Όσα είδα στο Global Village!


Στις 27 Ιουνίου έλαβε χώρο στην πλατεία στο Μοναστηράκι ένα μοναδικό street event, το Global Village, διοργανωμένο από το μεγαλύτερο παγκόσμιο φοιτητικό οργανισμό, την  AIESEC. Γύρω στις 18.00 άρχισαν να συνωστίζονται στην πλατεία μέλη του οργανισμού αλλά και απλοί, ανυποψίαστοι, περαστικοί οι οποίοι άκουγαν χαρούμενοι μουσική και έβλεπαν νεανικά ευχάριστα πρόσωπα να συγκεντρώνονται και να ετοιμάζουν κάτι.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με διάφορα Roll Calls, τα οποία χόρευαν οι AIESECers μαζί με όσους περαστικούς το τολμούσαν! Τα roll calls είναι χορευτικά, σαν animations για όσους είναι γνώστες του latin, που σχεδιάζουν διαφορετικές ομάδες νέων από την AIESEC με σκοπό να έρθουν πιο κοντά και να γνωριστούν μεταξύ με έναν διαφορετικό και πιο ευχάριστο τρόπο. Στα αιεσεκικά συνέδρια αποτελούν απαραίτητο στοιχείο και σε κάθε διάλειμμα οι παρευρισκόμενοι χορεύουν τουλάχιστον 2. Καθώς κάθε roll call αντιπροσωπεύει την περιοχή της ομάδας, συχνά μπορεί να διακρίνει κανείς και στοιχεία κουλτούρας και μουσικής διαφορετικών χωρών. Έτσι, και στο Global Village χορέψαμε roll calls ακόμα και από διαφορετικές χώρες όπως είναι η Αίγυπτος.

Στη συνέχεια, έγινε μία σύντομη παρουσίαση του οργανισμού, όπου μάθαμε για τους στόχους αλλά και τις δράσεις του οργανισμού. Παράλληλα, σε όλη διάρκεια της εκδήλωσης, υπήρχε χώρος όπου μπορούσε να απευθυνθεί κανείς για να μάθει περισσότερα για την AIESEC καθώς και το πώς μπορεί να συμμετάσχει σε δράσεις ή και να γίνει μέλος του οργανισμού.

Η πρώτη χώρα που παρουσιάστηκε ήταν το Αζερμπαϊτζάν, όπου μάθαμε περισσότερα για την ιστορία και την κουλτούρα της χώρας καθώς και τους μεγάλους ηγέτες της.

Η επόμενη χώρα που παρουσιάστηκε ήταν η Ουγγαρία, οι εκπρόσωποι της οποίας μας έμαθαν να χορεύουμε κάποιους από τους δημοφιλέστερους παραδοσιακούς χορούς της.

Οι νέοι από τη Γαλλία μας μίλησαν για τη δική τους Fish Day, αντίστοιχη Πρωτομαγιά, όπου οι Γάλλοι κολλάνε ψάρι στην πλάτη τους (!).

Η Λιθουανία μας μίλησε για την ημέρα επανάστασης.

Επόμενη χώρα-σταθμός; Κίνα! Όχι, δε μάθαμε να μιλάμε κινέζικα, αν και θα το θέλαμε, αλλά μάθαμε να χορεύουμε κινέζικους παραδοσιακούς χορούς! Το ίδιο έκανε και η Σλοβακία. Αν και οι χοροί τους ήταν αρκετά διαφορετικοί από αυτούς της Κίνας και της Ουγγαρίας, ήταν και αυτοί εξίσου διασκεδαστικοί!

Έπειτα, μάθαμε περισσότερες πληροφορίες για τη Σιγκαπούρη.

Τελευταία χώρα που παρουσιάστηκε δεν ήταν άλλη από τη Βραζιλία. Εδώ τραγουδήσαμε και χορέψαμε όλοι μαζί το ‘’Asimo se me mata’’. Σημαντική πληροφορία που μάθαμε για τη Βραζιλία και πολλοί δεν ξέραμε είναι ότι δεν υπάρχει Βραζιλιάνικη γλώσσα! Στη Βραζιλία οι κάτοικοι μιλούν πορτογαλικά!

Τις παρουσιάσεις των χωρών ακολούθησε ένα μοναδικό silent comedy show ειδικά διαμορφωμένο για την περίσταση από τον ταλαντούχο καλλιτέχνη Alex De Paris. Το highlight του show με καρέκλες και θεατές υπό τον ήχο του Put your hat on του Joe Coecker. Τι και πώς; Παρακολουθείστε το βίντεο της εκδήλωσης για λεπτομέρειες!

Τέλος, η εκδήλωση έκλεισε με roll calls από διαφορετικές χώρες και διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας.


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

Όσα είδα στο Global Village!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format