10.000 θέσεις στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο


Τους 10.000 αναμένεται να φτάσουν φέτος οι υποψήφιοι για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ).Ο αριθμός αυτός αφορά το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 και είναι 4.790 θέσεις για προπτυχιακές και 5.210 θέσεις για μεταπτυχιακές σπουδές.

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνει αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου από τις αρχές Νοεμβρίου και για δέκα περίπου ημέρες. Η δημόσια και ανοικτή προς το κοινό ηλεκτρονική κλήρωση των υποψήφιων φοιτητών του ΕΑΠ θα πραγματοποιηθεί στα μέσα του Δεκεμβρίου στα γραφεία του ιδρύματος στην Πάτρα.

 Ο αριθμός των θέσεων για τις προπτυχιακές σπουδές κατανέμεται ως εξής :

  • Σπουδές στις Φυσικές Επιστήμες 200
  • Πληροφορική 900
  • Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών 1.500
  • Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό 1.100
  • Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό 1.000
  • Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμός 90

Με την ίδια απόφαση καθορίζεται καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων και σε ποσοστό 5% επιπλέον του αριθμού παρεχομένων θέσεων στα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών υποψηφίων πασχόντων από σοβαρές παθήσεις.

Η διαδικασία επιλογής

Για την επιλογή των φοιτητών και, δεδομένου ότι ο αριθμός των παρεχόμενων θέσεων συνήθως είναι μεγαλύτερος από αυτόν των ενδιαφερόμενων, θα παγματοποιηθεί ηλεκτρονική κλήρωση των υποψηφίων, με την παρουσία εισαγγελικής αρχής για την εξασφάλιση του αδιάβλητου.

Όσον αφορά στα προπτυχιακά προγράμματα, αν ο αριθμός των υποψηφίων ανά Πρόγραμμα Σπουδών είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των παρεχομένων θέσεων, προηγούνται όσοι έχουν συμπληρώσει το 23ο έτος της ηλικίας τους ενω, αν ο αριθμός τους είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των προσφερομένων θέσεων, διεξάγεται μεταξύ τους κλήρωση.

Μπορεί να καθορίζεται κάθε χρόνο πρόσθετος αριθμός παρεχομένων θέσεων για φοιτητές μεταπτυχιακού επιπέδου, οι οποίες προορίζονται αποκλειστικά για μέλη Εκπαιδευτικού Προσωπικού των ΤΕΙ με προσωποπαγή θέση, τα οποία δεν κατέχουν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών. Ο αριθμός των θέσεων αυτών δεν μπορεί να υπερβεί το 10% του ετήσιου αριθμού των παρεχομένων θέσεων μεταπτυχιακών φοιτητών.

Για την επιλογή και την εγγραφή των ενδιαφερομένων στις παραπάνω θέσεις ισχύουν οι ίδιες διαδικασίες και προϋποθέσεις όπως και για τους υπόλοιπους υποψηφίους που εγγράφονται στα αντίστοιχα μεταπτυχιακά προγράμματα του ΕΑΠ. Το παραπάνω ποσοστό είναι συνολικό και κατανέμεται ανάλογα στα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών που υπάρχουν.

Διάβασμα στο σπίτι

Οι φοιτητές λαμβάνουν στο σπίτι τους και μελετούν το εκπαιδευτικό υλικό (έντυπο, οπτικοακουστικό και, ορισμένες φορές, σε ηλεκτρονική μορφή), που είναι συμβατό με τις απαιτήσεις της μάθησης από απόσταση. Για κάθε Θεματική Ενότητα έχει υπολογιστεί ότι χρειάζεται μελέτη 10 ωρών ανα εβδομάδα. Κάθε Θεματική Ενότητα προπτυχιακού προγράμματος σπουδών αποτελείται από 800 περίπου σελίδες εξεταστέας ύλης και κάθε Ενότητα μεταπτυχιακού προγράμματος από περίπου 1.000 σελίδες.

 

Επιμέλεια : Μαριάννα Αλεξοπούλου


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

10.000 θέσεις στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format