Φόβοι για «μαϊμού πολύτεκνους φοιτητές» από την ΑΣΠΕ


Τους φόβους της για «μαϊμού» πολύτεκνους εξέφρασε με επιστολή της η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων.Αφορμή αποτέλεσε χωρίο της Υπουργικής Απόφασης που είναι υπό έκδοση, σύμφωνα με το οποίο οι πολύτεκνοι πρωτοετείς φοιτητές δεν απαιτείται να προσκομίσουν πιστοποιητικό της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων αν και στην απόφαση γίνεται αναφορά στις διατάξεις του Νόμου 3454/2006, που αφορούν την απονομή της πολυτεκνικής ιδιότητας στους δικαιούχους από την ΑΣΠΕ.

Στο δελτίο τύπου γίνεται αναφορά στη διάταξη του νόμου που ορίζει ρητά ότι :

«Η ιδιότητα του πολυτέκνου αποδεικνύεται με το πιστοποιητικό της οικογενειακής κατάστασης ή αντίστοιχο πιστοποιητικό αρμόδιας αλλοδαπής Αρχής συνοδευόμενο από πιστοποιητικό της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος».

Σύμφωνα με την ΑΣΠΕ, φαίνεται πως ο Υπουργός Παιδείας αγνοεί τη διάταξη αυτή, καθώς όπως προαναφέρθηκε δεν απαιτείται πιστοποιητικό της.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται στο δελτίο τύπου ότι «ως δικαιολογητικό, προβλέπεται η προσκόμιση από τους πολυτέκνους μόνο του πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης, χωρίς αυτό να συνοδεύεται από πιστοποιητικό πολυτεκνικής ιδιότητας», επιδιώκοντας έτσι να εμφανίσει όσο το δυνατό περισσότερους « δήθεν πολύτεκνους » που επιδιώκουν μετεγγραφή, αφού στην πραγματικότητα ο αριθμός τους θα είναι πολύ μικρότερος.

Η ΑΣΠΕ υπογραμμίζει ότι, «ο Συνταγματολόγος Υπουργός Παιδείας οφείλει να γνωρίζει πως δεν αρκεί να έχει κάποιος πολλά παιδιά για να χαρακτηρισθεί ως πολύτεκνος, όσο και αν είναι αυτά (4,6,8,10 κ.λπ.) αλλά μεταξύ των παιδιών αυτών πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερα (4) που να έχουν τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος και με τη μεθόδευση του κ. Υπουργού θα εμφανισθούν «μαϊμού» πολύτεκνοι γιατί μόνο το πιστοποιητικό οικογενειακής καταστάσεως δεν αρκεί και ούτε μπορεί να αποδείξει την πολυτεκνική ιδιότητα».

Η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος, εκπροσωπόντας τις πολύτεκνες οικογένειες της χώρας μας, διαμαρτύρεται έντονα και καταγγέλλει δημόσια την απαράδεκτη αυτή μεθόδευση του Υπουργού, δεδομένου ότι αγνόησε παντελώς τις επισημάνσεις που έκανε έγκαιρα στον ίδιο η ΑΣΠΕ για το θέμα αυτό ήδη από το καλοκαίρι, οπότε και ζητούσε συνάντηση μαζί του.Φαίνεται πως η ΑΣΠΕ δικαιώνεται για τα λεγόμενά της περί τυφλής συμπλήρωσης μηχανογραφικών.

Επιπλέον, η ΑΣΠΕ ζητά την άμεση παρέμβαση επί του θέματος τόσο του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης που ελέγχει τελευταία την εγκυρότητα των πιστοποιητικών και κόπτεται για διαφάνεια κ.λπ. όσο και της αρμόδιας Δ/νσης Προστασίας της Οικογένειας του Υπ. Εργασίας.

Τέλος καλεί τον Υπουργό Παιδείας να σεβαστεί το Σύνταγμα και τους νόμους κλείνοντας το δελτίο τύπου γράφοντας :

«Επιτέλους κ. Καθηγητά σεβαστείτε το Σύνταγμα και τους νόμους».

 

Επιμέλεια : Μαριάννα Αλεξοπούλου


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Φόβοι για «μαϊμού πολύτεκνους φοιτητές» από την ΑΣΠΕ

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format