Ο Απρίλιος αυτός θα είναι διαφορετικός!


Έχεις σκεφτεί πως θα ήταν να ήσουν εκπρόσωπος ενός ολόκληρου κράτους;  Να πρέπει να αποφασίζεις εσύ για όλους τους ευρωπαίους πολίτες; Όχι ; Και αν σου λέγαμε πως μπορείς να γίνεις; Το Ινστιτούτο Έρευνας και Κατάρτισης Ευρωπαικών Θεμάτων από το 2010 ,σου δίνει αυτή την δυνατότητα ! Σου δίνει την ευκαιρία να λάβεις μέρος στην προσομοίωση  θεσμικών οργάνων της Ευρωπαικής Ένωσης. Μία ξεχωριστή εμπειρία που ονομάζεται Europa.S . Και μιας που αναφερθήκαμε στην εμπειρία – η  εμπειρία είναι ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά ενός μελλοντικού εργαζομένου .Γιατί αυτή να μην είναι αρχικά σε μία προσομοίωση ;

Όπως το Ινστιτούτο Έρευνας και Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων δημιουργήθηκε για να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης ,έτσι και το EUropa.S κάνει πράξη όσα μαθαίνεις στην θεωρία . Μέσα σε ένα οργανωμένο πλαίσιο ,διαχειρίζεσαι καταστάσεις κρίσης , διαπραγματεύεσαι ,παίρνεις αποφάσεις ,χαράζεις στρατηγική και αναλαμβάνεις οποιαδήποτε αρμοδιότητα έχουν τα μέλη των διάφορων ευρωπαϊκών θεσμών.

Η προσομοίωση είναι μια αναπαράσταση οποιασδήποτε διεργασίας και είναι περισσότερο προσιτή από την πραγματική . Το ότι είναι περισσότερο προσιτή όμως δεν την κάνει και αυτόματα πιο εύκολη . Το EUropa.S σε βάζει για τα καλά μέσα στο παιχνίδι και σου δείχνει πως κινούνται τα νήματα ! Αποτελεί μία από τις πιο οργανωμένες και επαγγελματικές προσομοιώσεις και όχι άδικα ,αφού από το 2010 ,τα σχόλια των συμμετεχόντων για την διοργάνωση είναι εξαιρετικά . Αυτό το πιστοποιούν και όσοι στηρίζουν το EUropa.S ,όπως το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα , το Γαλλικό Ινστιτούτο στην Αθήνα, η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα , το Πανεπιστήμιο Πειραιώς , το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων .

Στο EUropa.S 2015 ,θα προσομοιωθούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο , το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ,το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης  και το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης . Φέτος η ατζέντα θα είναι πιο γεμάτη και ενδιαφέρουσα από ποτέ! Ζητήματα ενέργειας , απόσχισης , εμπόριο λευκής σαρκός και τρόποι αντιμετώπισης ,πιθανές απειλές κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης ,είναι κάποια από τα θέματα που θα τεθούν προς συζήτηση .

Το EUropa.S 2015 θα διεξαχθεί στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς στις 3 με 6 Απριλίου .

ΕΠΙΣΚΕΨΟΥ ΤΟ OFFICIAL SITE ΚΑΙ ΔΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ!

Για το mystudentpass.gr : Κατερίνα Ρούβαλη


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Ο Απρίλιος αυτός θα είναι διαφορετικός!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format