7+1 τρόποι για να συγκεντρωθείς στην εξεταστική


Η ερώτηση αυτή στις μέρες μας είναι η πιο διμοφιλής ,ειδικά όταν πρόκειται για τους πρωτοετοίς φοιτητές που είναι “ψαρωμένοι” την περίοδο της εξεταστικής. Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι μια συνοπτική διαδικασία που όποιος την ακολουθήσει, σίγουρα θα έχει βέλτιστα αποτελέσματα, όσον αφορά την συγκέντρωση και το διάβασμα του. Αρχικά , ο κάθε φοιτητής θα πρέπει να φτιάξει σύμφωνα με τις δικές του ανάγκες και πρωτερεότητες ένα πρόγραμμα που θα τον βοηθήσει να ανταπεξέλθει σε όλες τις υποχρεώσεις που έχει. Μερικές καλές συμβουλές, όσον αφορά την συγκέντρωση είναι οι εξής

1. Μετά απο ένα πλούσιο πρωινό θα ήταν καλό να αρχίζεις να διαβάζεις ,καθώς οι γνώσεις που αποκτάς αφομιώνονται καλύτερα τις πρωινές ώρες.

2. Να έχεις ως την μεγαλύτερη πρωτεραιότητα την σχολή σου και μετά όλα τα υπόλοιπα, καθώς οι καφέδες και τα ξενύχτια δεν φεύγουν.

3. Επιπλέον. είναι καλό να έχεις κλειστές τις ηλεκτρονικές συσκευές ,ώστε να μην σε ενοχλούν να διαβάσεις και να παραμένεις συγκεντρωμένος σε αυτό που διαβάζεις.

4 Να διαβάζετε με τους υπόλοιπους συμφοιτητές σας τις ίδιες ώρες ,ώστε να μην υπάρχει η δυνατότητα υπεκφυγείς για να πάτε για καφέ.

5. Να διαβάζεις τουλάχιστον 2 ώρες την ημέρα.

6. Να σκέφτεσαι οτι διαβάζεις για τον ευατό σου ,καθώς θα πρέπει να υλοποιήσεις τους επαγγελματικούς στόχους σου.

7. Να είσαι οργανωτικός και να διαθέτεις τον έλεγχο.

8. Αν έχεις αγόρι/κορίτσι θα ήταν καλό να του εξηγήσεις οτι αυτή την περίοδο έχεις διάβασμα και θα πρέπει να αφοσιωθείς στην σχολή σου.

Τέλος , όλοι μας περνάμε απο αυτό το στάδιο και ξέρουμε πως είναι. Δεν είσαι μόνος και όλοι σκέφτονται το ίδιο με εσένα. Εξεταστική είναι θα περάσει, το θέμα είναι να περάσεις και εσύ!

Για το Mystudentpass.gr Χρύσα Μποφίλη


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

7+1 τρόποι για να συγκεντρωθείς στην εξεταστική

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format