Προβλήματα στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών


Για διαφθορά, αδικαιολόγητη μεταφορά δημοσίιου χρήματος, αδικαιολόγητες πληρωμές, απάτη και απιστία κατηγορείται η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών από τους διοικητικούς υπαλλήλους της και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.

Πιο συγκεκριμένα, στάλθηκε εκ μέρους τους υπόμνημα προς τον Εισαγγελέα Διαφθοράς, εναντίον των Ιωάννη Σιδηρόπουλου και Γεώργιο Τράντα που είναι εξωτερικοί συνεργάτες καθώς και του προϊσταμένου της Γραμματείας Επιτροπής Ερευνών της Σχολής Καλών Τεχνών, Ιωάννη Σκαλτσά.

Οι κατηγορίες που βαραίνουν το Πανεπιστήμιο περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, προσλήψεις με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού γυναικών υπαλλήλων που – όπως υποστηρίζουν – ήταν φίλες ή ερωμένες των αρχόντων του ΕΙΠ.

Επιπλέον, γίνεται λόγος για εμβάσματα που αγγίζουν τα 37.000 ευρώ, σε οργανισμούς του Δημοσίου, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για να πληρωθούν οι κοπέλες που προσελήφθησαν, χωρίς να αναφέρεται πουθενά το χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα απ όπου αντλήθηκαν τα χρήματα, ούτε υπάρχει πουθενά στα αρχεία της ΑΣΚΤ η σχετική προγραμματική σύμβαση.

Υποστηρίζουν ότι, μόλις ξεκίνησαν αντιδράσεις για το κονδύλι πληρωμής των εν λόγω υπαλλήλων από την νέα πρυτανεία της ΑΣΚΤ, το ΕΙΠ ζήτησε από τον προηγούμενο πρύτανη Γ. Χαρβαλιά να επιστρέψει τα χρήματα.Κάτι που έγινε «αστραπιαία» όπως παραδέχονται οι καταγγέλλοντες αλλά ισχυρίζονται πως σε ανταπόδοση θα λειτουργούσε εκ νέου η Φιλαγνωσία, ένα παλιό έργο του ΕΚΕΒΙ με το οποίο θα εξασφαλίζονταν τρία εκατομμύρια ευρώ για να μπορεί να πληρώνει το παράνομο – όπως υποστηρίζουν – προσωπικό.

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, οι καταγγελίες συνεχίζονται περιλαμβάνοντας εκδρομές-χλιδής και «φαγοπότια» με την συμμετοχή των γυναικών που προσελήφθησαν, επικαλούμενοι την «πολιτιστική διπλωματία».

Τέλος, οι καταγγέλοντες ζητούν από τον Εισαγγελέα να κάνει διαχειριστικό έλεγχο και να ελέγξει τις μεταφορές χρημάτων από το ΕΙΠ στην Σχολή Καλών Τεχνών και τους συνεργάτες τους.Χαρακτηριστικά αναφέρουν στο υπόμνημά τους : Δεν έχουμε νομικές γνώσεις, αλλά εδώ καταλαβαίνουμε ότι έχουμε σύσταση συμμορίας ανάμεσα σε ανθρώπους του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, της ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και άλλων για να διαχειριστούν παράνομα το δημόσιο χρήμα»

 

Επιμέλεια : Μαριάννα Αλεξοπούλου


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Προβλήματα στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format