Φοιτητικό πάσο δικαιούνται πλέον καί οι σπουδαστές του ΕΑΠ


Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Υπουργού Παιδείας, δικαιούχοι ακαδημαϊκής ταυτότητας αναμένεται να είναι και όσοι φοιτούν στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Πρόκειται για μια νέα κίνηση στην οποία προέβη το Υπουργείο Παιδείας και, για την πραγμάτωσή της εκκρεμεί η έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης από τους συναρμόδιους Υπουργούς.

Αναλυτικότερα, ο υπουργός αναφέρει ότι, από την έναρξη της λειτουργίας της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Απόκτησης Ακαδημαϊκής Ταυτότητας υπήρξε συνεργασία του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας με το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο με σκοπό την παροχή της υπηρεσίας αυτής στους φοιτητές του.

Μέχρι σήμερα εκκρεμούν κάποιες απαραίτητες τεχνικές ενέργειες του Ιδρύματος ώστε να καταστεί δυνατή η σύνδεση των προπτυχιακών φοιτητών του ΕΑΠ στο Κεντρικό Πληροφοριακό σύστημα της Ακαδημαϊκής Ταυτότητας ενώ εκκρεμεί ,επίσης, και ο ορισμός των υπαλλήλων των Γραμματειών που θα αναλάβουν τη διαχείριση των αιτήσεων των φοιτητών. Για την επίλυση των θεμάτων αυτών, το ΕΔΕΤ βρίσκεται σε επικοινωνία με το ΕΑΠ για την επίλυση των τεχνικών θεμάτων και την παροχή διευκρινίσεων επί της διαδικασίας.

Σημειώνεται δε ότι, ενημέρωση για την εξέλιξη της διαδικασίας ζήτησε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κυρία Σταυρούλα Ξουλίδου, η οποία ανέφερε ότι το αρμόδιο γραφείο για τις Ακαδημαϊκές Ταυτότητες της γωνστοποίησε ότι δεν υπάρχει νομικό ή πρακτικό πρόβλημα.

 

Επιμέλεια : Μαριάννα Αλεξοπούλου


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Φοιτητικό πάσο δικαιούνται πλέον καί οι σπουδαστές του ΕΑΠ

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format