Χειμερινές Διακοπές: Πώς περίμενες να είναι και πώς πραγματικά τις ζεις


Χειμερινές διακοπές, αυτές οι λίγες μέρες του χρόνου που περιμένεις με ανυπομονησία, καθώς διαδέχονται μια περίοδο γεμάτη κάθε είδους υποχρεώσεις που ήρθαν και σε έριξαν στην ρουτίνα μετά από τις καλοκαιρινές διακοπές σου. Και επιτέλους έφτασαν!

Κάτι όμως σε απασχολεί. Λίγο που οι μέρες περνούν σαν καπνός, λίγο που έχεις και κάτι εργασίες που τρέχουν και λίγο που η φαντασία σου, λόγω κούρασης, σε κάνει να τις φαντάζεσαι υπέροχες και ονειρεμένες, καταλαβαίνεις ότι δεν είναι αυτό που περίμενες.

Σου παρουσίαζουμε, λοιπόν, πώς περίμενες να βιώσεις την περίοδο των Χριστουγέννων και τι τελικά συμβαίνει στην πραγματικότητα:

Οικογενειακές στιγμές:

  • Οι προσδοκίες σου

Γονείς, παππούδες, γιαγιάδες, θείοι, θείες, αδέρφια, ξαδέρφια, συμπεθέρια. Όλοι καθισμένοι στους καναπέδες, με κουραμπιεδάκια και μελομακάρονα στα χέρια, χαρούμενες ιστορίες από τα παλιά κάνουν τους πάντες να γελάσουν, ευχές αιωρούνται στην ατμόσφαιρα με τη συνοδεία κρασιού, ψημένα κάστανα στο τζάκι, σοβαρές συζητήσεις πάσης φύσεως με τον καθένα να λέει τη γνώμη του χωρίς να τον διακόπτει κανείς και για το φινάλε της βραδιάς ένα επιτραπέζιο παιχνίδι για να τους φέρει όλους ακόμα πιο κοντά.

1406693074230

  • Η πραγματικότητα

Γονείς, παππούδες, γιαγιάδες, θείοι, θείες, αδέρφια, ξαδέρφια, συμπεθέρια. Οι θείες σου αναλύουν ένα σωρό συνταγές και οικογενειακά κουτσομπολιά. Οι άντρες τις παρέας φωνάζουν πότε για την πολιτική επικαιρότητα, πότε για την αθλητική, πότε και για τα δύο ταυτόχρονα. Η γιαγιά σου ήδη έχει αρχίσει να μοιράζει παρατηρήσεις στα εγγόνια γιατί δεν πήγαν εκκλησία, ενώ της γειτόνισσας πήγαν. Παιδάκια τρέχουν παντού υποδύοντας super ήρωες βγάζοντας μικρές τσιριχτές φωνούλες, πηδώντας από καναπέ σε καναπέ. Το δικό και των συνομηλίκων σου scrollάρισμα στο κινητό είναι ατέλειωτο με τις selfie να δίνουν και να παίρνουν. Μην ξεχάσεις τη βαβούρα της τηλεόρασης που κανείς δεν παρακολουθεί, αλλά αν κάνεις κίνηση να την κλείσεις όλοι σου φωνάζουν να μην το κάνεις. Έτσι, ανάμεσα σε όλα αυτά, η γιορτινή ατμόσφαιρα κάπου χάνεται.

holiday-fight

 

Το διάβασμα:

  • Οι προσδοκίες σου

Έχεις φτιάξει καθημερινό πρόγραμμα διαβάσματος και άλλων υποχρεώσεων για την περίοδο των εορτών. Ξυπνάς στις 10.00 και παίρνεις το πρωινό σου και τον καφέ σου. Στις 10.30 τακτοποιείς το χώρο σου, για να μπορέσεις να συγκεντρωθείς περισσότερο. Στις 11.00 με 13.00 ασχολήσε με τις εργασίες που σου έχουν ανατεθεί. Το μεσημεράκι διάλειμμα για φαγητό και αποσυμπίεση. Στις 16.00 με 18.00 επανάληψη – προετοιμασία για τα μαθήματα της εξεταστικής. Και έπειτα σχέδια και ετοιμασίες για την νυχτερινή έξοδό σου. Κάπως έτσι θα καταφέρεις να συνδυάσεις το διάβασμα με την καλοπέραση.

tumblr_inline_nguhgkoB241qiihii

  • Η πραγματικότητα

Έχεις φτιάξει καθημερινό πρόγραμμα διαβάσματος και άλλων υποχρεώσεων για την περίοδο των εορτών. Αλλά ξυπνάς στη 13.00. Λες στο εαυτό σου “Δεν βαριέσαι! Την χρειαζόταν φαίνεται ο οργανισμός μου την ξεκούραση!”. Κάθεσαι στον καναπέ με τον καφέ σου και το “πρωινό” σου για μισή ωρίτσα, ίσα ίσα για να φας, αλλά εν τέλη περνούν 2 ώρες. Αποφασίζεις να κάτσεις στον υπολογιστή σου να δεις τι υποχρεώσεις έχεις. Για να μην τα πολυλογώ, έχει πάει 7 το απόγευμα και έχεις δει βιντεάκια στο youtube, έχεις μιλήσει με φίλους – γνωστούς που έχεις να τους μιλήσεις από το καλοκαίρι, αλλά δεν έχεις δει καμία σου υποχρέωση. Ναι, αλλά μετά έχεις και τη νυχτερινή σου έξοδο! Τέρμα,όμως, αυτά! Από αύριο θα τηρήσεις το πρόγραμμα. Ή και όχι.

