Έναρξη ανοικτών μαθημάτων μέσω Ίντερνετ στο ΕΚΠΑ


Σύμφωνα με το πρότυπο ξένων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ξεκινά αυτό το μήνα με τη σειρά του και το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) να προσφέρει μαθήματα μέσω του Διαδικτύου (massive open online courses).

Το «Ανοικτό Μάθημα» (open course), όπως λέγεται, προσφέρει ελεύθερη πρόσβαση στο περιβάλλον του μαθήματος με εμπλουτισμένο πολυμεσικό περιεχόμενο (διαφάνειες, σημειώσεις, βίντεο, podcasts, διαδραστικό περιεχόμενο), όπως επίσης και στο εκπαιδευτικό υλικό του.

Τα μαθήματα θα υλοποιηθούν σε εθνικό επίπεδο από την αστική μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα εταιρεία «Ακαδημαϊκό Διαδίκτυο» («Gunet»), στην οποία συμμετέχουν όλα τα ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας.

Σκοπός της δράσης αυτής είναι ανάπτυξη ανοικτών ψηφιακών μαθημάτων, που θα διατίθενται δωρεάν τόσο στους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Αθηνών όσο και στο ευρύ κοινό.

Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών θα αναπτυχθούν από αυτό τον μήνα έως τον επόμενο Σεπτέμβριο περίπου 500 ανοικτά ακαδημαϊκά μαθήματα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν περεταίρω στις ιστοσελίδες http://opencourses.gr/index.xhtml και http://ocw-project.uoa.gr .

 

Επιμέλεια : Μαριάννα Αλεξοπούλου


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Έναρξη ανοικτών μαθημάτων μέσω Ίντερνετ στο ΕΚΠΑ

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format