Τί δηλώνει ο Υπουργός Παιδείας για το κλείσιμο Τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ;


Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, δεν θα κλείσει κανένα Τμήμα χωρίς εισήγηση πρύτανη ή προέδρου ΤΕΙ.

Συγκεκριμένα, εξήγησε ότι, πρυτάνεις και πρόεδροι ΤΕΙ πηγαίνουν στο υπουργείο και δηλώνουν αδυναμία λειτουργίας των τμημάτων τους, όμως καλούνται να υποβάλλουν γραπτές αποφάσεις των οργάνων για να αξιολογηθούν κατόπιν από το υπουργείο.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «Τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ δεν λειτουργούν με δημόσιες σχέσεις. Λειτουργούν δημόσια και πρέπει αυτό να τεκμηριώνεται με αποφάσεις αρμοδίων οργάνων. Βρισκόμαστε σε διάλογο. Απευθυνθήκαμε στα 36 ιδρύματα και περιμένουμε τις απαντήσεις τους. Όταν τις συλλέξουμε, σε σύντομο ελπίζω χρόνο, θα παρακολουθήσουμε τις εισηγήσεις των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ όπου κρίνουμε ότι αυτές είναι απολύτως απαραίτητες για να τεκμηριώσουν τις δικές μας πολιτικές επιλογές. Χωρίς τέτοια εισήγηση κανένα τμήμα δεν θα κλείσει, διότι ο σχετικός φάκελος που θα συνοδεύει την απόφαση θα είναι ελλιπής από πλευράς αιτιολογίας».

 

Επιμέλεια : Μαριάννα Αλεξοπούλου


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Τί δηλώνει ο Υπουργός Παιδείας για το κλείσιμο Τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ;

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format