tumblr_mkym0xEhLn1s9jf2wo1_500

Ευκαιρία για ανανέωση:

  • Οι προσδοκίες σου

Αχ, διακοπές! Να η ευκαιρία για ανανέωση! Ευκαιρία για να αρχίσεις γυμναστική που σκέφτεσαι να κάνεις τόσο καιρό, αλλά δεν είχες τον ελεύθερο χρόνο. Ευκαιρία να κάνεις δίαιτα για να την φέρεις σε όλους τους άλλους και να γυρίσεις πιο fit από ποτέ στη σχολή ,όταν όλοι οι άλλοι θα έχουν τα κιλάκια των εορτών! Ευκαιρία να διευρύνεις τους πνευματικούς σου ορίζοντες διαβάζοντας εκείνο το μυθιστόρημα που έχεις από τα περασμένα Χριστούγεννα και δεν το έχεις διαβάσει ακόμα. Θα περάσεις τον ελεύθερο χρόνο σου ποιοτικά!

tumblr_lpzet6NSfr1ql1cvqo1_500

  • Η πραγματικότητα

Αχ, διακοπές! Να η ευκαιρία για ανανέωση! Ναι, αλλά να μην αρχίσεις το video game που αγόρασες πρόσφατα και δεν έχεις βρει χρόνο να ασχοληθείς μαζί του; Ή να δεις το “Home Alone” που το έχεις παρακολουθήσει μόνο 20 φορές; Και αν δεν κοιμηθώ τώρα ένα 12ωρο τη μέρα που μπορώ, πότε θα το κάνω; Καλά μην μου πεις και ότι δεν θα φάω καμιά 10αριά μελομακάρονα τη μέρα, μια φορα το χρόνο μπορώ να τα απολαύσω! Αφού όλοι πέρνουν κιλάκια στις διακοπές, κανείς δεν θα προσέξει ότι πήρα κι εγώ. Και στοκάτω κάτω, αν θέλω ανανέωση θα την βάλω στα σχέδιά μου μετά τις διακοπές.

tumblr_inline_n7l09nsuwS1rn2hom

Ο καιρός:

  • Οι προσδοκίες σου

Ξυπνάς το πρωί και ανοίγεις τις κουρτίνες. Τι να δεις! Απαλό, ολόλευκο, με υφή βαμβακιού χιόνι έχει καλύψει τα πάντα! Το κοιτάς από το παράθυρο με ζεστή σοκολάτα και κουβερτούλα δίπλα από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, ακούγοντας το “Let it snow” του Frank Sinatra με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά. Περιμένεις να ακούσεις το τηλέφωνό σου να χτυπήσει για να προκύψει πρόσκληση για χιονοπόλεμο! Ντύνεσαι σαν κρεμμυδάκι και ξεκινάς για την ατέλειωτη περιπέτεια με το χιόνι που ποτέ δεν θα χορτάσεις.

tumblr_m9q7kt3Ngw1rvw8sc

  • Η πραγματικότητα

Ξυπνάς το πρωί και ανοίγεις τις κουρτίνες. Τι να δεις! Για άλλη μια φορά, βρέχει. Και όχι μόνο σου χαλάει τα σχέδια για τη βόλτα που είχες σχεδιάσει με την παρέα σου, αλλά αυτή η υγρασία στην ατμόσφαιρα προσφέρει απλόχερα κρυολογήματα και έχει κρύο που ούτε το ντύσιμο – κρεμμύδι δεν το εμποδίζει. για να μην αναφέρω ότι τα μαλλιά φριζάρουν στο δευτερόλεπτο και δεν στέκουν πουθενά! Έτσι, καταλήγεις, αντί για βόλτα, κάτω από το πάπλωμά σου, φορώντας το μπουφάν, σιγοτραγουδώντας μίζερα το “White Christmas” και μυξοκλαίγοντας για το χιόνι που ποτέ δεν θα ΄ρθει.

tumblr_m8ae783IQv1r99lzto1_500

Τι πειράζει όμως; Οι διακοπές είναι διακοπές! Και δεν έχουν τελειώσει ακόμα! Είναι στο χέρι σου, λοιπόν, το τι θα κάνεις με τις υπόλοιπες μέρες ευχαρίστησης που σου απομένουν.. You better make it good!

Γράφει : Έφη Γκαραβέλα


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
Efi

Χειμερινές Διακοπές: Πώς περίμενες να είναι και πώς πραγματικά τις ζεις

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format