5+1 ιστοσελίδες και προγράμματα που θα χρειαστείς ως φοιτητής


Ανάμεσα σε υποχρεώσεις, μαθήματα, εργασίες, δουλειά, φίλους και οικογένεια χρειάζεσαι μια ισορροπία στη ζωή σου, ώστε να χαίρεσαι την κάθε σου μέρα ως φοιτητής. Ακούγεται δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο. Γι’ αυτό, λοιπόν, σου προτείνουμε 5+1 ιστοσελίδες και προγράμματα, τα οποία μπορούν να σε βοηθήσουν να τα βάλεις όλα σε μια τάξη:

1. Evernote: πρόκειται για ένα πρόγραμμα – ατζέντα. Μέσα από το Evernote έχεις τη δυνατότητα να κρατήσεις σημειώσεις κειμένου, ηχητικού μηνύματος, φωτογραφιών, αποσπάσματος μιας ιστοσελίδας, την ίδια την ιστοσελίδα, ακόμα και χειρόγραφο μήνυμα. Έχεις, επίσης, και την επιλογή της υπενθύμισης σε περίπτωση που δεν θες να σου ξεφύγει κάποιο σημαντικό γεγονός, αλλά και να επικοινωνείς μέσω chat που διαθέτει, με χρήση e-mail.

Το λογισμικό του Evernote είναι διαθέσιμο για OS X, iOS, Chrome OS, Android, Microsoft Windows, Windows Phone, BlackBerry και webOS και μπορείς να το βρεις εδώ: evernote.com

images

2. Openstudy.com: Η προετοιμασία για την εξεταστική, αλλά και η εκπόνηση εργασιών ανεβαίνουν σε άλλο επίπεδο. Το openstudy.com είναι μια ιστοσελίδα μέσα από την οποία επιλέγεις το επιστημονικό πεδίο που σε ενδιαφέρει και εκφράζεις οποιαδήποτε απορία έχεις πάνω στο θέμα αυτό. Χρήστες από κάθε μεριά του πλανήτη θα απαντήσουν σε κάθε σου ερώτηση. Πώς μπορείς να εμπιστευτείς τις απαντήσεις τους; Υπάρχει σύστημα βαθμολόγησης, στο οποίο οι χρήστες λαμβάνουν πόντους ανάλογα από το πόσο ενεργοί είσαι στο site αυτό, πόσο καλές συστάσεις έχουν από άλλους χρήστες και από τη δεξιότητα που έχουν στην ομαδική δουλειά.

Την ιστοσελίδα θα την βρεις εδώ: openstudy.com

jhb

3. Google Scholar: Το πρώτο πράγμα που κάνεις όταν δουλεύεις πάνω σε μια εργασία είναι να αναζητήσεις πληροφορίες στην αναζήτηση της Google, πάντα, όμως υπάρχει η αμφιβολία κατά το πόσο έγκυρες είναι οι πηγές σου. Το Google Scholar θα διώξει κάθε είδους ανασφάλεια πάνω στο πρόβλημα αυτό, διότι πρόκειται για μια υπηρεσία της Google, μέσα από την οποία σε κάθε σου αναζήτηση θα σου εμφανίζονται αποτελέσματα μόνο από ακαδημαϊκά και επιστημονικά βιβλία, επίσημες ιστοσελίδες πανεπιστημίων, αρχεία καθηγητών και επιστημόνων και διάφορους οργανισμούς που μπορείς να στηριχθείς και με κλειστά μάτια.

Δοκίμασέ το εδώ: Google Scholar

Screenshot_1

4. E.ggtimer.com: Αν είσαι συνέχεια στο πόδι και χάνεις την αίσθηση του χρόνου, το e.ggtimer.com έιναι ένα online countdown χρονόμετρο που θα σε βοηθήσει στη διαχείρηση του χρόνου σου και να σου υπενθυμίζει πότε είσαι εκτός ορίων. Διαθέτει, επιπλεόν, και κάποιες ιδιαίτερες επιλογές, όπως για παράδειγμα χρονόμετρο για σωστό βούρτσισμα των δοντιών, χρόνόμετρο για πρωινές ολιγόλεπτες ασκήσεις για να ξυπνήσεις για τα καλά, αλλά και αλλα μικρά προγράμματα γυμναστικής.

Για να μην χάνεις άλλο χρόνο, μπες εδώ: e.ggtimer.com

κατάλογος

5. Collegemajors101.com: Αυτήη ιστοσελίδα είναι το τέλειο βοήθημα για αυτούς που δεν έχουν επιλέξει το αντικέιμενο σπουδών που τους ενδιαφέρει ακόμα, αλλά και για αυτούς που ήδη σπουδάζουν, καθώς μπορείς να εξερευνήσεις σε βάθος τις διάφορες επιστήμες, δραστηριότητες και τομείς εργασίας και να μαζέψεις πληροφορίες για το τι πραγματικά είναι, ποια ιδρύματα (κυρίως του εξωτερικού) μπορούν να σου προσφέρουν σπουδές σε αυτά, φοιτητικούς διαγωνισμούς που αφορούν τα πεδία αυτά, τους εργοδότες που προσφέρουν εργασία, αλλά και τι γράφεται καθημερινά στον Τύπο για τους τομείς αυτούς.

Για περισσότερα εδώ: collegemajors101.com

aboutus_clip_image002

6. Thequietplaceproject.com:  Όλοι έχουμε μέρες με παραπάνω πίεση, καθόλου διάθεση, προβλήματα,άγχος κτλ. Στο quietplaceproject.com μπορείς να ξεκλέψεις στιγμές στις οποίες μπορείς να ξεφύγεις από όλους και από όλα,έστω και για μερικά δευτερόλεπτα,πατώντας μόνο το Space του πληκτρολογίου σου. Αρκετά δελεαστικό, δεν νομίζεις; Εκεί θα βρεις άσκηση χαλάρωσης 90′, το δωμάτιο των σκέψεων, το σημείο ανακούφισης,στο οποίοεκφράζεις κάθε σου σκέψη χωρίς να σε κρίνει κανείς, καθώς και το δωμάτιο της αυγής για να εκφράσεις τα συναισθήματά σου.

Το “μαγικό” αυτό μέρος θα το βρεις εδώ: thequietplaceproject.com

κατάλογος

 

Γράφει: Έφη Γκαραβέλα


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

1
1 point

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
Efi

5+1 ιστοσελίδες και προγράμματα που θα χρειαστείς ως φοιτητής

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format