4 + 1 μέρη για…διάβασμα!


Μπήκε ο Δεκέμβριος, η εξεταστική πλησιάζει, οι σημειώσεις πληθαίνουν, πανικός! Κάτι που ίσως δε σκέφτηκες μέσα σε όλα αυτά, όμως, είναι το μέρος που πρέπει να διαβάσεις.Πιθανότατα είναι το τελευταίο στη λίστα σου, ίσως δεν το σκέφτηκες και καθόλου, μήπως, όμως, πρέπει να προβληματιστείς; Το πού θα διαβάσεις είναι πολύ σημαντικό ακόμη και για το αποτέλεσμα που θέλεις να πετύχεις.Δεδομένου ότι, ο καθένας λειτουργεί διαφορετικά και σε διαφορετικό περιβάλλον, το Mystudentpass.gr σου προτείνει 5 μέρη για να διαβάσεις.

 1. Στο δωμάτιό σου

Τί καλύτερο από το να βρίσκεσαι στην άνεση του σπιτιού σου; Δε σε πιέζει τίποτα, ό,τι χρειάζεσαι βρίσκεται δίπλα σου και, το κυριότερο, δε χρειάζεται να βγεις έξω-ειδικά τώρα που ξεκίνησαν τα κρύα.Προετοίμασε τις σημειώσεις σου, βάλε ξυπνητήρι, πιες ένα χυμό και «στρώσου» στο διάβασμα.Παρ’ όλ’ αυτά, κάποιοι δεν προτιμούν το διάβασμα στο σπίτι.Λογικό, αν σκεφτείς ότι το κρεβάτι είναι μόλις δυό βήματα μακριά και σε σύγκριση με το διάβασμα, ο ύπνος πάντα υπερτερεί.Εμείς, πάλι, πιστεύουμε ότι, με σωστό πρόγραμμα, όλα γίνονται!

2. Στη βιβλιοθήκη της σχολής σου

Ίσως το πιο ήσυχο μέρος της σχολής σου και το καταλληλότερο μέρος για διάβασμα.Όσες σημειώσεις και όσα βιβλία χρειάζεσαι, είναι εκεί.Στα συν ότι δε χρειάζεται να κουβαλάς το δικό σου λάπτοπ, μιας και όλες οι βιβλιοθήκες είναι εξοπλισμένες με υπολογιστές.Η μετακίνηση μπορεί να μην είναι το καλύτερό σου αλλά, η ησυχία είναι εγγυημένη.Κανείς δεν πρόκειται να σε ενοχλήσει και δε χρειάζεται να ψάχνεις με τις ώρες αυτό που θες, οι υπεύθυνοι μπορούν να σε βοηθήσουν.

Tip : Αν έχεις κάρτα για τη βιβλιοθήκη της σχολής σου (αν όχι, ρώτα τους υπεύθυνους) μπορείς να δανειστείς κάποια βιβλία στο σπίτι σου, σε περίπτωση που δεν προλάβεις να διαβάσεις όσα θέλεις.

3. Στη σχολή σου…γενικά

Αρκετοί είναι αυτοί που δε χρειάζονται ησυχία για να συγκεντρωθούν, τους φτάνει μια οποιαδήποτε θέση, σε οποιοδήποτε μέρος.Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, γιατί να τρέχεις ενω υπάρχει η σχολή σου; Υπάρχει άπλετος χώρος, από το προαύλιο και την καφετέρια μέχρι τα καθίσματα στους διαδρόμους, όπου μπορείς να διαβάσεις.Σε τέτοιες περιπτώσεις, όταν βρίσκεσαι ανάμεσα σε κόσμο, η παραγωγικότητα «χτυπάει» κόκκινο! Πρόσεχε, όμως, γιατί σε ένα τέτοιο σημείο υπάρχει πάντα η πιθανότητα να πετύχεις τους φίλους σου.

4. Διάβασμα με φίλους

Αυτός ο τρόπος διαβάσματος έχει πολλούς φανατικούς και εξίσου πολλούς εχθρούς. Οι μεν πιστεύουν ότι, το ομαδικό διάβασμα συμβάλλει στην παραγωγικότητα και οι δε πως η…πολυκοσμία απλά τους αποσπά την προσοχή.Ο σωστός τρόπος για να το πετύχεις είναι να διαβάσεις με παρέα ως εξής : βρείτε το χρόνο και το μέρος, καθίστε όλοι μαζί και απλά αγνοήστε ο ένας τον άλλον.Καλά διάβασες, αγνοήστε.Ο καθένας μπορεί να διαβάσει όπως θέλει.Ίσως θελήσετε να ανταλλάξετε σημειώσεις και απόψεις, μην ξεχνάς, όμως, ότι ο καθένας έχει το δικό του ρυθμό.

5. Σε καφετέρια

Το διάβασμα σε καφετέρια είναι πολύ πιο δημοφιλές από όσο νόμιζες.Είτε μόνος σου, είτε με παρέα, μπορείς να διαλέξεις μια καφετέρια και να διαβάσεις συντροφιά με το αγαπημένο σου ρόφημα.Κανείς δεν πρόκειται να σε ενοχλήσει και, θα εκπλαγείς βλέποντας πόσοι άλλοι επιλέγουν αυτό τον τρόπο.Με λιγο ψάξιμο, θα δεις ότι υπάρχουν καφετέριες που, διαθέτουν πρίζες και wifi, έτσι ώστε να μπορείς να πάρεις και το λάπτοπ σου μαζί.

Όποιο τρόπο κι αν επιλέξεις, καλή τύχη και καλό διάβασμα!

Γράφει : Μαριάννα Αλεξοπούλου


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

4 + 1 μέρη για…διάβασμα!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format