Οδηγός επιβίωσης για τον Εύδοξο 11 : Πως εξαργυρώνω τις πιστωτικές μονάδες;


 

Η εξαργύρωση μονάδων του συστήματος «Εύδοξος» αναφέρεται στην ανταλλαγή συγγραμμάτων μεταξύ των φοιτητών.Συγκεκριμένα, αφού συνδεθείτε στην Εφαρμογή, μεταβείτε στη σελίδα «Ανταλλαγή Βιβλίων (Εύδοξοσς+)».

Εκεί, εμφανίζεται η λίστα με όλα σας τα βιβλία.Από εδώ μπορείτε :

– να διαθέσετε ένα βιβλίο σας για ανταλλαγή

– να ακυρώσετε τη διάθεση ενός βιβλίου

– να ενημερωθείτε για την επιλογή κάποιου βιβλίου σας από άλλο φοιτητή

– να ολοκληρώσετε την παράδοση ενός βιβλίου

– να δείτε πόσα βιβλία έχετε ανταλλάξει και πόσες πιστωτικές μονάδες έχετε συγκεντρώσει

Προσθήκη βιβλίου

Για να προσθέσετε ένα βιβλίο που έχετε παραλάβει πριν τη λειτουργία του «Εύδοξος», επιλέγεται «Προσθήκη βιβλίου» στο κάτω μέρος της σελίδας.Στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί, πληκτρολογήστε τα στοιχεία του βιβλίου (τίτλος,συγγραφέας) και επιλέξτε «Αναζήτηση».Μόλις βρεθεί το βιβλίο και σιγουρευτείτε ότι είναι αυτό, πατήστε «Προσθήκη» για να το προσθέσετε στη Λίστα Βιβλίων σας.

Διάθεση/ακύρωση διάθεσης βιβλίου για ανταλλαγή

Στη στήλη «Κατάσταση» μπορείτε να δείτε, μεταξύ άλλων, το πλήθος των μονάδων με τις οποίες θα πιστωθεί ο λογαριασμός σας σε περίπτωση ανταλλαγής βιβλίου.Για να διαθέσετε ένα βιβλίο, επιλέξτε «Δήλωση του βιβλίου για ανταλλαγή».Για να ακυρώσετε τη διάθεση, αντίστοιχα, πατήστε «Ακύρωση δήλωσης ανταλλαγής του βιβλίου».

Παραλαμβάνοντας βιβλία από τον Εύδοξο : δήλωση βιβλίου

Κατά τη συμπλήρωση της Δήλωσης Συγγραμμάτων, στα Στοιχεία Παραλαβής Συγγραμμάτων μπορείτε να δείτε εάν κάποιο βιβλίο διατίθεται προς ανταλλαγή από κάποιο συμφοιτητή σας , καθώς επίσης και για τις πιστωτικές μονάδες που θα λάβετε παραλαμβάνοντας το βιβλίο.

Αφού υποβάλλετε τη δήλωση, εμφανίζεται μεταξύ άλλων και το κουμπί «Επιλογή παραλαβής από φοιτητή».Πατώντας το, καταχωρείτε η επιλογή σας να παραλάβετε το βιβλίο από κάποιο συμφοιτητή σας.

Στοιχεία ανταλλαγής

Επιλέγοντας «Στοιχεία Ανταλλαγής», θα σας εμφανιστούν τα στοιχεία επικοινωνίας του φοιτητή που διαθέτει το βιβλίο για ανταλλαγή, ώστε να γίνει η παραλαβή μετά από μεταξύ σας συνεννόηση.Ταυτόχρονα, καί οι δύο θα ενημερώνεστε με e-mail.

Κάθε βιβλίο προς ανταλλαγή διαθέτει κωδικό ανταλλαγής.Πατώντας το αντίστοιχο κουμπί («Κωδικός Ανταλλαγής») θα σας εμφανιστεί ο 8-ψήφιος κωδικός για το εκάστοτε βιβλίο.

Προσοχή! Η διαδικασία της ανταλλαγής θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός πέντε (5) ημερών από την ημερομηνία επιλογής, διαφορετικά ακυρώνεται.

Ολοκληρώνοντας την ανταλλαγή

Για να καταγραφεί στο σύστημα η ανταλλαγή του βιβλίου και να πιστωθούν οι μονάδες στους λογαριασμούς των φοιτητών, θα πρέπει να καταχωρηθεί ο 8-ψήφιος κωδικός ανταλλαγής στην εφαρμογή φοιτητών από το λογαριασμό του φοιτητή που διαθέτει το βιβλίο.

Για να γίνει αυτό, αναζητήστε το βιβλίο στη Λίστα Βιβλίων(αν είστε ο φοιτητής που διαθέτει το βιβλίο), και πατήστε «Στοιχεία Ανταλλαγής» για να βρείτε τον κωδικό.Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε τον κωδικό του φοιτητή που πρόκειται να παραλάβει το βιβλίο και πατήστε «Υποβολή».

Η ανταλλαγή έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς και στους λογαριασμούς των φοιτητών έχουν πιστωθεί οι αντίστοιχες μονάδες.

Σημείωση : Μόνο μέσω της υποβολής έγκυρου 8-ψήφιου κωδικού ανταλλαγής καταχωρείται η παράδοση του βιβλίου στο σύστημα και πιστώνονται οι μονάδες στους λογαριασμούς των φοιτητών.

Εξαργυρώνοντας τις πιστωτικές μονάδες

Εφόσον έχετε συμπληρώσει τον απαραίτητο αριθμό πιστωτικών μονάδων που απαιτούνται για την απόκτηση του βιβλίου που σας ενδιαφέρει, μπορείτε να το επιλέξετε μέσα από το σύστημα και να το παραλάβετε από το αντίστοιχο Σημείο Διανομής.

Συγκεκριμένα, κατά τη δήλωση συγγραμμάτων, αφού επιλέξετε τα συγγράμματα για το τρέχον εξάμηνο και πατήσετε «Συνέχεια» θα εμφανιστεί η σελίδα για την εξαργύρωση μονάδων από ανταλλαγές βιβλίων.

Γενικά

Σημειώνεται ότι, τα βιβλία που μπορούν να διατεθούν μέσα από το σύστημα είναι μόνο όσα περιλαμβάνονται σε κάποια από τις επιλογές συγγραμμάτων για τα μαθήματα του τρέχοντος προγράμματος σπουδών του τμήματος του φοιτητή.

Επίσης, ο φοιτητής που θα παραλάβει το βιβλίο, μπορεί να αρνηθεί την ανταλλαγή και να μην παραδώσει τον 8-ψήφιο κωδικό του εάν κρίνει ότι το βιβλίο δεν είναι σε καλή κατάσταση.

Τέλος, οι πιστωτικές μονάδες που συγκεντρώνουν οι φοιτητές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ελεύθερη απόκτηση συγγραμμάτων.Η τιμή κάθε βιβλίου φαίνεται μέσω της Δήλωσης Συγγραμμάτων και συγκεκριμένα πατώντας το link για την εμφάνιση των αναλυτικών στοιχείων του βιβλίου.Η αντιστοιχία των μονάδων σε ευρώ είναι 1 προς 1.Δηλαδή, 10 πιστωτικές μονάδες αντιστοιχούν σε 10 ευρώ.

Επιμέλεια : Μαριάννα Αλεξοπούλου


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
1
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
2
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Οδηγός επιβίωσης για τον Εύδοξο 11 : Πως εξαργυρώνω τις πιστωτικές μονάδες;

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format