Πρώτη φορά εξεταστική.


ub9nc.gif

Καθόλου ενθουσιώδης ο τίτλος έτσι;
Θα ‘χε τους λόγους του.
Εξεταστική ήταν και πέρασε.

Πώς πέρασε όμως;
Η αλήθεια είναι πως here I am, επιβίωσα,δεν δαγκώνει τελικά!

Η πρώτη εξεταστική είναι για τους μεγαλύτερους παιχνιδάκι και για εμάς τους πρωτοετείς μια ακόμη εμπειρία-η πρώτη εμπειρία. Δεν είναι πανελλήνιες ,όχι ,είναι απλά ένας μαραθώνιος από ξενύχτια για να καλύψεις τα «κενά» -διόρθωση ΤΟ ΚΕΝΟ. Τι συμβαίνει όταν κάθεσαι ξανά στα θρανία για εξετάσεις ; Ό,τι συμβαίνει και σε κάθε εξέταση . Όπως περνάς οποιδήποτε κατάσταση ,που απαιτεί προσπάθεια ,έτσι και εδώ. Καμία διαφορά . Ως λυκειόπαιδο δεν καταλάβαινα τις φωτογραφίες που κατέκλυζαν την αρχική μου κάθε Φεβρουάριο και Ιούνιο, αφιερωμένες στην εξεταστική. Ως φοιτήτρια ,εξακολουθώ να μην τις καταλαβαίνω. Έχουν την πλάκα τους και ίσως είναι ο τρόπος μας να κάνουμε χιούμορ με την απελπισία μας ,οπότε δεκτό.

                                   imageq12
Η πρώτη εξεταστική σε βάζει στο κλίμα για το τι θα ακολουθήσει τα επόμενα 6 +/- 2 χρόνια της ζωής σου . Έχει διάβασμα ,έχει ζόρι ,έχει το αίσθημα του λυκείου. Ναι –και δεν είναι παράξενο .Θέλεις να διαβάσεις ,θέλεις να περάσεις ,θέλεις να έχεις βαθμό. Νιώθεις τύψεις αν δεν καταφέρεις να βγάλεις την πολυπόθητη ύλη, που μαθαίνεις 3 μέρες πριν και ένα μικρό βάρος σου φορτώνεται μετά από έναν βαθμό-θερμοκρασία υπό του μηδενός. Φήμες λένε ότι αυτό σταματάει στο πρώτο εξάμηνο. Αλλά και πάλι , δεν σταματά η κοινωνική σου ζωή στην εξεταστική ,απλά κάνεις ό,τι έκανες και πριν σε μικρότερο βαθμό και αυτό για έναν μήνα .
Και όσον αναφορά το διάβασμα ; Προφανώς διαβάζεις περισσότερο ,αλλά μην αρνηθείς τις ψευτο-δικαιολογιες ,το καθάρισμα του σπιτιού, την ταινία που έβαλες ,τις φωτογραφίες που ανέβασες στο Instagram .
Από ψυχολογία πώς πάμε ; «Έχω περάσει και χειρότερα» , η απάντηση και δικαιολογημένα. Περάσαμε πανελλήνιες . Και δεν συγκρίνονται με την εξεταστική και ο λόγος είναι απλός. Τώρα κάνεις κάτι που εσύ επέλεξες,που αγαπάς και θα συνεχίζεις να το κάνεις- καλώς εχόντων των πραγμάτων – για μια ζωή. Άρα,διαβάζεις για εσένα και εσύ είσαι αυτός που θέτει όρια στον εαυτό του. Υπήρξαν στιγμές που η απελπισία και η απογοήτευση σου χτύπησαν την πόρτα ,αλλά δεν ήρθαν για να μείνουν . Βέβαια και αυτή η ριμάδα η ψυχολογία πόσα να αντέξει ; Έχεις το διάβασμα ,έχεις και τους συμφοιτητές που σκάνε μύτη με το βιβλίο ,ρωτάνε τι έβγαλες ,τι δεν έβγαλες , λεπτομέρειες και κακό . Όσο κακός είναι ο φραπεδοφοιτητής ,αλλό τόσο είναι και το σπασικλάκι -καμία εξαίρεση . Ο ένας ζει βέβαια και δεν περιορίζεται στο να αναπνέει. Ε λοιπόν σε κάτι τέτοιες στιγμές ,σε πιάνει ένα αγχος ,το οποίο φεύγει με 2-3 εισπνοές-εκπνοές .

imagesmimitw_on_studying
Και όταν πιάνεις ξανά τον στυλό μετά τις πανελλήνιες ; Πόσοι ήμασταν αυτοί που μετά τον «γολγοθά» της τρίτης λυκείου είπαμε : «Εγώ να ξαναδιαβάσω; Ποτέ!» Ε λοιπόν , η στιγμή που ξαναπιάνεις το στυλό ,σου αποδεικνύει ακριβώς το αντίθετο . Όχι μόνο διαβάζεις ,αλλά διαβάζεις περισσότερο και με διαφορετικό τρόπο .
Στο τέλος κάθε εμπειρίας, έτσι και της εξεταστικής ,κάνεις έναν mini υπολογισμό. Καλά ,κακά, τι κέρδισες τι έχασες. Οπότε πάμε να κάνουμε και εμείς έναν.
1. Η εξεταστική σφίγγει τα λουριά . Καλοί οι καφέδες ,καλά τα ποτά ,καλά και τα ξενύχτια ,καλή και η εξεταστική που στα κόβει όλα αυτά και σε επιστρέφει στην πραγματικότητα.

2.Θέλω ύπνο. Βάζεις ξυπνητήρι, ξυπνάς ,διαβάζεις και στις βόλτες σου μέσα στο σπίτι βλέπεις ένα κρεβάτι να σου κάνει νάζια και να σε ζητά απελπισμένα.

=-9876
3.Μάλλον πρέπει να κρατάω καλύτερες σημειώσεις. Μάλλον ; Σίγουρα!

4. Στην επόμενη εξεταστική θα πρεπει να ανεβάσω λιγότερες φωτογραφίες απελπισίας στο instagram.

5. ΤΕΣΣΕΡΙΣ μέρες κλεισμένη στο σπίτι πάνω από ένα βιβλίο προκαλούν τάσεις αυτοκτονίας.

6.Να μην χρησιμοποιώ το skype με την μάνα μου ως δικαιολογία για να μην διαβάσω.

7.Τελικά σταυροκοπήματα και τάματα δεν πιάνουν.

8. Η Βανδή τελικά είναι ό,τι πρέπει για την εξεταστική.

9. Είδα την εμβόλιμη με άλλο μάτι.

Εξεταστική ήταν και πέρασε –μέχρι να έρθει ο Ιούνης.

Για το Mystudentpass.gr : Κατερίνα Ρούβαλη


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

1
1 point

What's Your Reaction?

Angry Angry
1
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
1
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
1
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Πρώτη φορά εξεταστική.

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format