Ελευθερία = Επιλογή δεσμεύσεων


Η πιο απτή μορφή της ελευθερίας είναι η ελευθερία στην επιλογή δεσμεύσεων μας. Κάθε επιλογή μας είναι μια δέσμευση, ακόμα και η μη επιλογή είναι δέσμευση. Παρόλα αυτά έχουμε καταφέρει να χάνουμε αυτή την ουσιαστική ελευθερία με το να επιλέγουμε απερίσκεπτα.
Πολλές από τις επιλογές μας πραγματοποιούνται υπό την επήρεια κοινωνικών προτύπων. Πρότυπα που ή παρερμηνεύτηκαν σε κάτι διαφορετικό και έχασαν το νόημα τους ή που δημιουργήθηκαν επιπόλαια αλλά επικράτησαν λόγω της άκριτης αποδοχής τους. Πρότυπα ομορφιάς, επιτυχίας, καταναλωτισμού κ.ά. που καθιερώθηκαν και έγιναν τρόπος ζωής. Βρεθήκαμε έτσι τελικά, να υπηρετούμε αυτά τα πρότυπα χάνοντας την ελευθερία μας και κυνηγώντας την ευτυχία και την επιτυχία μας μέσω αυτών, να μένουμε ανικανοποίητοι. Καταλήξαμε να χάνουμε την ουσία και να παρασυρόμαστε όλο και περισσότερο σε δεσμεύσεις που μας αιχμαλωτίζουν.
Συνειδητοποιώντας, λοιπόν, πως η ελευθερία μας έγκειται στο να επιλέγουμε τις δεσμεύσεις μας, οφείλουμε να επιλέγουμε κρίνοντας και απορρίπτοντας ότι δεν αποτελεί προσωπική μας επιδίωξη αλλά απλά συνάδει με τα τρέχοντα κοινωνικά πρότυπα.

Μαρία Μ. 


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

Ελευθερία = Επιλογή δεσμεύσεων

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format