχή τους στη συνεργατική ανάπτυξη Έργου
Με την ανάδειξη των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) εξοικειωνόμαστε καθημερινά όλο και περισσότερο με νέες έννοιες και τάσεις που επηρεάζουν την παροχή εκπαιδευτικού περιεχομένου μέσω του διαδικτύου. Μια από τις τελευταίες τάσεις είναι τα MOOC (Massive Open Online Courses) ή Μαζικά Ελεύθερα Διαδικτυακά Μαθήματα. Τα MOOC αποτελούν ένα σχετικά πρόσφατο φαινόμενο παροχής διαδικτυακής μάθησης που ξεκίνησε πειραματικά το 2008 και έκτοτε γνώρισε τεράστια άνθηση.

Ο βασικός σκοπός των MOOC είναι να «ανοίξουν» την εκπαίδευση και να παρέχουν ελεύθερη πρόσβαση στην εκπαίδευση πανεπιστημιακού επιπέδου για όσο το δυνατόν περισσότερους εκπαιδευόμενους. Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές διαδικτυακές πανεπιστημιακές παραδόσεις, τα MOOC έχουν δύο βασικά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Ανοικτή πρόσβαση και Επεκτασιμότητα.Στον παρόντα κύκλο εκπαίδευσης θα ασχοληθούμε με τις αρχές που διέπουν το σχεδιασμό και τις υπηρεσίες MOOC, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους και τέλος θα αναφερθούμε στις τεχνολογίες που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξή τους.

-Προθεσμία Υποβολής Συμμετοχών: Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015, 18:00
-Ημερομηνία: 5/3/2015-11/6/2015
-Συμμετοχή: Δωρεάν
-ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ

Πηγή: paso.gr


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

ΤΕΙ Αθήνας: «Μαζικά Ανοιχτά Διαδικτυακά Μαθήματα (MOOC)»

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format